Iš kojų verčianti komedija kėlė juoko audras

Pil­na žiū­ro­vų kul­tū­ros cen­tro sa­lė plo­jo sa­vo ra­jo­no te­at­ro ak­to­riams. Tau­jė­nų mė­gė­jų te­at­ras „Bi­čiu­liai“ uk­mer­giš­kiams pri­sta­tė iš ko­jų ver­čian­čią pje­sę – Ba­lio Sruo­gos „Pa­gun­dą“. Tau­jė­nuo­se, ra­jo­ni­nė­je mė­gė­jų te­at­ro šven­tė­je „Klė­te­lė“ per­nai pa­va­sa­rį pir­mą kar­tą su­vai­din­tą spek­tak­lį ak­to­riai vai­di­no jau 17 kar­tų.

2014-11-21-5 straipsnio 1 nuotr

 

Su šiuo spek­tak­liu jie ap­va­žia­vo Uk­mer­gės ra­jo­ną, ne kar­tą lan­kė­si Lat­vi­jo­je, vai­di­no Aukš­tai­ti­jo­je, Že­mai­ti­jo­je, Dzū­ki­jo­je, Su­val­ki­jo­je. „Bi­čiu­liai“ – vie­nin­te­lis mė­gė­jų te­at­ras, šie­met da­ly­va­vęs Jū­ros šven­tė­je Klai­pė­do­je.

Šį­kart ak­to­riai pir­mą kar­tą vai­di­no Uk­mer­gės kul­tū­ros cen­tro sce­no­je ir džiau­gė­si sėk­min­gu de­biu­tu. Pa­sak jų, la­biau­siai įsi­min­ti­na yra kiek­vie­no spek­tak­lio prem­je­ra ir tie spek­tak­liai, ku­riuo­se la­biau­siai jau­čia­mas kon­tak­tas su žiū­ro­vais, jų pa­lai­ky­mas, juo­kas. Bū­tent to­kia at­mos­fe­ra tvy­ro­jo Uk­mer­gės kul­tū­ros cen­tre.

Tau­jė­niš­kiai ne­bi­jo im­pro­vi­za­ci­jos, o sa­ve jau va­di­na pro­fe­sio­na­lais, esą mė­gė­jai teks­tą iš­moks­ta žo­dis žo­din ir jį bi­jo keis­ti.

„Pa­gun­da“ – tar­pu­ka­rio Lie­tu­vą vaiz­duo­jan­ti pje­sė. Links­mai pa­sa­ko­ja­ma nū­die­nai ar­ti­ma is­to­ri­ja, kai ame­ri­ko­nu ap­si­me­tęs afe­ris­tas ap­gau­na smuk­li­nin­ką ir dar su­gun­do jo žmo­ną.

Kad to­kie pa­pras­ti spek­tak­liai lau­kia­mi ir rei­ka­lin­gi, pa­ro­dė gau­siai su­si­rin­kę žiū­ro­vai. Ak­to­rių tei­gi­mu, žmo­nės pa­si­il­go pa­pras­tos, są­mo­jin­gos, leng­vos kla­si­kos.

Pa­sa­ko­da­ma apie „Bi­čiu­lių“ per­spek­ty­vas, te­at­ro re­ži­sie­rė Lai­ma Jan­čiaus­kai­tė juo­kau­ja, kad jau gal­vo­ja­ma ir apie Ho­li­vu­dą. „Gal­vo­da­mas apie Bal­bie­riš­kį, jo ly­gy­je ir lik­si“, – įsi­ti­ki­nu­si re­ži­sie­rė.

„Bi­čiu­liai“ vai­dins ka­lė­di­nia­me spek­tak­ly­je vai­kams „Žie­mos pa­sa­ka“, ku­ris vyks taip pat kul­tū­ros cen­tre, o ki­tą­met jų lau­kia net trys ke­lio­nės į Lat­vi­ją.

„Pa­gun­do­je“ vai­di­na: Ie­va Bag­do­nie­nė, Ona Krikš­ta­po­nie­nė, Vid­man­tas Krikš­ta­po­nis, Da­rius Kap­lū­nas, Hu­ber­tas Ži­žys, Ra­mū­nas Aug­lys, Ro­lan­das Ja­nic­kas, Al­gis Pa­dols­kis.

UŽ inf.

2014-11-21-5 straipsnio 2 nuotr


 

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *