Rinkėjų vežimas – ne naujovė

Į re­dak­ci­ją pa­skam­bi­nu­si Del­tu­vos se­niū­ni­jos gy­ven­to­ja iš­sa­kė prie­kaiš­tus, su­si­ju­sius su ga­li­my­be bal­suo­ti. Esą ne vi­si žmo­nės ga­lė­jo ati­duo­ti bal­sus sek­ma­die­nio rin­ki­muo­se, nes ne­ži­no­jo, kad ga­li bū­ti pa­vė­žė­ti iki rin­ki­mų apy­lin­kės. „Ne vi­si rin­kė­jai bu­vo ve­ža­mi – kai ku­rie Kan­čiš­kių, At­ko­čių, Ja­ku­tiš­kių kai­mų gy­ven­to­jai apie tai ne­ži­no­jo. 

2015-03-06-3 straipsnio nuotr

 

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr.


 

Ma­tėm, kad su se­niū­no pa­gal­ba ve­žė mo­kyk­los au­to­bu­sas, bet ko­dėl ne­skel­bė, kad veš? Gal as­me­niš­kai su­si­rin­ko ku­riuos ir spe­cia­liai ve­žė bal­suo­ti?“ – įta­ria skai­ty­to­ja.

Del­tu­vos se­niū­ną Sal­vi­jų Stim­bu­rį ste­bi­na, jog kaž­kas ga­lė­jo ne­ži­no­ti apie pa­vė­žė­ji­mą. „Tai da­ro­ma jau ei­lę me­tų – kai tik rin­ki­mai, ve­žam mo­kyk­los au­to­bu­sė­liu ir tuo pa­čiu lai­ku, ir rei­sai tie pa­tys iš­li­ko. Su­da­rėm to­kį marš­ru­tą, kad vi­siems gy­ven­to­jams bū­tų pa­to­gu, nors anks­čiau iš kai ku­rių kai­mų ir ma­žai žmo­nių va­žiuo­da­vo, o Ja­ku­tiš­kių apy­lin­kė jau ku­ris lai­kas pa­nai­kin­ta“, – kal­bė­jo jis.

Anot se­niū­no, rin­kė­jams apie tai pra­neš­ta: „In­for­ma­ci­ja bu­vo vie­šin­ta, marš­ru­tai at­spaus­din­ti rin­ki­mų apy­lin­kė­je, skel­bi­mai gy­ven­vie­tė­se ka­bė­jo. Kiek­vie­ną at­ski­rai in­for­muo­ti juk nė­ra ga­li­my­bių.“

Ste­bi­si, jog čia įžvel­gia­ma as­me­niš­ku­mų. „Pa­vė­žė­ji­mo se­niū­ni­ja ne­or­ga­ni­zuo­ja – už tai at­sa­kin­ga rin­ki­mų ko­mi­si­ja, mes tik tar­pi­nin­kau­jam. Kad vis­kas vy­ko tvar­kin­gai ir rin­kė­jai va­žia­vo, man pa­tvir­ti­no ko­mi­si­jos pir­mi­nin­kė. Be to, ir „Bal­tų­jų pirš­ti­nių“ at­sto­vai tik­ri­no, ar vis­kas sklan­du“, – sa­kė se­niū­nas.

Kad in­for­ma­ci­ja apie rin­kė­jų pa­vė­žė­ji­mą bu­vo iš­pla­tin­ta, pa­tvir­ti­no Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės rin­ki­mų ko­mi­si­jos pir­mi­nin­kas Si­gi­tas La­ba­naus­kas. „Marš­ru­tai bu­vo su­de­rin­ti ir pa­skelb­ti ne tik rin­ki­mų apy­lin­kė­se, bet ir spau­do­je, in­ter­ne­te“, – sa­kė jis. Rin­kė­jų ve­ži­mas, anot pir­mi­nin­ko, įei­na į rin­ki­mų or­ga­ni­za­vi­mui skir­tas iš­lai­das.  

Vai­do­tė ŠANTARIENĖ

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *