Taikliausi šiemet – Žemaitkiemio medžiotojai

Taikliausi šiemet – Žemaitkiemio medžiotojai / Gedimino Nemunaičio nuotr. Taurė šiemet atiteko taikliausiu pripažintam Žemaitkiemio medžiotojų klubui.

Šeštadienį Pijorų karjere, Vidiškių seniūnijoje, vyko Ukmergės medžiotojų ir žvejų draugijos šaudymo varžybos Mero taurei laimėti. Taurė šiemet atiteko taikliausiu pripažintam Žemaitkiemio medžiotojų klubui.

Ukmergės medžiotojų ir žvejų draugijos šaudymo varžybos Mero taurei laimėti rengiamos nuo 2008-ųjų.

Šiemet jose dalyvavo rekordinis dalyvių skaičius – užsiregistravo lygiai šimtas draugijos narių, tarp jų – kelios moterys. Viena jų – Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Agnė Balčiūnienė.

Dalyviai iš rajono medžiotojų ir žvejų būrelių bei klubų varžėsi trijose rungtyse: šaudė graižtviniu šautuvu, lygiavamzdžiu šautuvu į „šerną“, lygiavamzdžiu šautuvu į lėkšteles.

Šauliai taip pat rinko taškus ir asmeninei įskaitai, nes varžybų pabaigoje rinktas pats taikliausias šiemet rajono šaulys.

Dėl dalyvių gausos varžybos truko beveik visą dieną. Susumavus rezultatus nugalėtojus pasveikino rajono meras Rolandas Janickas.

Jis paskelbė apie pasikeitusias tradicijas – nuo šiol nugalėtojų taurė nebe pereinama, kaip lig šiol, o amžina. Pernai ją laimėjusi Lyduokių medžiotojų būrelio komanda atvežtą pereinamąją taurę galėjo pasilikti sau.

Taikliausiai graižtviniu šautuvu šaudė Saulius Riaubūnas iš Žemaitkiemio medžiotojų klubo, į lėkšteles – Šarūnas Sedleckas iš Pašilės būrelio.

Lygiavamzdžiu šautuvu po lygiai taškų surinko Donatas Micė ir Valentinas Šuminskas. Po burtų nugalėtoju paskelbtas V. Šuminskas.

Šiemet absoliučiu varžybų nugalėtoju – taikliausiu metų šauliu tapo Veprių medžiotojų klubo narys Vytautas Bešėnas.

Nugalėtojai apdovanoti varžybų rėmėjų dovanų kuponais.

Daugiausiai taškų surinko ir taurę laimėjo Žemaitkiemio medžiotojų klubas. Antri – Veprių medžiotojų būrelio, treti „Želvelės“ medžiotojų klubo nariai.

Visi dalyvavo loterijoje, kurios pagrindinis prizas – graižtvinis medžioklinis šautuvas. Jį laimėjo Mindaugas Kriaučiūnas iš Žemaitkiemio klubo.

Varžybų rėmėjais tapo nemažai rajono verslininkų, ūkininkų, politikų, o pagrindinis rėmėjas – Ukmergės rajono savivaldybė.

Ukmergės medžiotojų ir žvejų draugijos pirmininkas Vaidas Bakanauskas pasakojo, kad šiuo metu rajone yra 12 medžiotojų būrelių ir klubų, vienijančių 565 narius. Galėjo dalyvauti visi norintieji su savo ginklu ar be jo.

Šiemet draugijoje būta nemažų pokyčių. Pasikeitė ilgametė organizacijos vadovybė.

Draugijai pradėjęs vadovauti V. Bakanauskas pasakojo, kad naujoji valdyba – svarbiausias organizacijos valdymo organas, susidedantis iš 13 narių, – ėmėsi pertvarkos. Šiuo metu renovuojamas Gruodžio 17-osios gatvėje esantis draugijos pastatas, pakeista jo šildymo sistema, kompiuterizuota dokumentacija bei vyksta kiti pokyčiai.

Ukmergės medžiotojų draugijos medžioklės žinovas žuvininkas Arūnas Pračkaila sako, kad  tokios varžybos yra labai reikalingos, nes tai puiki proga medžiotojams tobulinti savo šaudymo įgūdžius. Juk kiekvienas netaiklus šūvis gyvūną gali pasmerkti ilgoms kančioms nuo sužeidimo.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *