Kad plau­kai bū­tų gra­žūs

Kad plau­kai ne­slink­tų, juos ga­li­ma stip­rin­ti svo­gū­nų sul­ti­mis. Iš­spaus­tas svo­gū­no sul­tis ar­ba su­trin­tą ko­še­lę įtrin­ki­te į gal­vos odą, ap­riš­ki­te va­lan­dai ir per­plau­ki­te šam­pū­nu. Po ke­lių pro­ce­dū­rų plau­kai nustos slink­ti.







Ga­li­ma nau­do­ti ir svo­gū­nų lukš­tų nuo­vi­rą. 50 g lukš­tų 15-20 mi­nu­čių vir­ki­te lit­re van­dens, 3-4 va­lan­das pa­lai­ky­ki­te ir nuo­vi­ru per­ska­lau­ki­te plau­kus. Vėl per­plau­ti jų ne­rei­kia.

Plau­kus stip­ri­na ir juo­dos duo­nos minkš­ti­mas, iš­plak­tas su dviem kiau­ši­nių try­niais. Ma­sė tu­ri bū­ti to­kio tirš­tu­mo kaip šam­pū­nas. Ji ge­rai pu­to­ja bei plau­na plau­kus. Gal­va tren­ka­ma tik tuo mi­ši­niu, be jo­kių šam­pū­nų ar kon­di­cio­nie­rių. Ši prie­mo­nė nau­do­ja­ma kas an­trą kar­tą, de­ri­nant su gal­vos trin­ki­mu šam­pū­nu.

Plau­kus gy­do iš­rū­gos – jos ir­gi įtri­na­mos į gal­vos odą, ap­ri­ša­ma, po va­lan­dos iš­plau­na­ma pa­pras­tu šam­pū­nu.

Nuo plau­kų slin­ki­mo gelbs­ti pa­pras­to­ji dil­gė­lė – jos la­pų nuo­vi­ru plau­kai ska­lau­ja­mi po plo­vi­mo. Du šaukš­tus džio­vin­tų dil­gė­lių la­pų rei­kia už­pil­ti dviem stik­li­nė­mis ver­dan­čio van­dens, pa­vir­ti de­šimt mi­nu­čių ir juo per­ska­lau­ti plau­kus.

Plau­kus gy­do ir pa­pras­to­ji var­na­lė­ša. 10 g šak­nų už­pi­la­ma stik­li­ne ver­dan­čio van­dens, pa­ver­da­ma de­šimt mi­nu­čių ir pa­lai­ko­ma die­ną. Ta­da juo įtri­na­ma gal­vos oda.

Nuo­vi­rui ga­li­ma im­ti 20 g var­na­lė­šų šak­nų, 10 g me­det­kų ir už­pil­ti lit­ru van­dens. Pa­vir­ti de­šimt mi­nu­čių. Nuo­vi­ru gal­vos oda įtri­na­ma kas trys die­nos.

Tren­kant gal­vą ber­žų la­pų nuo­vi­ru jos oda tam­pa ne­be to­kia sau­sa, plau­kai ne­be­lū­ži­nė­ja.

 

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *