Kaktusas žiedų nepagailėjo

Ukmergiškės Nijolės Juršienės namuose ilgai lauktas įvykis – nuostabia žiedų karūna pasipuošė jos auginamas kaktusas. 85 metų senolė pasakojo gėlę pasisodinusi prieš ketverius metus.

2 straipsnio nuotr.05-19

 

 

Gedimino Nemunaičio nuotr. Nijolė Juršienė džiaugiasi gausiai pražydusiu kaktusu.


 

 

 

Nors ji augo sparčiai, tačiau žiedų gausa džiuginti neskubėjo – kasmet išskleisdavo tik po keletą.

Šiemet kaktusas apsipylė rožinės spalvos žiedais. „Ėmiau skaičiuoti jau išsiskleidusius – suskaičiavau per 50. Tačiau išsimušiau iš skaičiaus, mat ant jo dar daug nepražydusių pumpurų“, – pasakojo N. Juršienė.

Gėles mėgstanti moteris sako, jog jokio ypatingo dėmesio kaktusui neskyrė – nuo pat pasodinimo auga tame pačiame vazone. Žiemą kambary ant palangės laiko, sušilus orams, išneša į įstiklintą balkoną, kad augalui būtų šviesiau.

N. Juršienės bute šis kaktusas ne vienintelė „įžymybė“ – svetainėje prie lango puikuojasi tikrų tikriausias ananasas.

Prieš šešerius metus atliko eksperimentą – suvalgiusi ananasą ėmė ir įsodino jo viršūnę į žemę. Nemažai džiaugsmo buvo pamačius, kad ji ne tik nenudžiūvo, bet ir šaknis išleido. Dabar senolė sako laukianti, gal ir pražys, vaisių subrandins.

Būta jos bute ir kito egzotiško augalo – kadaise į vazoną įkištas avokado kaulas pavirto gražiu medeliu. Tačiau taip sparčiai augo, kad po kelių metų jo kambary laikyti sąlygų nebebuvo – netilpo.

Pradinių klasių mokytoja ilgus metus dirbusi pašnekovė sako, kad gėles auginti jai smagus ir prasmingas užsiėmimas – dabar pelargonijų priaugina ir dukrai, ir geroms draugėms.

Autorė: Ligita JUODVALKIENĖ

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *