Autobusų parkas pirks autobusų

UAB Uk­mer­gės au­to­bu­sų par­kas ne­se­niai pa­skel­bė kon­kur­są dvie­jų nau­do­tų tarp­mies­ti­nių au­to­bu­sų pir­ki­mui. Ke­ti­na įsi­gy­ti nau­do­tus, ta­čiau Lie­tu­vo­je ne­eksp­lo­a­tuo­tus au­to­bu­sus. Trans­por­to prie­mo­nės tu­rė­tų bū­ti skir­tos ke­lei­viams vež­ti tarp­mies­ti­nio su­si­sie­ki­mo marš­ru­tais.

file51029967 8228c19f

 

Delfi.lt nuotr.


 

Kon­kur­so są­ly­go­se pa­teik­ti rei­ka­la­vi­mai ir au­to­bu­sų „am­žiui“ bei sė­di­mų vie­tų skai­čiui. Vie­nas iš jų tu­ri bū­ti ne se­nes­nis kaip 8 me­tų su ne ma­žiau kaip 40 sė­di­mų vie­tų, ki­tas – 6 me­tų ir ne ma­žiau kaip 27 sė­di­mų vie­tų be vai­ruo­to­jo ir ne ma­žiau kaip 5 sto­vi­mos.

Uk­mer­gės au­to­bu­sų par­ko di­rek­to­rius Al­fon­sas Pra­bi­šas sa­ko, kad nors tarp­mies­ti­nių marš­ru­tų par­kas ne­vyk­do, ke­ti­na­ma pirk­ti tarp­mies­ti­nio ti­po au­to­bu­sus. Jie yra uni­ver­sa­lūs ir ga­li bū­ti pa­nau­do­ja­mi įvai­riems tiks­lams.

Mat įmo­nė tei­kia ir au­to­bu­sų nuo­mos pa­slau­gą. Juos nuo­mo­jan­čios įmo­nės, įstai­gos ar or­ga­ni­za­ci­jos pa­gei­dau­ja pa­to­gu­mų.

Uk­mer­gės au­to­bu­sų par­kas tu­ri 33 au­to­bu­sus – 13 mies­to ir 20 prie­mies­čių marš­ru­tams. Vi­du­ti­nis jų am­žius – 25 me­tai.

Nau­jau­si au­to­bu­sai pa­ga­min­ti prieš 5 me­tus. Ta­čiau yra ir la­bai so­li­daus am­žiaus „ve­te­ra­nų“. Ke­li se­niau­si prie­mies­čiui skir­ti au­to­bu­sai skai­čiuo­ja 36 me­tus.

Įmo­nė tu­ri ir sa­vo re­mon­to dirb­tu­ves, ku­rio­se dir­ba 8 dar­buo­to­jai. Ta­čiau, pa­sak A. Pra­bi­šo, to­kioms se­nie­noms, ku­rios po ke­le­tą de­šimt­me­čių skai­čiuo­ja, re­mon­tai jau ma­žai gelbs­ti.

„Keis­ti au­to­bu­sus nau­jes­niais yra bū­ti­ny­bė. Tu­ri­me ir to­kių, ku­rių jau net re­mon­tuo­ti ne­be­ap­si­mo­ka. Be to, se­niau­si jau ne tik tech­niš­kai ne­tvar­kin­gi, bet ir ke­lei­viams ne­sau­gūs“, – tei­gia di­rek­to­rius.

Prieš dve­jus me­tus Uk­mer­gės au­to­bu­sų par­kas pa­si­pil­dė 8 au­to­bu­sais. Dar 5 įsi­gi­jo prieš tre­jus me­tus.

6 vi­siš­kai nau­jų au­to­bu­sų lau­kia­ma pa­gal Kli­ma­to kai­tos spe­cia­li­ą­ją pro­gra­mą. Mū­sų par­kui skir­ti pen­ki nau­ji su­spaus­to­mis gam­ti­nė­mis du­jo­mis va­ro­mi au­to­bu­sai ir vie­nas hib­ri­di­nis – va­ro­mas su­spaus­to­mis gam­ti­nė­mis du­jo­mis ir elek­tra.

Pa­gal pro­gra­mo­je iš­kel­tus rei­ka­la­vi­mus vi­si pa­ra­mos ga­vė­jai, gau­sian­tys au­to­bu­sus, įsi­pa­rei­go­ja bū­ti įsi­ren­gę su­spaus­tų gam­ti­nių du­jų de­ga­li­nes. Jau tvar­ko­mi do­ku­men­tai to­kios de­ga­li­nės Uk­mer­gė­je sta­ty­bai.

Kas­met įmo­nės au­to­bu­sai nu­rie­da apie 800 tūks­tan­čių ki­lo­met­rų. Per me­tus per­ve­ža­ma iki 1,6 mi­li­jo­no ke­lei­vių.

Autorė: Li­gi­ta JUODVALKIENĖ

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *