Paskirstė lėšas savivaldybėms

Pa­gal ben­druo­me­nių sa­vi­val­dos pro­gra­mą ša­lies sa­vi­val­dy­bėms bus skir­ti 8 mln. li­tų – tiek pat, kiek ir pra­ėju­siais me­tais. Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bei šie­met ski­ria­ma 87,8 tūkst. li­tų.

06-07-4 straipsnio nuotr

 

Ministrė A. Pabedinskienė ir ukmergiškiai po sutarties pasirašymo.


 

 

Per­nai bu­vo skir­ta 80 tūkst. Su sa­vi­val­dy­bė­mis jau bai­gia­mos pa­si­ra­šy­ti tai nu­ma­tan­čios su­tar­tys.

Per­nai pa­nau­do­ti be­veik vi­si pro­gra­mos įgy­ven­di­ni­mui skir­ti pi­ni­gai.

Vie­tos ben­druo­me­nės ta­ry­bų pri­im­ti spren­di­mai dau­giau­siai sie­jo­si su vie­šų­jų erd­vių ir ap­lin­kos ko­ky­bės ge­ri­ni­mu, kul­tū­ri­nės ir švie­tė­jiš­kos veik­los rė­mi­mu, jau­ni­mo už­im­tu­mo ga­li­my­bių plė­ti­mu.

Vie­tos ben­druo­me­nių sa­vi­val­dos pro­gra­ma – tai per­nai star­ta­vu­si ini­cia­ty­va, skir­ta ska­tin­ti ben­druo­me­nes pri­im­ti gy­ven­to­jams svar­bius spren­di­mus, sie­kiant pa­gel­bė­ti ne­pa­si­tu­rin­tiems ar ne­įga­liems žmo­nėms, ska­tin­ti jau­ni­mo už­im­tu­mą, kul­tū­ri­niams ir švie­tė­jiš­kiems ren­gi­niams, vie­šų­jų erd­vių ir ap­lin­kos ko­ky­bės ge­ri­ni­mui, spor­tui ir svei­ka­ti­ni­mui, ben­druo­me­ni­nės veik­los or­ga­ni­za­vi­mui ir ki­toms vie­tos ben­druo­me­nės gy­ve­ni­mo ko­ky­bę ge­ri­nan­čioms ini­cia­ty­voms.

Lie­tu­vos sa­vi­val­dy­bėms iš vals­ty­bės biu­dže­to skir­ti 8 mln. li­tų pa­skirs­ty­ti pa­gal Vals­ty­bi­nės mo­kes­čių ins­pek­ci­jos pa­teik­tus duo­me­nis apie dir­ban­čių ir mo­kan­čių gy­ven­to­jų pa­ja­mų mo­kes­tį žmo­nių skai­čių sa­vi­val­dy­bė­se.

Spren­di­mus dėl lė­šų pa­nau­do­ji­mo pri­ima Vie­tos ben­druo­me­nių ta­ry­bos, su­da­ry­tos iš se­niū­ni­jų ap­tar­nau­ja­mų te­ri­to­ri­jų ar ki­tų gy­ve­na­mų­jų vie­to­vių gy­ven­to­jų, jų at­sto­vų, šio­se te­ri­to­ri­jo­se vei­kian­čių ben­druo­me­ni­nių or­ga­ni­za­ci­jų, re­li­gi­nių ben­druo­me­nių, ne­vy­riau­sy­bi­nių or­ga­ni­za­ci­jų at­sto­vų.

Bir­že­lio 3 die­ną vy­ku­sia­me su­tar­čių pa­si­ra­šy­mo ren­gi­ny­je Kė­dai­niuo­se iš Uk­mer­gės da­ly­va­vo Vie­tos ben­druo­me­nių ta­ry­bų at­sto­vai: Vep­rių se­niū­nė Da­lė Ur­bo­nie­nė, Uk­mer­gės kraš­to ben­druo­me­nių są­jun­gos pir­mi­nin­kė An­ge­lė Jo­ku­by­nie­nė, se­niū­nai­čių at­sto­vas Al­gi­man­tas Ka­ce­vi­čius. Su­tar­tį pa­si­ra­šė sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­rius Sta­sys Jac­kū­nas.

Pa­sak A. Jo­ku­by­nie­nės Vie­tos ben­druo­me­nių ta­ry­bos, vei­kian­čios kiek­vie­no­je se­niū­ni­jo­je, jau yra ap­ta­ru­sios, kur pa­nau­dos šie­met gau­tas lė­šas.

UŽ inf.

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *