Operos Paštetas

Operos Paštetas / Operos Paštetas

Tai galimybė ne tik išgirsti populiariausias arijas, bet ir paragauti pašteto. Taip taip, čia pat, dainuodami žinomiausių pasaulio kompozitorių kūrinius atlikėjai gamins paštetą, kuriuo vėliau bus vaišinami visi koncerto dalyviai.

Operos paštetas – tai teatralizuotas koncertas visai šeimai, kurio metu operos pastišo žanras virsta kulinariniu šedevru- paštetu. Koncerto metu išlaikant XVIII a. Italijoje išpopuliarėjusį žanrą: operos-pastišą, žiūrovai bus lepinami G. F. Hendelis, V. A. Mozarts, G. Gerchvinas bei kitų garsių pasaulio kūrėjų kūriniais. 

Pastišas (pranc. „pastiche“) – tai operos žanras, kuris buvo itin populiarus XVIII a. Italijoje. Tuometiniai garsūs kompozitoriai greta savo muzikinių numerių operoje drąsiai naudodavo kitų autorių muziką. Pastišas, kaip ir parodija yra gana juokinga. Jis mėgdžioja, turi ypatingą ir savitą stilių, stilistines kaukes, kalbėjimą negyva kalba. Visgi tai neutralus mėgdžiojimas, be gilesnio parodijos akstino, be satyrinės gaidos, be juoko, be vis dar glūdinčios nuovokos, kad esama normos. Pasak  Fredrico Jamesono, pastišas – tai bejausmė ironija, kuri vis dažniau nustelbia tiesioginę parodiją.  O kokios normos  yra tarp pastišo ir pašteto sužinosite atvykę.

Idėjos autorius: Jonas Sakalauskas

Programoje: G. F. Hendelis, V. A. Mozartas, G. Gerchvin ir kitų gerai pasaulyje žinomų kompozitorių kūriniai.

Atlikėjai

Jonas Sakalauskas (baritonas)

Diana Tiškovaitė (sopranas)

Tadas Motiečius (akordeonas)

TAGGED:
Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *