Atliekų vežėjus užgriuvo problemos

Uk­mer­gės ka­pi­nė­se pas­ta­ro­sio­mis sa­vai­tė­mis pūp­so­jo šiukš­lių krū­vos. To­kia si­tu­a­ci­ja su­si­da­rė, nes itin su­griež­tin­ti rei­ka­la­vi­mai į Ka­zo­kiš­kių są­var­ty­ną ve­ža­mų bui­ti­nių at­lie­kų su­dė­čiai.

Kazokiskes 003

 

Rei­ka­lau­ja­ma, kad jo­se ne­bū­tų ža­lie­nų. Pro­ble­mą Uk­mer­gė­je ban­do­ma spręs­ti, į ka­pi­nes siun­čiant at­lie­kų rū­šiuo­to­jus.

Apie ne­iš­ve­ža­mus kon­tei­ne­rius ša­lia ka­pi­nių pra­ėju­sią sa­vai­tę pra­ne­šė ne vie­nas mū­sų skai­ty­to­jas.

Uk­mer­giš­kis Sau­lius net at­siun­tė tai pa­tvir­ti­nan­čių nuo­trau­kų.

„Bu­vau pri­trenk­tas ne­tvar­ka Duks­ty­no­je. Dar nie­ka­da ne­bu­vau ma­tęs tiek šiukš­lių prie ka­pi­nių kon­tei­ne­rių“, – laiš­ke ra­šo vy­ras.

Pa­skam­bi­nus at­lie­kas tvar­kan­čios UAB „Eko­no­vus“ te­le­fo­no nu­me­riu Sau­liui bu­vo pa­sa­ky­ta, kad ši įmo­nė šiukš­lių iš ka­pi­nių ne­veš, nes žmo­nės jų ne­iš­rū­šia­vo ir jo­se yra daug ža­lie­nų, ku­rių ne­pri­ima Ka­zo­kiš­kių są­var­ty­nas.

„Kaip ga­li at­si­sa­ky­ti vež­ti? Jei pa­si­ra­šė su­tar­tį, pri­va­lo tvar­ky­ti ir ka­pi­nių at­lie­kas, ne­pri­klau­so­mai nuo to, ar jos iš­rū­šiuo­tos, ar ne“, – įsi­ti­ki­nęs uk­mer­giš­kis.

Ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės Ap­lin­ko­sau­gos ir vie­šo­sios tvar­kos sky­riaus ve­dė­ja Vi­li­ja Gra­baus­kie­nė pa­tvir­ti­no, kad si­tu­a­ci­ja su­si­klos­tė tik­rai pras­ta. Dėl to pra­ėju­sią sa­vai­tę įvy­ko ra­jo­no va­do­vų su­si­ti­ki­mas su bui­ti­nių at­lie­kų ve­žė­ju UAB „Eko­no­vus“.

Su­si­ti­ki­me pri­im­tas spren­di­mas, kad šiai ben­dro­vei pa­dės se­niū­nai, ku­rie or­ga­ni­zuos ža­lių­jų at­lie­kų prie ra­jo­no ka­pi­nių rū­šia­vi­mą, tam pa­si­telk­da­mi žmo­nes, dir­ban­čius pa­gal vie­šų­jų dar­bų pro­gra­mą.

Dar­bi­nin­kai at­skirs ža­li­ą­sias at­lie­kas, ku­rias ben­dro­vė pri­sta­tys į dum­blo uti­li­za­vi­mo aikš­te­lę. Li­ku­sios bus pri­sta­ty­tos į Ka­zo­kiš­kes.

„Pro­ble­ma ky­la dėl to, kad žmo­nės ne­rū­šiuo­ja at­lie­kų. VAATC ne­ga­li pri­im­ti ko­mu­na­li­nių at­lie­kų, su­mai­šy­tų su ža­lio­sio­mis. „Uk­mer­gės van­de­nys“ to­kių at­lie­kų ne­ga­li pri­im­ti ir į dum­blo uti­li­za­vi­mo aikš­te­lę“, – si­tu­a­ci­ją ko­men­ta­vo ben­dro­vės „Eko­no­vus“ Vil­niaus re­gio­no va­do­vas El­ma­ras Mi­li­na­vi­čius.

Pa­sak jo, šie nesu­si­pra­ti­mai lai­ki­ni – sa­vi­val­dy­bei su­tvar­kius at­lie­kų rū­šia­vi­mo vie­tos do­ku­men­tus, „Eko­no­vus“ Uk­mer­gė­je plės at­lie­kų tvar­ky­mo in­fra­struk­tū­rą. Į jos plėt­rą ben­dro­vė pla­nuo­ja in­ves­tuo­ti apie 3 mln. li­tų. Pla­nuo­ja­ma įdieg­ti bui­ti­nių at­lie­kų rū­šia­vi­mo li­ni­ją, svars­tyk­les, ant­ri­nių ža­lia­vų pre­są, nu­pirk­ti ap­tar­na­vi­mo tech­ni­ką, krau­tu­vą, pa­sta­ty­ti admi­nist­ra­ci­nes pa­tal­pas ir pa­tal­pas dar­buo­to­jams.

Taip ben­dro­vė tu­rės ga­li­my­bę at­lie­kas rū­šiuo­ti sa­va­ran­kiš­kai ir ne­kils pro­ble­mų dėl jų iš­ve­ži­mo.

„Pa­gal kon­kur­so ir su­tar­ties są­ly­gas pa­slau­gų tie­kė­jas ne­pri­va­lo iš­tuš­tin­ti kon­tei­ne­rių, jei juo­se yra at­lie­kos, ku­rių ten ne­tu­rė­tų bū­ti pa­gal at­lie­kų tvar­ky­mo tai­syk­les. Tad gy­ven­to­jai tu­rė­tų kal­tin­ti ne tik sa­vi­val­dy­bę ar ben­dro­vę, bet ir ne­leis­ti­nas at­lie­kas į kon­tei­ne­rius me­tan­čius pi­lie­čius“, – pa­žy­mi E. Mi­li­na­vi­čius.

Pra­ėju­sią sa­vai­tę ra­jo­no sa­vi­val­dy­bė­je vy­ku­sia­me pa­si­ta­ri­me taip pat nu­spręs­ta, kad „Eko­no­vus“ su­tan­kins at­lie­kų iš­ve­ži­mo iš ša­lia ka­pų esan­čių kon­tei­ne­rių gra­fi­ką, pa­sta­tys dau­giau kon­tei­ne­rių, ku­rių skai­čių ben­dro­vei tu­ri pa­teik­ti se­niū­nai. Prie ka­pų nu­tar­ta pa­sta­ty­ti kaip rū­šiuo­ti nu­ro­dan­čius in­for­ma­ci­nius žen­klus.

Be to, se­niū­nai įga­lio­ti kreip­tis į „Eko­no­vus“ dėl pa­pil­do­mų iš­ve­ži­mų ne­del­siant, kai tik at­si­ran­da to­kia bū­ti­ny­bė.

Autorė: Vil­ma NEMUNAITIENĖ

Kazokiskes 008


 

Kazokiskes 009


 

Kazokiskes 012


 

Kazokiskes 015

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *