Paštininko sulaukia tik vakarop

Ukmergiškiai nuo seno buvo įpratę paštininko sulaukti iš ryto – daugeliui pusryčiaujant pavartyti laikraščius ir sužinoti naujienas tapo tradicija. Deja, panašu, kad spaudos prenumeratoriams šią tradiciją gali tekti pakeisti.

2 straipsnio nuotr.01-13

Mat vis daugiau skambinančiųjų į „Ukmergės žinių“ redakciją skundžiasi dėl vėlai gaunamų prenumeruojamų leidinių.

Nemažai mūsų laikraščio skaitytojų pasakoja, kad spaudos sulaukia tik gerokai po pietų, ir klausia, kodėl taip nutiko? Iki kelintos valandos spaudą gauti yra normalu, o kada jau galima būtų skambinti laiškininkams ar pašto darbuotojams ir pranešti apie vėlavimus?

Taip pat žmonės sako girdėję, kad Ukmergėje sumažėjo laiškininkų. O juk turėtų būti atvirkščiai, nes nuo metų pradžios užsidarė „Lietuvos ryto“ biuras, tad darbo pašto darbuotojams turėtų padaugėti.

AB „Lietuvos paštas“ atstovė spaudai Aurelija Jonušaitė tikino, kad stengiamasi sudėlioti darbo procesus taip, kad gyventojus kuo anksčiau pasiektų prenumeruojami leidiniai. Tačiau taip pat ji paaiškino, kad laiškininkai dirba visą dieną ir visos darbo dienos eigoje pristatinėja gyventojams prenumeratą.

Anot pašnekovės, daugelis įsivaizduoja, kad paštininko darbas – tik prenumeratos išnešiojimas. Tačiau prenumeratos pristatymas yra tik viena iš laiškininkų funkcijų.

Be prenumeratos laiškininkai gyventojams pristato įvairias siuntas, išmoka pensijas ir pašalpas, surenka mokesčius. Mažmeninių prekių pardavimas taip pat yra viena iš laiškininkų funkcijų – į ukmergiškių namus užsukę laiškininkai dažnai siūlo įvairių knygelių ar net buitinės chemijos prekių.

„Kiekvienas laiškininkas aptarnauja tam tikrą teritoriją. Valandos, iki kada turi būti pristatyta spauda, nėra nurodomos, nes laiškininkai dirba visą dieną ir leidinius, siuntas, pensijas pristato pagal savo maršrutą.

Todėl vieni gyventojai leidinius gauna ryte, o kiti popiet“, – esamą „Lietuvos pašto“ tvarką paaiškino atstovė spaudai.

Ji tikino, kad Ukmergės pašte laiškininkų skaičius nepasikeitė, kaip ir iki šiol, dirba 7 laiškininkai. Uždarius „Lietuvos ryto“ platinimo tarnybos biurą Ukmergėje, rajoninius leidinius nuo šiol platina „Lietuvos pašto“ laiškininkai.

Pasak A. Jonušaitės, „Lietuvos ryto“ platinimo tarnybos darbuotojai tik pristatydavo leidinius, o kitų funkcijų, kaip laiškininkai, jie neatlikdavo. Dėl šios priežasties jie galėdavo pristatyti leidinius anksčiau.

Primename, kad teirautis dėl negautos prenumeruotos spaudos Užupyje gyvenantys ukmergiškiai gali tel. 64287. Dukstynos mikrorajone gyvenantys prenumeratoriai – tel. 54732, kiti ukmergiškiai – tel. 53444, 51159.

Pretenzijas dėl laiškininkų darbo galima išsakyti tel. 8 700 55400.

Autorė: Ligita JUODVALKIENĖ

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *