Re­mia ser­gan­čius uk­mer­giš­kius

 

Vie­na di­džiau­sių Lie­tu­vos far­ma­ci­jos kom­pa­ni­jų “Aco­ni­tum” ne­pa­mirš­ta Uk­mer­gės ast­mi­nin­kų klu­bo. Jo pir­mi­nin­kė Zi­nai­da Vai­čiū­nie­nė džiau­gia­si, kad na­riai vi­sa­da ap­rū­pi­na­mi rei­ka­lin­gais pre­pa­ra­tais, kon­sul­tuo­ja­mi įvai­riais klau­si­mais.

Jo­li­ta ŽURAUSKIENĖ

Tre­čius me­tus gy­vuo­jan­tis “Aco­ni­tum” klu­bas vie­ni­ja per aš­tuo­nis tūks­tan­čius na­rių iš vi­sos Lie­tu­vos. Šio klu­bo gre­to­se – daug uk­mer­giš­kių. Z. Vai­čiū­nie­nė sa­ko, jog su­ži­no­ju­si apie „Aco­ni­tum“ klu­bą, ji pa­ra­šė pra­šy­mą pri­im­ti į jį vi­sus Uk­mer­gės ast­mi­nin­kų klu­bo na­rius.

 

Uk­mer­gės ast­mi­nin­kų klu­bo pir­mi­nin­kei Z. Vai­čiū­nie­nei įteik­tas pa­dė­kos raš­tas.







 
Įteik­ta pa­dė­ka

„Aco­ni­tum“ – klu­bas, ku­rio veik­lo­je da­ly­vau­ja ir gy­dy­to­jai, ir pro­fe­so­riai, daž­nai or­ga­ni­zuo­ja uk­mer­giš­kiams su­si­ti­ki­mus. „Mums la­bai ver­tin­ga jų tei­kia­ma in­for­ma­ci­ja apie na­tū­ra­lius, ho­me­o­pa­ti­nius pre­pa­ra­tus, taip pat džiau­gia­mės gy­dy­to­jų pa­ta­ri­mais. Esa­me dė­kin­gi far­ma­ci­jos kom­pa­ni­jai, ku­ri re­mia mū­sų klu­bą pre­pa­ra­tais“, – sa­kė Ast­mi­nin­kų klu­bo pir­mi­nin­kė. Uk­mer­gės Vla­do Šlai­to vie­šo­sios bib­lio­te­kos sa­lė­je “Aco­ni­tum” klu­bo ren­gi­nys pra­si­dė­jo ast­mi­nin­kų klu­bo mo­te­rų an­sam­blio „Pu­še­lė“, ku­riam va­do­vau­ja Al­gi­man­tas Kuo­li­nis, dai­no­mis. Sa­vo kū­ry­bos ei­les skai­tė Ire­na Gri­gie­nė. Ji per­skai­tė ir Jad­vy­gos Ju­zė­nie­nės ei­lė­raš­tį, ra­šy­tą Uk­mer­gės li­go­ni­nės pa­la­to­je. Vi­siems su­si­rin­ku­siems pa­lin­kė­ta op­ti­miz­mo, ge­ros svei­ka­tos ir pui­kios nuo­tai­kos bei ėji­mo į prie­kį su dai­na.

„Aco­ni­tum“ ko­or­di­na­to­rė Vil­ma Kė­va­lai­tė įtei­kė Uk­mer­gės ast­mi­nin­kų klu­bo pir­mi­nin­kei Zi­nai­dai Vai­čiū­nie­nei pa­dė­kos raš­tą už ener­gin­gu­mą, ryž­tą ir en­tu­ziaz­mą pa­de­dant or­ga­ni­zuo­ti „Aco­ni­tum“ klu­bo su­si­ti­ki­mus. Zi­nai­dai Vai­čiū­nie­nei pa­lin­kė­ta ir to­liau sa­vo pa­vyz­džiu įkvėp­ti ap­lin­ki­nius.

Pri­sta­ty­ta far­ma­ci­nė įmo­nė

Svei­ka­tai stip­rin­ti skir­tus pre­pa­ra­tus far­ma­ci­nė įmo­nė „Aco­ni­tum“ ga­mi­na jau de­šimt­me­tį. Kau­ne įsi­kū­ru­si įmo­nė far­ma­ci­nę veik­lą pra­dė­jo nuo ho­me­o­pa­ti­nių vais­tų ga­my­bos, vė­liau veik­lą plė­tė, di­džiau­sią dė­me­sį skir­da­ma ko­ky­bei bei pre­pa­ra­tų sau­gu­mui, pra­dė­jo ga­min­ti me­di­ci­ni­nės pa­skir­ties pre­pa­ra­tus bei mais­to pa­pil­dus. Klu­bo na­riams bu­vo pa­pa­sa­ko­ta apie šiuo­lai­kiš­ką vais­tų ga­my­bos ir ko­ky­bės kon­tro­lės įran­gą, nau­jas ga­my­bi­nes ir vais­tų san­dė­lia­vi­mo pa­tal­pas, me­tų pa­sie­ki­mus, nau­jus pre­pa­ra­tus. Uk­mer­giš­kiams pri­min­ta, kad vi­sa­da ga­li­ma įsto­ti į „Aco­ni­tum“ klu­bą, ku­ria­me – vi­si, be­si­rū­pi­nan­tys sa­vo svei­ka­ta, svei­ka gy­ven­se­na. Tap­ti klu­bo na­riu ne­su­dė­tin­ga – ga­li­ma už­pil­dy­ti an­ke­tą ar­ba re­gist­ruo­tis in­ter­ne­tu.

Įdo­mi pa­skai­ta

Pa­skai­tą apie ate­rosk­le­ro­zę ir šir­dies krau­ja­gys­lių su­sir­gi­mus skai­tė me­di­kė iš Kau­no Ais­tė Ma­li­naus­kie­nė. Su­si­rin­ku­siems pa­pa­sa­ko­ta apie krau­jo­ta­ką, krau­jo apy­ta­kos funk­ci­jas. Daž­niau­sia šir­dies ir krau­ja­gys­lių li­gų prie­žas­tis – ate­rosk­le­ro­zė. Nuo jos kom­pli­ka­ci­jų – in­fark­to ir in­sul­to – pa­sau­ly­je ir Lie­tu­vo­je mirš­ta dau­giau­sia žmo­nių. Lie­tu­vo­je dėl šir­dies ir krau­ja­gys­lių li­gų iš­tin­ka net 54 proc. mir­čių.

Ma­li­naus­kie­nė pa­sa­ko­jo apie ate­rosk­le­ro­zę bei iš­emi­nę šir­dies li­gą. „Iš­emi­nė šir­dies li­ga – tai mio­kar­do ne­pa­kan­ka­mo ap­rū­pi­ni­mo krau­ju li­ga. Yra du daž­niau­siai su­tin­ka­mi kli­ni­ki­niai iš­emi­nės šir­dies li­gos pa­si­reiš­ki­mo simp­to­mai: krū­ti­nės an­gi­na ir mio­kar­do in­fark­tas“, – sa­kė me­di­kė. Ji pa­brė­žė, kad la­bai svar­bu šios li­gos iš­veng­ti, ją pri­stab­dy­ti nei gy­dy­ti jos pa­da­ri­nius. Gy­dant su­kel­tas li­gas, la­bai svar­bu ko­re­guo­ti ri­zi­kos veiks­nius.

 

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *