Skelbiami egzaminų rezultatai

Pa­grin­di­nės bran­dos eg­za­mi­nų se­si­jos da­ly­viai tre­čia­die­nį su­ži­no­jo dar vie­nus re­zul­ta­tus. Pa­aiš­kė­jo, kaip se­kė­si lai­ky­ti vals­ty­bi­nius lie­tu­vių kal­bos ir li­te­ra­tū­ros bei ge­og­ra­fi­jos eg­za­mi­nus.

07-05-3 straipsnio nuotr

 

Vals­ty­bi­nį lie­tu­vių kal­bos ir li­te­ra­tū­ros eg­za­mi­ną šie­met ša­ly­je lai­kė dau­giau kaip 23 tūkst. kan­di­da­tų. Eg­za­mi­ną iš­lai­kė 90,15 proc. Šim­to ba­lų įver­ti­ni­mą ga­vo 1,62 proc. lai­kiu­sių­jų.

Ge­og­ra­fi­jos eg­za­mi­ną lai­kė 4159 kan­di­da­tai, iš­lai­kė 96,71 proc., po 100 ba­lų ga­vo trys as­me­nys.

Dar­bų įver­ti­ni­mo re­zul­ta­tus tre­čia­die­nį bu­vo ga­li­ma su­ži­no­ti in­ter­ne­te.

Pir­mie­ji vals­ty­bi­nių eg­za­mi­nų se­si­jos re­zul­ta­tai pa­aiš­kė­jo pra­ėju­sią sa­vai­tę. Mo­ki­niai su­ži­no­jo, kaip iš­lai­kė an­glų kal­bos eg­za­mi­ną.

Pa­sak Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės Švie­ti­mo ir spor­to sky­riaus vyr. spe­cia­lis­to Arū­no Au­gus­ti­no, aukš­čiau­siai – šim­tu ba­lų – įver­tin­ti pen­kių mū­sų ra­jo­no abi­tu­rien­tų dar­bai. Po 100 ba­lų už an­glų eg­za­mi­ną ga­vo An­ta­no Sme­to­nos gim­na­zi­jo­je be­si­mo­kan­tys Be­ne­dik­tas Bra­siū­nas, Vy­kin­tas Či­vas, Egi­di­ja La­sins­kai­tė, Ge­di­mi­nas Pet­ri­kas bei Sie­si­kų gim­na­zi­jos gim­na­zis­tas Ge­di­mi­nas Ša­tai­tis.  

Dėl an­glų kal­bos eg­za­mi­no įver­ti­ni­mo iš mū­sų ra­jo­no pa­teik­ta vie­na ape­lia­ci­ja. Ji Na­cio­na­li­nį eg­za­mi­nų cen­trą pa­sie­kė iš Tau­jė­nų vi­du­ri­nės mo­kyk­los. Re­zul­ta­tai, anot A. Au­gus­ti­no, tu­rė­tų pa­aiš­kė­ti maž­daug per po­rą sa­vai­čių: tai pri­klau­sys nuo vi­sų pa­teik­tų ape­lia­ci­jų kie­kio.

Kaip ir kas­met, dau­giau­sia kan­di­da­tų rin­ko­si lai­ky­ti ma­te­ma­ti­ką, is­to­ri­ją, an­glų ir lie­tu­vių kal­bos eg­za­mi­ną, ku­ris pri­va­lo­mas vi­siems. Mo­kyk­li­nį lie­tu­vių kal­bos ir li­te­ra­tū­ros eg­za­mi­ną šį penk­ta­die­nį lai­ko tie, ku­rie ne­iš­lai­kė jo vals­ty­bi­nio, mo­kyk­li­nio ar­ba jis bu­vo ati­dė­tas dėl li­gos ar ki­tų prie­žas­čių.

Kaip mū­siš­kiams se­kė­si lai­ky­ti lie­tu­vių kal­bą ir ge­og­ra­fi­ją bei kiek tu­ri­me šim­tu­ki­nin­kų, pa­aiš­kės, Švie­ti­mo ir spor­to sky­riui ga­vus re­zul­ta­tų pro­to­ko­lus.  

Bir­že­lio 20-ąją pra­si­dė­ju­si pa­kar­to­ti­nė bran­dos eg­za­mi­nų se­si­ja vyks­ta iki lie­pos 5 die­nos. Pa­sak A. Au­gus­ti­no, li­ku­sių eg­za­mi­nų įver­ti­ni­mai pa­aiš­kės ki­tą sa­vai­tę. Re­zul­ta­tus pa­gal eg­za­mi­nų or­ga­ni­za­vi­mo ir vyk­dy­mo tvar­kos ap­ra­šą pla­nuo­ja­ma pa­skelb­ti iki lie­pos 12 die­nos.

Vi­si re­zul­ta­tai – pa­kar­to­ti­nės se­si­jos ir ape­lia­ci­jų – bus pa­skelb­ti iki lie­pos 19 d.

UŽ inf.

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *