Aptarė paramą žemės ūkiui ir aktualijas

Penktadienį Ukmergės rajono savivaldybėje vyko LSDP Žemės ūkio ir kaimo reikalų komiteto posėdis „Žemės ūkio paramos priemonės smulkiam ir vidutiniam verslui 2015–2020 m. m.“.Renginyje dalyvavo Seimo nariai, Žemės ūkio ministerijos atstovai, rajono ūkininkai, savivaldybės vadovai, žemės ūkio specialistai.

Susirinkusiuosius pasveikino Seimo narys LSDP Žemės ūkio ir kaimo reikalų komiteto pirmininkas Bronius Pauža. Jis pasidžiaugė, kad renginys vyksta būtent Ukmergėje. Prie to prisidėjo mūsų kraštiečiai Seime Arūnas Dudėnas ir Kazys Grybauskas.

 Svečius pasveikino ir Ukmergės rajono meras Rolandas Janickas.

Žemės ūkio ministerijos Kompensacijų ir investicijų skyriaus vedėja Aušra Grygalienė kalbėjo apie ES paramos priemones 2015–2020 m. m. smulkiam ir vidutiniam verslui žemės ūkyje.

Rajono ūkininkai turėjo svečiams nemažai klausimų ir pastabų.

Pastebėta, kad ES parama smulkiam ūkiui uždeda ir didelius įsipareigojimas, pririša prie paskolų bankams. Be to, gana sudėtinga yra apskaita. 

Taip pat atkreiptas dėmesys į monopoliją viešųjų pirkimų srityje.

Rajono pasiekimus ir perspektyvas žemės ūkyje, vystant gyvulininkystės programą ir kaimo verslus, aptarė  Ukmergės rajono savivaldybės Žemės ūkio ir infrastruktūros skyriaus vedėjas Kęstutis Jurkevičius.

  1. pietų Pašilės bendruomenės namuose svečiai lankėsi Juozo Kuliešiaus pieno gamybos ir jo perdirbimo ūkyje Pivonijos seniūnijos III Antakalnio kaime, P. R. Olisevičiaus gėlininkystės ūkyje Veprių seniūnijoje Barboriškių kaime, G. ir M. Sakalauskų ekologiniame uogų, vaisių ir daržovių ūkyje Deltuvos seniūnijoje Žalgirių kaime.

Vakare surengta ir ekskursija Užulėnyje: visi skanavo prezidento A. Smetonos mėgtų kepinių, aplankė prezidento A. Smetonos Užugirio dvarą, Užugirio krašto muziejų.

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *