Eismą jau greitai reguliuos išmanieji šviesoforai

Eismą jau greitai reguliuos išmanieji šviesoforai / Gedimino Nemunaičio nuotr.

Vil­niaus ir Li­nų gat­vės san­kry­ža grei­tai taps mo­der­niau­sia Uk­mer­gė­je: čia jau įreng­ti iš­ma­nie­ji švie­so­fo­rai. Jie pra­dės veik­ti ar­ti­miau­siu me­tu, kai tik šiuo­lai­kiš­kos tech­no­lo­gi­jos bus iki ga­lo su­de­rin­tos.

Šio pro­jek­to kai­na – 101 tūkst. 656 eu­rai. Tai – pir­mi iš­ma­nie­ji švie­so­fo­rai mū­sų mies­te.

Dar­bai, ku­riuos vyk­dė UAB „Uk­mer­gės ver­smė“, pra­dė­ti rug­pjū­čio pra­džio­je. Šią sa­vai­tę jie tu­rė­tų bū­ti baig­ti.

Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės Že­mės ūkio ir in­fra­struk­tū­ros sky­riaus vyr. spe­cia­lis­tas Vy­gin­tas Du­baus­kas var­di­no, kad įgy­ven­di­nant pro­jek­tą įreng­tos dvi pės­čių­jų per­ėjos Vil­niaus ir Li­nų gat­vė­je, Li­nų gat­vė pra­pla­tin­ta, at­nau­jin­ta au­to­bu­sų sto­te­lė, įreng­tas žen­kli­ni­mas san­kry­žos srau­tų re­gu­lia­vi­mui, įreng­ti 4 pės­čių­jų ir 10 trans­por­to švie­so­fo­rų sek­ci­jų.

Pės­čių­jų švie­so­fo­rai bus re­gu­liuo­ja­mi pės­čia­jam pa­spau­dus myg­tu­ką. Ypač san­kry­ža bus pa­to­gi re­gė­ji­mo ne­ga­lią tu­rin­tie­siems, nes už­si­de­gus ža­liai švie­sai įsi­jungs ir gar­si­nis sig­na­las.

Įren­gus san­kry­žą be­lie­ka at­lik­ti švie­so­fo­ro pa­lei­di­mo de­ri­ni­mo dar­bus. Pa­gal su­tar­tį pro­jek­tas tu­rė­tų bū­ti vi­sai baig­tas me­tų ga­le, ta­čiau ti­ki­ma­si, kad mo­der­nie­ji švie­so­fo­rai pra­dės veik­ti anks­čiau.

Prieš ren­giant pro­jek­tą bu­vo iš­ma­tuo­ti trans­por­to prie­mo­nių srau­tai Vil­niaus ir Li­nų gat­vė­se. Ty­ri­mas pa­ro­dė, kad ši san­kir­ta yra in­ten­sy­vio­je eis­mo zo­no­je. Vil­niaus gat­ve per pa­rą pra­rie­da dau­giau kaip 6500 au­to­mo­bi­lių, Li­nų gat­ve  – apie 2700.

Pės­tie­ji su ne­kan­tru­mu lau­kia, ka­da švie­so­fo­rai pa­ga­liau pra­dės veik­ti, nes šiuo me­tu, ne­li­kus se­nų­jų švie­so­fo­rų ir dar ne­pra­dė­jus veik­ti nau­jiems, jud­rią gat­vę per­ei­ti nė­ra sau­gu.

Ukmergės naujienos

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *