Ligoninėje vykdomi remonto darbai

Uk­mer­gės li­go­ni­nė­je šiuo me­tu vyks­ta re­mon­tai. Pa­gal ke­lias pro­gra­mas įgy­ven­di­na­mi re­konst­ruk­ci­jos pro­jek­tai bei įgy­ven­di­na­mas in­for­ma­ci­nių tech­no­lo­gi­jų plėt­ros pro­jek­tas. Uk­mer­gės li­go­ni­nės vy­riau­sia­sis gy­dy­to­jas Rim­vy­das Ci­vil­ka pa­sa­ko­jo, kad iš sa­vi­val­dy­bės biu­dže­to skir­tų lė­šų re­mon­tuo­ja­mas Or­to­pe­di­jos-trau­ma­to­lo­gi­jos sky­rius.

Ukmergės ligoninė

 Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr. Pas­ta­rai­siais me­tais at­nau­jin­tas ne vie­nas li­go­ni­nės sky­rius.


Šiems dar­bams skir­ta per 57 tūkst. eu­rų. Li­go­ni­nės va­do­vas džiau­gia­si, kad po re­mon­to sky­riaus pa­cien­tai jau­sis iš­ties pa­to­giai. Dviems dvi­vie­tėms pa­la­toms bus įreng­ta po at­ski­rą du­šo ka­bi­ną ir tu­a­le­tą. Vi­so­se pa­la­to­se bus įreng­ti iš­kvie­ti­mo myg­tu­kai.

Or­to­pe­di­jos-trau­ma­to­lo­gi­jos sky­rius bu­vo de­šimt­me­čius ne­ma­tęs re­mon­to, kai ku­rio­se pa­la­to­se net ne­keis­ti lan­gai.

Ne­re­mon­tuo­tas da­bar liks vie­nin­te­lis Vi­daus li­gų sky­rius. Ta­čiau jo būk­lė ne to­kia ap­gai­lė­ti­na dėl to, kad bent jau pa­keis­ti su­pu­vę lan­gai. Šiems dar­bams pi­ni­gai taip pat skir­ti iš sa­vi­val­dy­bės biu­dže­to.

Per pas­ta­ruo­sius me­tus bu­vo sėk­min­gai at­nau­jin­ti Neu­ro­lo­gi­jos, Pa­lai­ko­mo­jo gy­dy­mo ir slau­gos, Aku­še­ri­jos sky­riai, Kon­sul­ta­ci­jų po­li­kli­ni­kos pa­sta­tas.

Šiuo me­tu prie li­go­ni­nės ope­ra­ci­nės re­mon­tuo­ja­mos la­bo­ra­to­ri­jos pa­tal­pos.

Ra­jo­no li­go­ni­nė taip pat tę­sia prieš ke­le­rius me­tus pra­dė­tą Uk­mer­gės li­go­ni­nės ope­ra­ci­nės blo­ko ir re­a­ni­ma­ci­jos sky­riaus pa­la­tų re­konst­ra­vi­mo pro­jek­tą. Jis fi­nan­suo­ja­mas iš Vy­riau­sy­bės lė­šų. Šie­met jam skir­ta per 350 tūkst. eu­rų.

Ne­ma­žai iš­tek­lių ir ener­gi­jos pa­rei­ka­laus ir ki­tas pro­jek­tas, ku­ria­me da­ly­vau­ja VšĮ Uk­mer­gės li­go­ni­nė, – E. svei­ka­tos pa­slau­gų plėt­ra Vil­niaus re­gio­no as­mens svei­ka­tos prie­žiū­ros įstai­go­se. Jis fi­nan­suo­ja­mas iš Eu­ro­pos re­gio­ni­nės plėt­ros fon­do ir mū­sų vals­ty­bės biu­dže­to lė­šų.

Pa­grin­di­nis pro­jek­to tiks­las – su­da­ry­ti są­ly­gas pa­cien­tams šiuo­lai­ki­nė­mis in­for­ma­ci­nių ir ry­šių tech­no­lo­gi­jų prie­mo­nė­mis lai­ku gau­ti svei­ka­tos pa­slau­gas, o svei­ka­tos prie­žiū­ros įstai­goms ir spe­cia­lis­tams – tar­pu­sa­vy­je ben­dra­dar­biau­ti ir keis­tis in­for­ma­ci­ja elek­tro­ni­nė­mis prie­mo­nė­mis.

R. Ci­vil­ka pa­sa­ko­jo, kad Pro­jek­to me­tu įstai­go­je die­gia­ma in­for­ma­ci­nė sis­te­ma, įsi­gy­ta 17 per­so­na­li­nių kom­piu­te­rių bei ki­tos kom­piu­te­ri­nės įran­gos.

Ta­čiau šis pro­jek­tas po­rą me­tų įstai­gai va­do­vau­jan­čiam R. Ci­vil­kai at­sklei­dė įsi­se­nė­ju­sią pro­ble­mą – daug me­tų li­go­ni­nė bu­vo vi­siš­kai ne­kom­piu­te­ri­zuo­ta. Jo­je nė­ra biu­ruo­se na­tū­ra­laus da­ly­ko – ser­ve­rio. Į įstai­gos in­for­ma­ci­nes tech­no­lo­gi­jas daug me­tų vi­siš­kai ne­in­ves­tuo­ta – ši sri­tis la­bai ap­leis­ta.

Ant­ras svar­bus as­pek­tas – žmo­giš­ka­sis fak­to­rius. Šiuo me­tu vyks­ta ir at­ei­ty­je nu­ma­to­mi įvai­rūs per­so­na­lo mo­ky­mai. „To­kie da­ly­kai per die­ną ne­pa­si­da­ro“, – sa­kė įstai­gos va­do­vas. Pa­sak jo, nors įgy­ven­di­nant pro­jek­tą įsi­gy­ta 17 kom­piu­te­rių, dar trūks­ta 60.

Ka­da kom­piu­te­ri­za­ci­jos nau­jo­ves pa­tirs pa­cien­tai? R. Ci­vil­ka sa­ko, kad šie­met pa­cien­tai per­mai­nų dar ne­pa­jus, tuo tar­pu dar­buo­to­jai jas jau jau­čia. Do­ku­men­tų pil­dy­mo ran­ka ir jų ne­šio­ji­mo jau da­bar ge­ro­kai su­ma­žė­jo.

Vil­ma NEMUNAITIENĖ

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *