Pavogė nemokamai dalinamas dėžes

Uk­mer­giš­kiams an­trą sa­vai­tę ne­mo­ka­mai da­li­na­mos kom­pos­ta­vi­mo dė­žės. Kad ne vis­kas ei­na­si sklan­džiai, pa­sa­ko­jo į „Uk­mer­gės ži­nių“ re­dak­ci­ją pa­skam­bi­nęs uk­mer­giš­kis. Nu­vy­kę pa­si­im­ti jos ne­ga­vo.

2014-04-25-3 straipsnio nuotr

 

Gedimino Nemunaičio nuotr.


 

Pa­aiš­kin­ta, kad jo pa­var­dės nė­ra są­ra­šuo­se, pa­gal ku­riuos dė­žės da­li­na­mos.

Kom­pos­to dė­žės gy­ven­to­jams yra da­li­na­mos VAATC pri­klau­san­čio­je di­de­lių ga­ba­ri­tų at­lie­kų aikš­te­lė­je, esan­čio­je Ger­se­niš­kių gat­vė­je. Čia dir­ban­tis Eu­ge­ni­jus Ri­my­dis sa­ko, kad są­ra­šuo­se tik­rai daž­nai ne­bū­na dė­žių at­si­im­ti at­vy­ku­sių­jų pa­var­džių. Pa­sak jo, ne ma­žiau kaip 100 uk­mer­giš­kių dėl to iš aikš­te­lės te­ko grįž­ti tuš­čio­mis.

„Aš už są­ra­šą ne­at­sa­kin­gas. Ma­no pa­rei­ga tik iš­da­lin­ti dė­žes. Aiš­ku, kad ne­si­no­ri žmo­gų vai­ky­ti, net sar­ma­ta bū­na. Man tų dė­žių tik­rai ne­gai­la, bet ką aš ži­nau, gal tam gy­ven­to­jui iš tie­sų ne­pri­klau­so“, – sa­ko pa­šne­ko­vas.

Toks at­sar­gus jis ne šiaip sau. Pa­sa­ko­ja vie­ną va­ka­rą per­skai­čia­vęs li­ku­sias kom­pos­to dė­žes ir de­šim­ties jų pa­si­ge­dęs. „At­ro­do, ir taip ne­mo­ka­mai da­li­na­mos, o va kaž­ko­dėl pri­rei­kė pa­vog­ti“, – at­si­ste­bė­ti ne­ga­li E. Ri­my­dis. Svars­to, gal gy­ven­to­jams at­ro­do, kad vie­nos dė­žės ga­li bū­ti ma­žai, tai dar vie­ną „at­sar­gi­nę“ ty­liai įsi­de­da į au­to­mo­bi­lio ba­ga­ži­nę, kol VAATC‘o dar­buo­to­jas są­ra­šuo­se „rau­sia­si“, do­ku­men­tus pil­do.

Su­pra­tęs, kad va­gia dė­žes, da­bar vie­nu me­tu į te­ri­to­ri­ją dar­buo­to­jas lei­džia ne dau­giau kaip de­šimt žmo­nių.

Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės me­ro pa­va­duo­to­jas Ro­lan­das Ja­nic­kas sa­ko, kad to­kie ne­sklan­du­mai at­si­ran­da dėl ne­su­ta­pi­mų su iš „Re­git­ros“ gau­tais są­ra­šais. So­duo­se esan­tys na­me­liai kar­tais tu­ri kai­mo ad­re­są, kar­tais bū­na nu­ro­dy­ta so­dų ben­dri­ja.

Anot vi­ce­me­ro, da­bar są­ra­šai tiks­li­na­mi. O so­di­nin­kams, kad ne­bū­tų nesu­si­pra­ti­mų, ver­ta at­vy­kus pa­si­im­ti dė­žės tu­rė­ti so­do skly­po nuo­sa­vy­bę pa­tvir­ti­nan­tį do­ku­men­tą.

Jau iš­da­lin­ta be­veik 650 kom­pos­ta­vi­mui skir­tų dė­žių. Iš vi­so uk­mer­giš­kiai jų gaus 6000.

Sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­ja ža­da, kad jei liks at­lie­ka­mų, bus vyk­do­mas ant­ra­sis da­ly­bų eta­pas – dė­žė­mis bus ap­rū­pi­na­mas kai­mas.

Autorė: Li­gi­ta JUODVALKIENĖ

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *