Nuteisti du nepilnamečiai

Uk­mer­gės ra­jo­no apy­lin­kės teis­mas, iš­nag­ri­nė­jęs bau­džia­mą­ją by­lą, du ne­pil­na­me­čius pri­pa­ži­no kal­tais dėl van­da­liš­kų veiks­mų vie­šo­je vie­to­je.

 

2014-07-29-2 straipsnio nuotr

 

Gedimino Nemunaičio nuotr.


 

Kal­ti­na­mie­siems pa­skir­tos su­ben­drin­tos baus­mės – po 4 mėn. vie­šų­jų dar­bų, įpa­rei­go­jant ne­at­ly­gin­ti­nai dirb­ti po 15 val. per mė­ne­sį vi­suo­me­nės la­bui.

Kal­ti­na­mų­jų, ku­rie nu­si­kal­ti­mo pa­da­ry­mo me­tu bu­vo su­lau­kę 17 me­tų, at­sto­vai taip pat tu­rės at­ly­gin­ti 1616,66 li­tų ža­lą pri­va­lo­mo­jo svei­ka­tos drau­di­mo fon­do biu­dže­tui.

Šių me­tų sau­sio 14 d. apie 9 val. abu ne­pil­na­me­čiai vie­šo­je vie­to­je, ša­lia vie­nos Uk­mer­gės mo­kyk­los, kumš­čiu su­da­vė nu­ken­tė­ju­sia­jam ne­pil­na­me­čiui į žan­di­kau­lį, o jam par­kri­tus spy­rė į gal­vą.

Kal­ti­na­mie­ji to­kiais van­da­liš­kais veiks­mais de­monst­ra­vo ne­pa­gar­bą ap­lin­ki­niams, su­trik­dė vi­suo­me­nės rim­tį ir tvar­ką bei iš spe­cia­lis­to iš­va­dos ma­ty­ti, kad taip nu­ken­tė­ju­sia­jam pa­da­rė ne­žy­mų svei­ka­tos su­trik­dy­mą.

Jau­nuo­liai aiš­ki­no, kad jų drau­gas pa­si­skun­dė, esą jį su­mu­šė nu­ken­tė­ju­sy­sis. To­dėl nu­spren­dė su drau­go skriau­di­ku pa­si­kal­bė­ti. Tvir­ti­no muš­tis ne­pla­na­vę. Ta­čiau, nu­ken­tė­ju­sio­jo tei­gi­mu, jau­nuo­liai ne­ta­rę nė žo­džio pra­dė­jo jį muš­ti.

Tie­sa, nu­ken­tė­ju­sy­sis pre­ten­zi­jų dėl su­mu­ši­mo nie­kam ne­reiš­kė.

Teis­mas įver­ti­no tai, kad abu kal­ti­na­mie­ji anks­čiau ne­bu­vo teis­ti, nors vie­nas iš jų bu­vo at­leis­tas nuo bau­džia­mo­sios at­sa­ko­my­bės. Jau­nie­ji uk­mer­giš­kiai pri­pa­ži­no sa­vo kal­tę ir nuo­šir­džiai gai­li­si. At­sa­ko­my­bę sun­ki­nan­čių ap­lin­ky­bių ne­nu­sta­ty­ta.

Teis­mo bau­džia­ma­sis įsa­ky­mas jau įsi­tei­sė­jęs ir ne­skun­džia­mas.

Apie šį nuosp­ren­dį in­for­ma­vo Uk­mer­gės ra­jo­no apy­lin­kės teis­mo ad­mi­nist­ra­ci­jos sek­re­to­rė (at­sto­vė ry­šiams su vi­suo­me­ne) Do­na­ta Ju­sai­tė.

UŽ inf.

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *