Ukmergėje lankėsi Apaštališkasis Nuncijus

Ukmergėje lankėsi Apaštališkasis Nuncijus / Ukmergėje lankėsi Apaštališkasis Nuncijus

Tre­čia­die­nį mū­sų ra­jo­ne lan­kė­si Apaš­ta­liš­ka­sis Nun­ci­jus Ar­ki­vys­ku­pas Ped­ro Lo­pez Quin­ta­na. Sa­vi­val­dy­bė­je su sve­čiu su­si­ti­ko ra­jo­no me­ras Ro­lan­das Ja­nic­kas, ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­rius Sta­sys Jac­kū­nas, me­ro pa­ta­rė­ja Lai­ma Gam­bic­kie­nė.

Ro­dy­tas fil­mas apie Uk­mer­gę, kal­bė­ta apie nu­ma­to­mus pro­jek­tus, baž­ny­čios ir sa­vi­val­dos san­ty­kius, pa­lies­ta ir pa­bė­gė­lių te­ma.

Jo Eks­ce­len­ci­ja šil­tai at­si­lie­pė apie mū­sų mies­te su­tik­tus žmo­nes. Vie­šė­da­mas mo­kyk­lo­se jis pa­ste­bė­jo di­de­lį ben­druo­me­nių ak­ty­vu­mą. „Tuo tu­rė­tu­mė­te di­džiuo­tis“, – sa­kė sve­čias.

Sa­vi­val­dy­bės me­ras pa­si­džiau­gė ben­dra­dar­bia­vi­mu su ra­jo­no dva­si­nin­kais, ku­rie yra ak­ty­vūs ben­druo­me­nių na­riai, abi­pu­sė­mis pa­stan­go­mis tvar­ky­ti ir iš­lai­ky­ti baž­ny­čias. Kaip ge­rą to pa­vyz­dį me­ras pa­tei­kė Tau­jė­nų baž­ny­čios re­mon­tą, kai ES fon­dų ir ti­kin­čių­jų lė­šo­mis bu­vo at­nau­jin­ti baž­ny­čios fa­sa­dai, įreng­tas įė­ji­mas ne­įga­lie­siems, su­tvar­ky­tas šven­to­rius.

Apaš­ta­liš­ka­sis Nun­ci­jus ar­ki­vys­ku­pas Ped­ro Lo­pez Quin­ta­na pa­žy­mė­jo, kad baž­ny­čia yra at­vi­ra ben­dra­dar­bia­vi­mui su val­džios ins­ti­tu­ci­jo­mis.

Va­ti­ka­no at­sto­vas mū­sų mies­te pra­lei­do vi­są die­ną – da­ly­va­vo pri­ėmi­me Šv. apaš­ta­lų Pet­ro ir Po­vi­lo baž­ny­čio­je ir de­ka­na­te, lan­kė­si Uk­mer­gės tech­no­lo­gi­jų ir ver­slo mo­kyk­lo­je, Uk­mer­gės me­no mo­kyk­lo­je, li­go­ni­nė­je pa­lai­mi­no ką tik gi­mu­sį kū­di­kį ir į gim­dy­mo pa­la­tą pa­ly­dė­jo gim­dy­vę; po su­si­ti­ki­mo su ra­jo­no va­do­vais Švč. Tre­jy­bės baž­ny­čio­je su­si­ti­ko su ti­kin­čiai­siais, de­ka­na­to ku­ni­gais.

Apaš­ta­liš­ką­jį nun­ci­jų ly­dė­jo jo sek­re­to­rius ku­ni­gas Min­dau­gas Šlaus­kas. At­vy­ki­mą į Uk­mer­gę or­ga­ni­za­vo Uk­mer­gės ben­druo­me­nės ta­ry­bos pir­mi­nin­kas Ju­lius Ka­zė­nas.

Ar­ki­vys­ku­pą Ped­ro Lo­pez Quin­ta­na Apaš­ta­li­niu Nun­ci­ju­mi Lie­tu­vo­je Šven­ta­sis Tė­vas Pran­ciš­kus pa­sky­rė 2014 me­tų ko­vo 8 die­ną.

Lie­tu­vos Vys­ku­pų Kon­fe­ren­ci­jos sek­re­to­ria­to in­ter­ne­to pus­la­py­je skel­bia­ma, kad Ar­ki­vys­ku­pas Ped­ro Lo­pez Quin­ta­na gi­mė Bar­bast­ro (Is­pa­ni­jo­je) 1953 me­tų lie­pos 27 die­ną. Ku­ni­gys­tės šven­ti­mus pri­ėmė 1980 me­tų bir­že­lio 15 die­ną.

Ga­vęs Ka­no­nų tei­sės dak­ta­ro laips­nį, 1984 me­tų va­sa­rio 1 die­ną pra­dė­jo dirb­ti Šven­to­jo Sos­to di­plo­ma­ti­nė­je tar­ny­bo­je. Dar­ba­vo­si Po­pie­žiš­ko­sio­se at­sto­vy­bė­se Ma­da­gas­ka­re, Fi­li­pi­nuo­se, In­di­jo­je bei Jo Šven­te­ny­bės Vals­ty­bės Sek­re­to­ria­to Ben­drų­jų Rei­ka­lų Sky­riu­je.

2002 me­tų gruo­džio 12 die­ną pa­skir­tas ti­tu­li­niu Ag­ro­po­lio Ar­ki­vys­ku­pu ir Apaš­ta­li­niu Nun­ci­ju­mi. 2003 me­tų va­sa­rio 8 d. Ar­ki­vys­ku­pas Ped­ro Lo­pez Quin­ta­na pa­ski­ria­mas Apaš­ta­li­niu Nun­ci­ju­mi In­di­jo­je ir Ne­pa­le, o 2009 me­tų gruo­džio 10 die­ną – Apaš­ta­li­niu Nun­ci­ju­mi Ka­na­do­je. Nuo 2013 me­tų rug­sė­jo 30 die­nos Apaš­ta­li­nis Nun­ci­jus Ped­ro Lo­pez Quin­ta­na dir­bo Vals­ty­bės Sek­re­to­ria­to Ben­drų­jų Rei­ka­lų Sky­riu­je.

Da­lia IVAŠKEVIČIENĖ

Ben­dro­jo sky­riaus vy­riau­sio­ji spe­cia­lis­tė

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *