Kaimo žmonėms – moderni parduotuvė

Uk­mer­gės ra­jo­no var­to­to­jų ko­o­pe­ra­ty­vas šie­met įgy­ven­di­no be­veik ket­vir­čio mi­li­jo­no ver­tės pro­jek­tą. Jo me­tu re­konst­ruo­tos trys ko­o­pe­ra­ty­vo par­duo­tu­vės – Va­lų, Uk­mer­gės Uo­sių gat­vė­je esan­ti ir Vep­rių mies­te­lio.

1 straipsnio 1 nuotr.11-18

 

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr. Iš­kil­min­gai per­kirp­ta vi­siš­kai at­si­nau­ji­nusios Vep­rių par­duo­tu­vės ati­da­ry­mo juos­te­lė.


 

Pra­ėju­sią sa­vai­tę vy­ko pas­ku­ti­nės šia­me pro­jek­te – re­no­vuo­tos Vep­rių par­duo­tu­vės ati­da­ry­mas.

Prie tvis­kan­čios, pre­ky­bos cen­trą pri­me­nan­čios par­duo­tu­vės penk­ta­die­nį rin­ko­si tie, kam ji ir skir­ta – vep­riš­kiai. Prieš ker­pant sim­bo­li­nę ati­da­ry­mo juos­te­lę Uk­mer­gės ra­jo­no var­to­to­jų ko­o­pe­ra­ty­vo di­rek­to­rė An­ge­lė An­dri­ko­nie­nė sa­kė, jog pa­grin­di­nis sti­mu­las ir pa­ska­ta in­ves­tuo­ti į šią re­konst­ruk­ci­ją – pa­si­tem­pę ir gra­žė­jan­tys Vep­riai. „Ne­ga­lė­jo­me at­si­lik­ti“, – tvir­ti­no į Vep­rių se­niū­nę Da­lę Ur­bo­nie­nę žiū­rė­da­ma ko­o­pe­ra­ty­vo va­do­vė.

Po to, kai bu­vo at­lik­ta iš­kil­min­go­ji ce­re­mo­ni­jos da­lis – per­kirp­ta ati­da­ry­mo juos­te­lė, į par­duo­tu­vę su­gu­žė­jo mi­nia pir­kė­jų ir į šias iš­kil­mes at­vy­ku­sių svei­kin­to­jų.

Pre­ky­bos sa­lę pa­šven­tino Vep­rių kle­bo­nas Gin­tau­tas Nau­džiū­nas.

A. An­dri­ko­nie­nė už su­teik­tą ga­li­my­bę in­ves­tuo­ti į re­konst­ruk­ci­ją dė­ko­jo šiam su­ma­ny­mui pri­ta­ru­siai Ra­jo­no var­to­to­jų ko­o­pe­ra­ty­vo val­dy­bai.

Pa­dė­kos iš­sa­ky­tos ir Va­lų, Uo­sių gat­vės ir Vep­rių mies­te­lio par­duo­tu­vių re­no­va­vi­mo pro­jek­te da­ly­va­vu­siems pro­jek­to au­to­riams, va­dy­bi­nin­kams, bu­hal­te­riams, sta­ty­bi­nin­kams, ap­sau­gi­nin­kams…

Pa­si­džiaug­ta ne tik iš­gra­žin­to­mis pa­tal­po­mis, pre­kių gau­sa, bet ir nau­ju eko­no­miš­ku šil­dy­mo ka­ti­lu.

At­ski­ra va­do­vės pa­dė­ka – kan­triam, dul­kes, pur­vą bei ki­tus sta­ty­bi­nius ne­pa­to­gu­mus iš­ken­tu­siam pre­ky­bi­nin­kių ko­lek­ty­vui.

Į sa­vo­tiš­ką ir gra­žią šven­tę Vep­riuo­se at­vy­ko ir ra­jo­no me­ras Vy­das Pa­knys, Vep­rių se­niū­nė D. Ur­bo­nie­nė, pro­jek­to ran­go­vai – UAB „Bal­tuk­mės sta­ty­ba“, va­do­vau­ja­ma Al­vy­do Pe­la­kaus­ko.

Uk­mer­gės ra­jo­no var­to­to­jų ko­o­pe­ra­ty­vas – Vil­niaus pre­ky­bos, pra­mo­nės ir ama­tų rū­mų Uk­mer­gės fi­lia­lo na­rys. Tad su gė­lių puokš­te at­vy­ko ir šių rū­mų va­do­vas Re­gi­man­tas Ba­ra­vy­kas.

Pir­kė­jų var­du var­to­to­jų ko­o­pe­ra­ty­vą bei par­duo­tu­vės ko­lek­ty­vą su di­džiu­lė­mis per­mai­no­mis svei­ki­no ben­druo­me­nės va­do­vė, gau­siai su­si­rin­kę pre­kių tie­kė­jai. Vie­ni iš jų – UAB „Uk­mer­gės duo­na“. Šios įmo­nės di­rek­to­rė Vi­tu­tė Šer­mukš­ny­tė pa­si­džiau­gė, jog par­duo­tu­vė­je pre­kiau­ja­ma tik mū­sų mies­te kep­ta duo­na.

Uk­mer­gės ra­jo­no var­to­to­jų ko­o­pe­ra­ty­vas šiuo me­tu mū­sų ra­jo­ne tu­ri net 41 par­duo­tu­vę, tad ši įstai­ga – ne­abe­jo­ti­na pre­ky­bos ver­slo plėt­ros ly­de­rė ra­jo­ne.

Pa­sak A. An­dri­ko­nie­nės, šiuo me­tu re­konst­ruo­tos vi­sos kai­muo­se esan­čios par­duo­tu­vės. Įmo­nė yra pri­ėmu­si ir lai­ko­si nuo­sta­tos re­konst­ruk­ci­jas vyk­dy­ti tik sa­vo, o ne sko­lin­to­mis lė­šo­mis.

Autorė: Vil­ma NEMUNAITIENĖ


 

1 straipsnio 2 nuotr.11-18

 

Už atnaujintas patalpas A. Andrikonienei (kairėje) dėkojo parduotuvės kolektyvas.


 

1 straipsnio 3 nuotr.11-18


 

1 straipsnio 4 nuotr.11-18


 

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *