Piniginė grąžinta, vagilės nustatinėjamos

Piniginė grąžinta

Rug­pjū­čio 14 d. į tur­gų at­ėju­si gar­baus am­žiaus uk­mer­giš­kė vos ne­ta­po va­gi­lių au­ka.

Prie vie­no pre­kys­ta­lio pri­ėju­si mo­te­ris jau ke­ti­no iš ran­ki­nės trauk­ti pi­ni­gi­nę, bet pa­ste­bė­jo, kad jos nė­ra. Se­no­lė ėmė šauk­ti, kad pa­vo­gė pi­ni­gi­nę, o par­da­vė­ja kaip mat su­si­vo­ku­si iš­bė­go į Klai­pė­dos gat­vę. Ji pa­ma­tė nu­bė­gan­čias dvi mo­te­ris ir šau­kė, kad jas su­lai­ky­tų. Bėg­les su­lai­kė pro ša­lį ėjęs jau­nuo­lis. Va­gi­lės ati­da­vė pi­ni­gi­nę ir pra­šė, kad ne­kvies­tų po­li­ci­jos bei pa­leis­tų. At­vy­kus pa­rei­gū­nams, mo­te­riš­kių jau ne­bu­vo nė kva­po.

Se­no­lei pi­ni­gi­nė grą­žin­ta. Ji pa­si­ge­do 3 eu­rų. Uk­mer­gės ra­jo­no po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­te pra­dė­tas iki­teis­mi­nis ty­ri­mas dėl ki­šen­va­gys­tės. Po­li­ci­ja nu­sta­ti­nė­ja mo­te­rų as­me­ny­bes, pa­si­tel­kiant vaiz­do me­džia­gą bei liu­dy­to­jų api­bū­di­ni­mus.

Po­li­ci­jos duo­me­ni­mis, per pir­mą šių me­tų pus­me­tį Uk­mer­gės tur­gu­je bu­vo įvyk­dy­tos de­vy­nios ki­šen­va­gys­tės. 60 proc. va­gys­čių įvyk­dy­ta šeš­ta­die­niais, li­ku­sios – tre­čia­die­niais. Daž­niau­siai nuo va­gi­lių nu­ken­čia vy­res­nio am­žiaus mo­te­rys (60 me­tų ir dau­giau) – 70 proc., 20 proc. nu­ken­tė­ju­sių – jau­nes­nio am­žiaus mo­te­rys (20–30 me­tų).

Po­li­ci­ja pa­ta­ria: jei per spūs­tį su­spau­džia­ma ku­ri nors jū­sų kū­no da­lis, bū­ki­te bud­rūs, nes ne­re­tai ki­šen­va­giai, dirb­da­mi gru­pė­mis, dirb­ti­nai su­ke­lia grūs­tį. Ver­tin­gų daik­tų (pi­ni­gi­nių, MP3 gro­tu­vų, mo­bi­lių­jų te­le­fo­nų ir pan.) ne­rei­kė­tų lai­ky­ti kup­ri­nė­se ar ran­ki­nė­se už nu­ga­ros, nes jas pra­pjo­vus, daik­tus leng­va pa­siek­ti. Pi­ni­gi­nes su do­ku­men­tais ir pi­ni­gais lai­ky­ti striu­kių vi­di­nė­se ki­še­nė­se ar sun­kiau pa­sie­kia­mo­se krep­šio vie­to­se, o ran­ki­nes lai­ky­ti ir ne­šio­ti ge­riau prie­ky­je.

PK inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *