Ukmergės ligoninėje pradėjo veikti registracija internetu

Ukmergės ligoninėje pradėjo veikti registracija internetu / Gedimino Nemunaičio nuotr. Ukmergės ligoninė

Pas Uk­mer­gės li­go­ni­nės spe­cia­lis­tus jau ga­li­ma re­gist­ruo­tis ir in­ter­ne­tu.

Nuo lap­kri­čio 1 d. VšĮ Uk­mer­gės li­go­ni­nė pri­si­jun­gė prie sis­te­mos Ser­gu.lt, lei­džian­čios ne­iš­ei­nant iš na­mų už­si­re­gist­ruo­ti pas rei­kia­mą spe­cia­lis­tą kiek­vie­nam pa­to­giu lai­ku. Ti­ki­ma­si, kad su­ma­žės ei­lės įstai­gos re­gist­ra­tū­ro­je.

In­ter­ne­tu re­gist­ruo­tis ga­li­ma ad­re­su: www.ser­gu.lt.

Uk­mer­gės li­go­ni­nės vy­riau­sia­sis gy­dy­to­jas Rim­vy­das Ci­vil­ka ti­ki­si, kad kom­piu­te­riu be­si­nau­do­jan­tis žmo­gus kar­tą už­si­re­gist­ra­vęs tai tik­rai da­rys vi­sa­da, nes tai – la­bai pa­pras­ta ir ne­at­ima daug lai­ko. Pa­sak vy­riau­sio­jo gy­dy­to­jo, vi­si me­di­kai pa­lie­ka vie­tos bū­tent to­kiu bū­du be­si­re­gist­ruo­jan­tiems pa­cien­tams.

Lie­tu­vos di­džio­sios gy­dy­mo įstai­gos nuo šio mė­ne­sio in­ter­ne­tu iš­ra­šo ir re­cep­tus. Uk­mer­gės li­go­ni­nė taip pat in­ten­sy­viai ren­gia­si šiam žings­niui, ta­čiau elek­tro­ni­nių re­cep­tų dar ne­iš­ra­šo. Su šiuo pro­jek­tu ke­ti­na­ma star­tuo­ti ar­ti­miau­siu me­tu.

Uk­mer­gės PSPC elek­tro­ni­niu bū­du tin­kla­py­je www.ser­gu.lt re­gist­ruo­tis ga­li­ma jau nuo va­sa­ros pra­džios.

Šios įstai­gos va­do­vė Ja­ni­na Ga­liaus­kie­nė sa­ko, kad toks re­gist­ra­vi­mo bū­das pa­si­tei­si­no ir vis po­pu­lia­rė­ja. Kaip ir anks­čiau, iš­lie­ka ir ki­ti bū­dai už­si­re­gist­ruo­ti: te­le­fo­nu, pa­čiam už­si­ra­šant re­gist­ra­ci­jos ap­lan­ke prie re­gist­ra­tū­ros ar pa­čio­je re­gist­ra­tū­ro­je.

Elek­tro­ni­nis re­cep­tas, pa­sak J. Ga­liaus­kie­nės, ga­lės bū­ti iš­ra­šo­mas tik tuo­met, kai vi­si to pa­cien­to duo­me­nys apie svei­ka­tos būk­lę jau bus elek­tro­ni­nė­je erd­vė­je. O tai nu­tiks tik­rai ne iš kar­to.

Įstai­gos va­do­vė pri­pa­žįs­ta, kad nors me­di­kai sa­vo dar­be kom­piu­te­riais jau se­niai nau­do­ja­si, da­bar­ti­nės nau­jo­vės kai ku­riems vy­res­nio am­žiaus me­di­kams yra ne­men­kas iš­šū­kis. „Kad vis­kas sek­tų­si la­bai sklan­džiai, rei­kės įgū­džių“, – įsi­ti­ki­nu­si ji.

https://enternet.lt/

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *