Mo­kyk­lo­je ka­ra­liaus lė­lės

Projektą remia:

 

Uk­mer­gė­je jau an­trą kar­tą vyks Aukš­tai­ti­jos vai­kų ir jau­ni­mo lė­lių te­at­rų fes­ti­va­lis „Gur­gu­tis“, ku­ria­me da­ly­vaus daug šau­nių ir įdo­mių te­at­ro ko­lek­ty­vų iš įvai­rių mies­tų. Tra­di­ci­niu tam­pan­tis fes­ti­va­lis, ku­ria­me bus ga­li­ma su­si­pa­žin­ti ne tik su šios me­no rū­šies spe­ci­fi­ka bei tra­di­ci­jo­mis, bet ir pa­ma­ty­ti ne­įpras­čiau­sių lė­lių, te­at­ro mė­gė­jus kvie­čia šį šeš­ta­die­nį at­ei­ti į Uk­mer­gės „Ši­lo“ vi­du­ri­nę mo­kyk­lą (Miš­kų g. 45).

 

“Trepsių” ir “Trepsiukų” gyvenimo akimirkos.







Šie­met į fes­ti­va­lį at­vyks­ta su lė­lė­mis vai­di­nan­tys moks­lei­viai iš Kau­no, Šiau­lių, Za­ra­sų, Ro­kiš­kio, Šven­čio­nių, Mo­lė­tų, Šir­vin­tų. Da­ly­vau­ja ir Uk­mer­gės lop­še­lio-dar­že­lio „Eg­lu­tė“ „Bo­bu­tės ir die­du­ko“ lė­lių te­at­ras bei Uk­mer­gės lop­še­lio-dar­že­lio „Žio­ge­lis“ „Nykš­tu­kų“ gru­pės lė­lių te­at­ras. Vi­si ža­da nu­kel­ti fes­ti­va­lio pa­si­žiū­rė­ti at­ėju­sius te­at­ro mė­gė­jus į tik­rą pa­sa­ką.

Po nau­ją spek­tak­lį šia­me ren­gi­ny­je žiū­ro­vams pri­sta­tys ir pa­tys jo šei­mi­nin­kai – „Ši­lo“ vi­du­ri­nės mo­kyk­los lė­lių te­at­ras, ku­ris yra pa­si­da­li­jęs į dar du te­at­riu­kus: tai – „Trep­siu­kai“, ku­ria­me vai­di­na pra­di­nių kla­sių moks­lei­viai, bei vy­res­nių­jų te­at­ras „Trep­siai“ – jį lan­ko 5–10 kla­sių vai­kai.

Šių te­at­rų va­do­vė, fes­ti­va­lio or­ga­ni­za­to­rė Vy­gan­ta As­ti­kie­nė ža­da, jog at­ėju­sie­ji pa­si­žiū­rė­ti pa­čių skir­tin­giau­sių spek­tak­lių tik­rai ne­pa­si­gai­lės ir ga­lės nu­spręs­ti, ko­kie ko­lek­ty­vai pa­ti­ko la­biau­siai. Mat iš to­kio di­džiu­lio bū­rio jau­nų­jų ak­to­rių, gau­sy­bės lė­lių tik­rai bus ką iš­si­rink­ti pa­gal kiek­vie­no sko­nį. „Šis fes­ti­va­lis – tai šven­tė, ku­rio­je ga­li­ma pa­ma­ty­ti gro­žy­bių, pa­si­džiaug­ti, su­ži­no­ti nau­jų da­ly­kų. O pa­tiems da­ly­viams – tar­si dvi­gu­ba šven­tė: juk su­va­žiuo­ja ši­tiek drau­gų, su ku­riais su­si­tin­ka ki­tuo­se pa­na­šiuo­se ren­gi­niuo­se. Su­lauk­si­me sve­čių, pas ku­riuos ne kar­tą lan­kė­mės mes pa­tys. Vai­kai sa­ko, kad po to­kių šven­čių lai­min­ges­ni į na­mus grįž­ta“, – pa­sa­ko­jo V. As­ti­kie­nė.

Bet­gi pa­si­ro­do, kad „Trep­siu­kams“ ir „Trep­siams“ tai bus dar ir tri­gu­ba šven­tė, nes šie­met šis „Ši­lo“ vi­du­ri­nės mo­kyk­los lė­lių te­at­ro ko­lek­ty­vas šven­čia pen­ke­rių me­tu­kų gim­ta­die­nį! Tai­gi ir Uk­mer­gė­je vyks­tan­tis fes­ti­va­lis – tar­si gim­ta­die­nio šven­tė at­vy­ku­siems bi­čiu­liams, o uk­mer­giš­kiai ga­lės pa­si­pa­sa­ko­ti apie pra­ėju­sių me­tų veik­lą, pa­si­džiaug­ti lai­mė­ji­mais ir, ži­no­ma, pel­ny­tai su­lauk­ti do­va­nų!!!

Tų lai­mė­ji­mų va­do­vės Vy­gan­tos auk­lė­ja­mi jau­nie­ji te­at­ra­lai tu­ri iš­ties ne­ma­žai. Iš įvai­rių fes­ti­va­lių jie ne kar­tą par­si­ve­žė di­plo­mų, bu­vo pui­kiai įver­tin­ti res­pub­li­ki­niuo­se te­at­ro ren­gi­niuo­se. Uk­mer­giš­kiai nuo­lat kvie­čia­mi da­ly­vau­ti įvai­rio­se šven­tė­se. Kas­met vyks­ta į Vil­niu­je ren­gia­mą Ry­tų Lie­tu­vos vai­kų lė­lių te­at­rų šven­tę „Ka­rū­na“, vi­sa­da lau­kia­mi Mo­lė­tuo­se or­ga­ni­zuo­ja­mo­je re­gio­ni­nė­je vai­kų lė­lių te­at­rų šven­tė­je „Rud­no­siu­kas“, ne­pra­lei­džia Ute­no­je vyks­tan­čios ra­jo­ni­nės dai­no­rė­lių ir lė­lių te­at­rų šven­tės „Lė­lės dai­nų ša­ly­je“, da­ly­vau­ja lė­lių pa­ro­do­se. Kar­tu su ki­tais ša­lies ko­lek­ty­vais at­sto­va­vo Uk­mer­gei Lie­tu­vos lė­lių te­at­rų šven­tės „Mo­li­nu­ko te­at­ras“ 40-me­čio ren­gi­niuo­se.

Sa­vo spek­tak­lius šau­nie­ji „lė­li­nu­kai“ do­va­no­ja ne tik ki­tų mies­tų pub­li­kai. Va­do­vė Vy­gan­ta įsi­ti­ki­nu­si, jog su šia veik­la taip pat la­bai svar­bu su­pa­žin­din­ti sa­vo kraš­to vai­kus ir su­au­gu­siuo­sius. Kai tik tu­ri ga­li­my­bę, „Trep­siai“ ir „Trep­siu­kai“ su di­džiau­siu džiaugs­mu va­ži­nė­ja po Uk­mer­gės ra­jo­ną: yra vai­di­nę Žel­vo­je, Še­šuo­liuo­se, Ba­le­liuo­se, Del­tu­vo­je, Pet­ro­ny­se. Va­do­vei ir vai­kams la­bai sma­gu, kad ma­žes­nių mies­te­lių žmo­nės ypač šil­tai ir nuo­šir­džiai pri­ima at­vy­kė­lius ir ža­vi­si jų spek­tak­liais. „Kai­muo­se vi­sa­da la­bai ge­ra vai­din­ti“, – sa­ko ji.

Bu­vi­mas lė­lių te­at­re vai­kams ir jau­nuo­liams – tai ne vien mo­ky­ma­sis vai­dy­bos ir sce­nos pa­slap­čių ar pra­mo­ga. Lan­ky­da­mi šį bū­re­lį, jie ga­li pa­žin­ti gra­žiau­sias Lie­tu­vos vie­tas. Mat „Trep­siai“ ir „Trep­siu­kai“ ne­ma­žai ke­liau­ja, vyks­ta vai­din­ti į ki­tus mies­tus ir, kur be­bū­tų, vi­sa­da iš­nau­do­ja pro­gą ap­si­lan­ky­ti mu­zie­juo­se, pa­ma­ty­ti žy­mius ša­lies gam­tos pa­min­klus. Šau­nuo­liai „Trep­siai“ da­bar ne­kan­triai lau­kia ru­dens: pla­nuo­ja vyk­ti vai­din­ti į Len­ki­ją. Ši iš­vy­ka tu­rė­tų dar la­biau pa­į­vai­rin­ti bu­vu­sių ke­lio­nių įspū­džių die­no­raš­tį.

Ta­čiau kol kas moks­lei­viai la­biau lau­kia sma­gio­jo šeš­ta­die­nio ir ti­ki­si pa­ma­ty­ti „Ši­lo“ vi­du­ri­nės mo­kyk­los sa­lė­je, ku­rio­je vyks fes­ti­va­lis, ne­ma­žai ger­bė­jų. Šven­tė pra­si­dės 10 va­lan­dą. Lė­lių te­at­ro mė­gė­jai kvie­čia­mi ne­pra­žiop­so­ti šio gra­žaus ren­gi­nio, nes jis yra ne­mo­ka­mas.

 

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *