PUPSIO PAŠTAS

Projektą remia:

Šian­dien „Pup­sio paš­to“ dė­žu­tė­je – dvie­jų bi­čiu­lių Lau­ry­nos Mor­kū­nai­tės ir Rū­tos Si­ma­niukš­ty­tės laiš­kas. Lai­čių mo­kyk­lo­je šeš­to­je kla­sė­je be­si­mo­kan­čios mer­gai­tės pa­pa­sa­ko­jo, kaip pra­lei­do va­sa­rą, apie sa­vo po­mė­gius.

 

 

Lau­ry­na nuo ma­žens mėgs­ta reng­ti lė­ly­tes pa­čios kur­tais dra­bu­žė­liais. Nuo­trau­ko­je – prie sa­vo siu­vi­nių, ku­rių pa­ro­dė­lė su­reng­ta Lai­čių bib­lio­te­ko­je.
Rū­tos Si­ma­niukš­ty­tės nuotr.

 







 

Lau­ry­nai la­bai pa­tin­ka siū­ti dra­bu­žė­lius lė­ly­tėms. „Aš nuo ma­žens do­mė­jau­si lė­ly­tė­mis, – laiš­ke ra­šo moks­lei­vė. – Kai man bu­vo sep­ty­ne­ri me­tai, gal­vo­da­vau, kad lė­ly­tės yra gy­vos, ir aš joms vir­da­vau ko­šy­tes, reng­da­vau gim­ta­die­nius, bet ne­ko­kie iš­ei­da­vo… Kar­tais su lė­ly­tė­mis pa­si­kal­bė­da­vau, skalb­da­vau jų rū­be­lius. Ban­džiau siū­ti joms dra­bu­žė­lius, kai bu­vau ma­žes­nė, bet dar ge­rai ne­mo­kė­jau… Po ku­rio lai­ko vėl pa­ban­džiau siū­ti ir iš­ėjo la­bai gra­ži pa­gal­vy­tė“.

Kar­tą lan­ky­da­ma­si bib­lio­te­ko­je apie šį sa­vo po­mė­gį Lau­ry­na pa­pa­sa­ko­jo bib­lio­te­ki­nin­kei Van­dai Vinc­kie­nei, ku­ri mer­gai­tei pa­siū­lė su­reng­ti čia sa­vo siu­vi­nių pa­ro­dė­lę. Tai­gi darbš­tuo­lės my­li­mos lė­ly­tės dra­bu­žė­lius pa­ma­tė ir nuo­la­ti­niai bib­lio­te­kos lan­ky­to­jai.

 

Vi­siems „Pup­sio“ skai­ty­to­jams laiš­ko au­to­rės do­va­no­ja po sa­vo kū­ry­bos ei­lė­raš­tu­ką. Lau­ry­nos kū­ri­nys – apie sva­jo­nę, o laiš­ką kar­tu ra­šiu­si Rū­ta pa­pa­sa­ko­jo, jog pra­lei­do la­bai sma­gias atos­to­gas prie jū­ros, tai­gi jos ei­lė­raš­tis – apie jū­rą.

 
Lau­ry­na MORKŪNAITĖ
 

Sva­jo­nė

 
No­rė­čiau skris­ti į žyd­rą dan­gų,
Į mė­ly­ną jū­rą
Skris­ti…
Juk taip sma­gu –
Kar­tu į sau­lę, į be­kraš­tį rū­ką.
Su paukš­te­liais to­lyn
Skris­ti…
Į ne­pa­sie­kia­mą sva­jo­nę…
 

Rū­ta SIMANIUKŠTYTĖ

Jū­ra
 

Tu prie jū­ros at­si­sė­dęs

Pa­žiū­rė­ki į ban­gas,
Jū­ra tau gra­žiai šyp­so­sis
Ir pa­mos švel­nia ran­ka.
Pa­žiū­rė­jęs tu į smė­lį,
Pa­ma­ty­si gin­ta­rė­lį,
O gal – kriauk­lę ne­di­du­kę
Ar­ba bal­tą ak­me­nu­ką.
Gels­vos sau­lės spin­de­sys
Jū­ro­je il­gam iš­liks.
 

PARAŠYK IR TU LAIŠKĄ Į „PUPSIO PAŠTĄ“. PAPASAKOK APIE SAVO POMĖGIUS, LAISVALAIKĮ, SVAJONES. O GAL GALI PASIDALINTI NAUDINGAIS PATARIMAIS ARBA ŽINAI KĄ NORS TOKIO, KAS BŪTŲ ĮDOMU VISIEMS VAIKAMS? TUOMET NEDELSK IR ATSIŲSK SAVO MINTIS, PASAKOJIMUS, KŪRYBĄ AR PASTEBĖJIMUS. LAUKIU NE TIK PAČIŲ ĮVAIRIAUSIŲ LAIŠKŲ, BET IR NUOTRAUKŲ!

Vis­ką ga­li ar­ba at­neš­ti į „Uk­mer­gės ži­nių“ re­dak­ci­ją, ar­ba at­siųs­ti pa­pras­tu paš­tu ad­re­su: Pup­siui, „Uk­mer­gės ži­nios“, Ge­di­mi­no g. 34/2, Uk­mer­gė. Taip pat ga­li­ma ra­šy­ti elek­tro­ni­niu paš­tu ad­re­su: vai­do­te@uk­zi­nios.lt.

 

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *