Medikus vežioja legaliai

Sa­vo nuo­mo­nę „Uk­mer­gės ži­nių“ in­ter­ne­ti­nė­je sve­tai­nė­je iš­sa­kęs skai­ty­to­jas pik­ti­no­si, kad grei­to­sios pa­gal­bos au­to­mo­bi­liu į na­mus ve­žio­ja­mi me­di­kai. J. Ba­sa­na­vi­čiaus gat­vė­je gy­ve­nan­tis žmo­gus ne kar­tą yra pa­ste­bė­jęs, kaip iš me­di­kams pri­klau­san­čio au­to­mo­bi­lio… 

7 straipsnio nuotr.01-05

 Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr. Kai kam atrodo, kad valdiškas medikų transportas naudojamas ir asmeniniais tikslais.


 

 

iš­li­pa vis ta pa­ti mo­te­ris, ku­ri, anot jo, kie­mais nu­žings­niuo­ja na­mo.

„Tai kar­to­ja­si nuo­lat, jau ne­be­ži­nau, kiek lai­ko. Ta dak­ta­riu­kė, ma­tyt, gy­ve­na čia ne­to­lie­se, gre­ti­ma­me na­me“, – pa­sa­ko­ja uk­mer­giš­kis.

Uk­mer­gės pir­mi­nės svei­ka­tos prie­žiū­ros cen­tro Grei­to­sios pa­gal­bos sky­riaus ve­dė­ja Ju­di­ta Ma­to­nie­nė pa­ti­ki­no, kad grei­to­sios pa­gal­bos au­to­mo­bi­liu jo­kie dar­buo­to­jai nė­ra ve­žio­ja­mi.

„Net jei no­rė­tu­me, to pa­da­ry­ti ne­ga­lė­tu­me. Vi­si grei­to­sios pa­gal­bos au­to­mo­bi­lio iš­va­žia­vi­mai kaip ant del­no ma­to­mi Vil­niaus dis­pe­če­ri­nė­je“, – sa­ko ji.

Anot ve­dė­jos, se­kun­džių tiks­lu­mu fik­suo­ja­mi ir kom­piu­te­riu per­duo­da­mi ne tik vi­si me­di­kų iš­kvie­ti­mai, bet ir grei­to­sios pa­gal­bos au­to­mo­bi­lio marš­ru­tai, ju­dė­ji­mo kryp­tis, net su­sto­ji­mai.

VšĮ Uk­mer­gės li­go­ni­nės vy­riau­sio­jo gy­dy­to­jo pa­va­duo­to­ja Rū­ta Strio­gie­nė sa­ko, kad pa­gal li­go­ni­nė­je ga­lio­jan­čią tvar­ką kai ku­rių sri­čių gy­dy­to­jams su­da­ro­mas bu­dė­ji­mo gra­fi­kas. Jie bu­di po dar­bo ar iš­ei­gi­nė­mis die­no­mis.

Gy­dy­to­jai sa­vo bu­dė­ji­mo me­tu pri­va­lo bū­ti na­muo­se, o į pri­ėmi­mo sky­rių at­ve­žus sun­kų li­go­nį ar sku­biai pri­rei­kus jų pa­gal­bos ki­tuo­se sky­riuo­se, jie iš­kvie­čia­mi. Me­di­kų pa­im­ti va­žiuo­ja­ma li­go­ni­nės au­to­mo­bi­liu. Ap­žiū­rė­ję li­go­nius ir pa­kon­sul­ta­vę spe­cia­lis­tus, bu­din­tys gy­dy­to­jai taip pat par­ve­ža­mi na­mo.

Bu­dė­ji­mo na­muo­se gra­fi­kai yra su­da­ry­ti gy­dy­to­jams rent­ge­no­lo­gams, neu­ro­lo­gams, en­dos­ko­puo­to­jams bei echos­ko­puo­to­jams.

R. Strio­gie­nė ma­no, kad vie­ną iš gy­dy­to­jų, daž­nai ve­ža­mų kon­sul­ta­ci­jai, ir pa­ste­bi mū­sų skai­ty­to­jas.

Autorė: Li­gi­ta JUODVALKIENĖ

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *