Ranką ištiesė rotariečiai

Verslininkai iš Ukmergės ROTARY klubo jau beveik dešimt metų tęsia gražią tradiciją prieš šventas Kalėdas paremti labai sunkiai besiverčiančius, negalią turinčius žmones. Kasmet kelios dešimtys ukmergiškių nuo gruodžio vidurio kiekvieną dieną renkasi nemokamų pietų, o Kūčių dieną apdalinami maisto lauknešėliais.

4 straipsnio nuotr.12-31

 

Gedimino Nemunaičio nuotr. Lionė Aleksienė pasveikino geradarius – Ukmergės ROTARY klubo narius.


 

Šią akciją rengia Ukmergės krašto neįgaliųjų sąjungos pirmininkė Lionė Aleksienė.

Šiemet rėmėjų dėka prie bendro stalo beveik dvi savaites ji kvietė 30 sunkiai besiverčiančių organizacijos narių. Visą amžių virėja dirbusi Veronika Šimkienė stengėsi, kad kasdien tiekiama sriuba būtų tiršta, kasdien vis kitokia ir soti.

Kūčių dieną buvo patiekta burokėlių sriuba su grybais. Į 20 litrų puodą virėja pasakojo sukrėtusi 5 litrus pačios žiemai ruoštų kazlėkų. „O kaip kitaip – privalau ir aš prisidėti“, – pasakojo moteris.

Tą dieną visi valgytojai rinkosi ne tik skanauti Verutės gamintų pietų: šalia Vilkmergėlės upelio esančioje valgyklėlėje susirinkę žmonės išklausė ir atvykusių rotariečių sveikinimų.

Klubui šiais metais vadovaujantis širvintiškis UAB „Ježvitas“ vadovas Vytautas Matulis, klubo nariai ukmergiškiai verslininkai Pranciškus Šarka, Vytas Kromelis linkėjo visiems sveikatos, stiprybės, o labiausiai padėkos, pasak jų, nusipelnė šią akciją kasmet organizuojanti organizacijos vadovė L. Aleksienė.

Šiltų žodžių verslininkams išsakė ir nemokamai pavalgyti galimybę turėję ukmergiškiai.

ROTARY klubo vadovas V. Matulis džiaugiasi, kad jų organizacija, vienijanti verslininkus ne tik iš Ukmergės, bet ir Širvintų, gali suteikti džiaugsmą žmonėms. Klubo nariai yra suteikę paramą ne vienam bėdon papuolusiam žmogui bei neįgaliesiems.

Šių metų prasmingų darbų sąraše – šventiškai papuoštas „Ryto“ specialiosios mokyklos pastatas. Yra tekę pirkti bėdon patekusiesiems buitinės technikos, gelbėti nuo gaisro nukentėjusias šeimas ir net įrengti liftą neįgalių vaikų ugdymo įstaigoje. L. Aleksienė pasidžiaugė ir dar vienu labai prasmingu Ukmergės rotariečių darbu – pataisytu jų organizacijai priklausančiu neįgaliuosius vežiojančiu autobusiuku.

Autorė: Vilma NEMUNAITIENĖ

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *