Ka­bi­ne­tus už­lei­do tei­sė­jams

Ar­ti­miau­siu me­tu vi­sas Uk­mer­gės ra­jo­no apy­lin­kės teis­mas per­si­kels į ra­jo­no po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­tą. Po­li­ci­jos pa­rei­gū­nams ge­ro­kai su­si­spau­dus, teis­mui at­lais­vin­ta be­veik 400 kvad­ra­ti­nių met­rų pa­tal­pų.

5 straipsnio nuotr.07-22

Tuo tar­pu Ge­ne­ra­li­nė pro­ku­ra­tū­ra pe­rė­mė bau­džia­mą­ją by­lą dėl Uk­mer­gės ra­jo­no apy­lin­kės teis­me ras­to gyv­si­dab­rio ir pra­dė­jo jo­je pa­pil­do­mą ty­ri­mą dėl ga­li­mo te­ro­ro ak­to įvyk­dy­mo.

Uk­mer­gės ra­jo­no po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­to vir­ši­nin­kas Ro­lan­das Kiš­kis pa­sa­ko­jo, kad bu­vo at­lais­vin­tos vi­sos nu­ma­ty­tos pa­tal­pos. Po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­te teis­mui skir­ta 14 ka­bi­ne­tų, trys ar­chy­vo pa­tal­pos rū­sy­je, taip pat vie­nas ga­ra­žas, po­sė­džių sa­lė. Į įreng­tus ar­chy­vus jau su­vež­tos vi­sos teis­mo by­los, ku­rių yra su­kaup­ta apie 55 tūks­tan­čiai.

Ar da­bar pa­tiems po­li­ci­nin­kams ne­teks pa­tir­ti ne­pa­to­gu­mų? R. Kiš­kis įsi­ti­ki­nęs, kad taip tik­rai ne­nu­tiks. Nors ne­slė­pė, kad teis­mui už­lei­do ir sa­vo pa­ties ka­bi­ne­tą. Sa­vo vie­tas pa­li­ko vi­sa ko­mi­sa­ria­to ad­mi­nist­ra­ci­ja, raš­ti­nė. Pa­rei­gū­nams, tu­rė­ju­siems at­ski­rus ka­bi­ne­tus, da­bar teks sė­dė­ti po du.

Be to, po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­tas teis­mui lai­ki­nai per­lei­džia ir da­lį bal­dų.

Ta­čiau po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­to va­do­vas at­ran­da ir ga­na po­zi­ty­vių da­bar­ti­nės si­tu­a­ci­jos pu­sių. Pir­miau­siai tai, kad įkur­din­tas teis­mas už šią pa­slau­gą per me­tus su­mo­kės 60–80 tūks­tan­čių li­tų. Mū­sų ra­jo­no po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­tui, ku­ris jau šie­met įsi­sko­li­nęs 50 tūks­tan­čių li­tų, tai – ne­men­ka pa­ra­ma.

Be to, pa­sak R. Kiš­kio, at­kris ir kon­vo­ja­vi­mui rei­kia­mos iš­lai­dos, nes kas­dien iš po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­to į teis­mą su pa­tru­lių eki­pa­žu ga­be­na­mi 1–2 as­me­nys.

Rim­tas pri­va­lu­mas teis­mui – sau­gu­mas. Lig­šio­li­nis pa­sta­tas ne­ati­ti­ko sau­gos rei­ka­la­vi­mų.

Teis­mas po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­te tu­rės at­ski­rą įė­ji­mą iš pa­sta­to šo­no.

Šiuo me­tu to­liau vyk­do­mas teis­me esan­čių bal­dų va­ly­mas ir ve­ži­mas tir­ti. Pla­nuo­ja­ma, kad vi­si teis­mo dar­buo­to­jai į Uk­mer­gės ra­jo­no po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­to pa­tal­pas bus per­kraus­ty­ti rug­pjū­čio mė­ne­sį.

Teis­mo ad­mi­nist­ra­ci­ja nuo pra­ėju­sių me­tų pa­bai­gos yra lai­ki­nai įsi­kū­ru­si Uk­mer­gės tu­riz­mo ir ver­slo in­for­ma­ci­jos cen­tre.

By­lą pe­rė­mė pro­ku­ra­tū­ra

Šiuo me­tu už­da­ry­ta­me Kęs­tu­čio aikš­tė­je esan­čia­me pa­sta­te di­de­lis kie­kis gyv­si­dab­rio bu­vo ras­tas pra­ėju­sių me­tų gruo­dį. Dėl šio įvy­kio Uk­mer­gės ra­jo­no po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­te bu­vo pra­dė­tas iki­teis­mi­nis ty­ri­mas. By­lą ty­rė Vil­niaus ap­skri­ties VPK nu­si­kal­ti­mų ty­ri­mo val­dy­bos smur­ti­nių nu­si­kal­ti­mų sky­riaus va­do­vau­ja­ma pa­rei­gū­nų gru­pė. Jos su­dė­ty­je tarp 9 spe­cia­lis­tų dir­bo ir 6 mū­sų ra­jo­no kri­mi­na­lis­tai.

Po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­to vir­ši­nin­kas Ro­lan­das Kiš­kis sa­ko, kad ši by­la jam as­me­niš­kai vi­sa­da bu­vo pri­ori­te­ti­nė. Jis ma­no, kad ti­ria­mos ver­si­jos – pa­kan­ka­mai re­a­lios.

Šią by­lą nuo pat pra­džių kon­tro­lia­vo Vil­niaus ap­skri­ties pro­ku­ra­tū­ra. Pra­ėju­sią sa­vai­tę bu­vo pa­skelb­ta, kad Ge­ne­ra­li­nė pro­ku­ra­tū­ra pe­rė­mė bau­džia­mą­ją by­lą dėl Uk­mer­gės ra­jo­no apy­lin­kės teis­me ras­to gyv­si­dab­rio ir pra­dė­jo jo­je pa­pil­do­mą ty­ri­mą dėl ga­li­mo te­ro­ro ak­to įvyk­dy­mo. Ty­ri­mas dėl ga­li­mo te­ro­ro ak­to įvyk­dy­mo pra­dė­tas lie­pos 15 d.

Skel­bia­ma, kad ty­ri­mui va­do­vaus ir jį kon­tro­liuos Ge­ne­ra­li­nės pro­ku­ra­tū­ros Or­ga­ni­zuo­tų nu­si­kal­ti­mų ir ko­rup­ci­jos ty­ri­mo de­par­ta­men­to pro­ku­ro­rai.

Autorė: Vil­ma NEMUNAITIENĖ

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *