Išsipildžiusi svajonė – nuosava meno studija

Jau­kia­me Ge­di­mi­no gat­vės 6 kie­me­ly­je du­ris ne­se­niai at­vė­rė „Ka­ra­lės“ stu­di­ja. Į ją kvie­čia­mi tie, ku­rie kas­die­ny­bė­je no­ri at­ras­ti gro­žio, ele­gan­ci­jos ir pa­sa­kos. Stu­di­jos įkū­rė­ja – uk­mer­giš­kė me­ni­nin­kė So­na­ta Or­dė. Fan­ta­zi­jas kur­da­ma sa­vo dar­bus ji įgy­ven­di­na, pa­si­tel­ku­si teks­ti­lę.

Kū­rė­jos ati­da­ry­to­je nau­jo­jo­je stu­di­jo­je – jos au­to­ri­niai pa­puo­ša­lai, megz­ti dra­bu­žiai, de­ko­ra­ty­vi­nio me­no dir­bi­niai, in­ter­je­ro de­ta­lės. Anot pa­čios S. Or­dės, vi­sa tai kur­da­ma ji gal­vo­jan­ti apie tuos, ku­rie no­ri bū­ti iš­skir­ti­nė­mis as­me­ny­bė­mis ir to­kiais jau­čia­si.

„Ma­no dar­bai ski­ria­si tuo, jog nė­ra su­si­ję su ma­si­ne ga­my­ba. Ant­raip ne­iš­reikš­čiau sa­vęs kaip kū­rė­jos, nes man la­bai svar­bu in­di­vi­du­a­lu­mas“, – pri­si­pa­žįs­ta me­ni­nin­kė.

Ji ku­rian­ti ne vien iš teks­ti­lės – uk­mer­giš­kės ran­ko­se ki­to­mis spal­vo­mis pra­žys­tan­tys įvai­rūs au­ga­lai. Su­si­bū­ru­si su ben­dra­min­tė­mis, ga­mi­na va­di­na­muo­sius fė­jų so­dus – au­ga­lų bei įvai­rių puoš­nių de­ta­lių kom­po­zi­ci­jas. Su sa­vo pa­veiks­lais ir ne tik jais su­ren­gė ne­ma­žai per­so­na­li­nių pa­ro­dų, da­ly­vau­ja įvai­riuo­se ra­jo­no bei ša­lies me­ni­niuo­se pro­jek­tuo­se.

„La­bai ger­biu mū­sų pro­tė­vius“, – at­vi­ra S. Or­dė, pa­sa­ko­da­ma apie tai, jog sa­vo dar­buo­se jai svar­bu at­kar­to­ti jų kū­ry­bo­je vy­ra­vu­sius sim­bo­lius, ak­cen­tus.

Ši­lu­ma ir nuo­šir­du­mu spin­du­liuo­jan­ti kū­rė­ja ne­sle­pia sva­jo­nę ati­da­ry­ti sa­vo stu­di­ją puo­se­lė­ju­si la­bai il­gai. At­sklei­džia, jog tas lai­kas – be­ne pen­kio­li­ka me­tų. „Tai – ma­no kū­ry­bi­nio dar­bo ju­bi­lie­jus. Vi­są tą lai­ką dir­bau ne tik Uk­mer­gė­je, bet vi­so­je Lie­tu­vo­je. Ir pa­ga­liau ju­bi­lie­jaus pro­ga – įgy­ven­din­ta sva­jo­nė“, – džiau­gia­si ji.

Į „Ka­ra­lės“ stu­di­ją mo­te­ris kvie­čian­ti ne tik jau­kiai pa­si­bū­ti, pa­ben­drau­ti, pa­si­dai­ry­ti ieš­kant pir­ki­nio sau ar do­va­nų. Kos­tiu­mo di­zai­no spe­cia­ly­bę įgi­ju­si S. Or­dė stu­di­jos klien­tams pa­si­ruo­šu­si su­teik­ti pro­fe­sio­na­lias kon­sul­ta­ci­jas ma­dos, di­zai­no klau­si­mais.

„Esu lanks­ti, pri­si­tai­kan­ti ir ti­rian­ti rin­ką me­ni­nin­kė, ma­no klien­tai la­bai įvai­rūs“, – pa­klaus­ta apie au­to­ri­nių kū­ri­nių ver­tę bei sa­vo au­di­to­ri­jos po­rei­kius, at­sa­ko ji.

Di­zai­ne­rė džiau­gia­si su­bū­ru­si pa­na­šiai veik­lai at­si­da­vu­sių mo­te­rų klu­bą. Jo na­rės da­ly­vau­ja įvai­riuo­se ša­lies lab­da­ros pro­jek­tuo­se, ben­dra­dar­biau­ja su pa­ra­mos or­ga­ni­za­ci­jo­mis.

Šeš­ta­die­nį vy­ku­sio „Ka­ra­lės“ ati­da­ry­mo me­tu stu­di­jos šei­mi­nin­kę svei­ki­no šei­ma, ko­le­gos, bi­čiu­liai. Už idė­jas, pa­gal­bą ir pa­ra­mą me­ni­nin­kė dė­ko­jo drau­gams ir rė­mė­jams. Ypa­tin­gai – sa­vo sū­nui Sai­džiui bei vy­rui Sau­liui. „Jis – ma­no gy­ve­ni­mo mei­lė ir vie­nas di­džiau­sių ma­no kū­ry­bos kri­ti­kų“, – šyp­so­si So­na­ta.

In­for­ma­ci­ją apie Ge­di­mi­no g. 6 įsi­kū­ru­sią stu­di­ją ga­li­ma ras­ti „Ka­ra­lės“ feis­bu­ke, su­si­do­mė­ju­sie­ji taip pat kvie­čia­mi skam­bin­ti te­le­fo­nu 8 610 61041.

Saidis – jaunasis fotografas Sonata Ordė

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *