Kvie­čia uk­mer­giš­kius į ka­lė­di­nį kon­cer­tą

Projektą remia:

 

Tie, ku­rie ti­ki pa­sa­ko­mis, iš­si­il­go ka­lė­di­nių ste­buk­lų ar no­ri pa­si­sem­ti sma­gios šven­ti­nės nuo­tai­kos, ir šie­met ne­liks be staig­me­nų. Vi­si vi­si – ma­ži ir di­de­li – per šven­tes kvie­čia­mi sku­bė­ti į kul­tū­ros cen­trą: čia mū­sų lauks te­at­ra­li­zuo­tas ka­lė­di­nis kon­cer­tas. Tra­di­ci­nius, me­tų pa­bai­go­je uk­mer­giš­kiams ro­do­mus, spek­tak­lius pa­mė­gu­sius vai­kus ir jų tė­ve­lius šį kar­tą links­mins po­pu­lia­rūs Uk­mer­gės dai­ni­nin­kai ir ak­to­riai.

Vai­do­tė GRIŠKEVIČIŪTĖ

Šven­ti­nę pro­gra­mą, ku­ri bus pri­sta­ty­ta prieš Ka­lė­das ir Nau­juo­sius me­tus, šie­met ren­gia pop­gru­pių „Gar­siu­kai“ ir „GARS‘ko­das“ ko­lek­ty­vai bei kul­tū­ros cen­tro vai­kų ir jau­ni­mo te­at­ro stu­di­jos „Nykš­tu­kas“ na­riai. Žiū­ro­vus jie pa­kvies į ne­įpras­tą kon­cer­tą „Se­na nau­ja pa­sa­ka“, ku­ria­me ka­ra­liaus mu­zi­ka ir lė­lės.

 

 

Ka­lė­di­nia­me kon­cer­te uk­mer­giš­kių lau­kian­tys „Gar­siu­kai“ ža­da pui­kią nuo­tai­ką, links­my­bes ir staig­me­nas.
Au­to­rės nuotr.







„Gar­siu­kų“ ger­bė­jai vėl iš­girs pa­čias gra­žiau­sias gru­pės dai­nas, taip pat ir tas, ku­rios uk­mer­giš­kiams pa­dė­jo pa­siek­ti aukš­tų įver­ti­ni­mų įvai­riuo­se kon­kur­suo­se bei fes­ti­va­liuo­se. Ta­čiau skam­bės ne tik ži­no­mi kū­ri­niai – klau­sy­to­jams at­li­kė­jai ža­da pa­do­va­no­ti ir nau­jų dai­ne­lių.

Ko­kia gi šven­tė ir ko­kios Ka­lė­dos be ste­buk­lų! Kon­cer­to me­tu su­si­rin­ku­siuo­sius džiu­gins at­gi­ju­sios lė­lės, ku­rios pa­sa­kos įdo­my­bes apie me­tų lai­kus, ste­bins siur­pri­zais ir vi­sus nu­kels į tik­rą pa­sa­ką. Kaip joms tai pa­vyks, nie­kas ne­ga­li nu­spė­ti – pa­li­ki­me šią pa­slap­tį „Nykš­tu­ko“ stu­di­jos ak­to­riams, ku­rių va­do­vė – vai­kų ren­gi­nių or­ga­ni­za­to­rė Ta­ma­ra Kvies­kie­nė.

Kad Ka­lė­dos kon­cer­to da­ly­viams bū­tų įspū­din­gos, la­bai sten­gia­si vi­si: ir mi­nė­tie­ji „nykš­tu­kai“ su sa­vo va­do­ve, ir „gar­siu­kai“, ku­riuos dai­nuo­ti, šok­ti ir vai­din­ti mo­ko Vil­ma Vir­ba­lie­nė, Vai­da Žie­de­lie­nė bei Vi­da Ba­ri­no­va. Šven­tės me­tu ap­lan­ky­sian­ti pa­sa­ka – gru­pės bi­čiu­lio re­ži­sie­riaus bei ak­to­riaus Eri­ko Drus­ki­no rū­pes­tis.

Gar­sios vo­ka­lis­tės Ne­dos Ma­lū­na­vi­čiū­tės at­lie­ka­ma dai­na „Se­na nau­ja pa­sa­ka“ – dau­ge­liui ne kar­tą gir­dė­tas kū­ri­nys. „Gar­siu­kų“ va­do­vė Vil­ma sa­ko, jog pa­gal šią dai­ną ir ki­lo idė­ja su­kur­ti spek­tak­liu­ką, ku­rį iš­vys ap­si­lan­kiu­sie­ji kon­cer­te. O už ga­li­my­bę ja­me pa­tiems, skam­bant ori­gi­na­liai kū­ri­nio mu­zi­kai, at­lik­ti šią dai­ną ko­lek­ty­vo na­riai ir va­do­vės dė­kin­gi jos au­to­riui ži­no­mam mu­zi­kos pro­diu­se­riui An­driui Bo­ri­se­vi­čiui.

Džiau­gia­si jau­nie­ji dai­ni­nin­kai ir prieš­ka­lė­di­niais po­ky­čiais – vi­sų pen­kių ko­lek­ty­vo gru­pių na­riai ką tik pa­si­puo­šė nau­jais sce­ni­niais kos­tiu­mais. Žais­min­gus, spal­vin­gus dra­bu­žius jiems ku­ria sti­lis­tė Kris­ti­na Au­gū­nie­nė, o pa­siu­vo įmo­nė „Vyt­ne­sa“.

Vi­sas nau­jo­ves, staig­me­nas ga­lės iš­vys­ti ir šven­tės žiū­ro­vai. Ren­gė­jai la­bai lau­kia vai­kų su ma­my­tė­mis ir tė­ve­liais, įmo­nių, įstai­gų, or­ga­ni­za­ci­jų dar­buo­to­jų su šei­mo­mis, ti­ki­si su­lauk­ti kai­mo mo­kyk­lų mo­ki­nu­kų. Ren­gi­ny­je taip pat ap­si­lan­kys Ka­lė­dų Se­ne­lis.

Te­at­ra­li­zuo­tas ka­lė­di­nis kon­cer­tas Uk­mer­gės kul­tū­ros cen­tre įvyks gruo­džio 21 die­ną 17 va­lan­dą ir gruo­džio 29 die­ną 17 va­lan­dą. Bi­lie­to kai­na – 5 li­tai. Or­ga­ni­za­to­riai dė­kin­gi Uk­mer­gės Ro­ta­ry klu­bo na­riams, ku­rie bi­lie­tus į šven­tę nu­pir­ko Vai­kų glo­bos na­mų auk­lė­ti­niams.

 

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *