Gripo epidemijos nutarė dar neskelbti

Uk­mer­gės ra­jo­ne smar­kiai pa­dau­gė­jus gri­po at­ve­jų, hi­gie­nos spe­cia­lis­tai pir­ma­die­nį re­ko­men­da­vo skelb­ti gri­po epi­de­mi­ją. Ta­čiau nu­tar­ta kol kas šių re­ko­men­da­ci­jų ne­pai­sy­ti ir epi­de­mi­jos ne­skelb­ti. Vil­niaus vi­suo­me­nės svei­ka­tos cen­tro Uk­mer­gės sky­riaus vy­riau­sio­ji spe­cia­lis­tė Vi­ta­li­ja Mo­tie­jū­nie­nė in­for­ma­vo, kad pra­ei­tą sa­vai­tę už­fik­suo­ta 140 at­ve­jų.

2015-02-13-3 straipsnio nuotr

 

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr.


 

Ben­dras ūmi­nių vir­šu­ti­nių kvė­pa­vi­mo ta­kų in­fek­ci­jų skai­čius šok­te­lė­jo net iki 141. Gri­pas šia­me skai­čiu­je su­da­ro 32 proc.

Ypač di­de­lis vai­kų ser­ga­mu­mas: gri­pu ser­gan­čių vai­kų yra net 7 kar­tus dau­giau nei su­au­gu­sių­jų.

Ser­ga­mu­mas gri­pu ir ūmio­mis vir­šu­ti­nių kvė­pa­vi­mo ta­kų in­fek­ci­jo­mis (ŪVKTI) Uk­mer­gės re­gio­ne iš vi­so sie­kia 119,39 at­ve­jo 10 tūkst. gy­ven­to­jų. Kai šis ro­dik­lis pa­sie­kia 100, o gri­pas su­da­ro apie 30 proc. su­sir­gi­mų, skel­bia­ma gri­po epi­de­mi­ja.

Vil­niaus vi­suo­me­nės svei­ka­tos cen­tro Uk­mer­gės sky­rius pir­ma­die­nį raš­tu krei­pė­si į ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­ją, siū­ly­da­mas skelb­ti gri­po epi­de­mi­ją. Pa­gal tvar­ką ji skel­bia­ma ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­riaus įsa­ky­mu.

Pa­sak sa­vi­val­dy­bės gy­dy­to­jo Vy­tau­to Mo­tie­jū­no, nors ser­ga­mu­mo ro­dik­liai aukš­ti, šį­kart įver­ti­nus si­tu­a­ci­ją ir ypa­tin­gai – mo­ki­nių lan­ko­mu­mą mo­kyk­lo­se, Uk­mer­gės ra­jo­ne gri­po epi­de­mi­jos nu­tar­ta ne­skelb­ti.

Ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės Švie­ti­mo ir spor­to sky­riaus ve­dė­ja Da­lė Ste­po­na­vi­čie­nė pa­tvir­ti­no, kad nors mo­ki­niai ser­ga, la­bai pras­ta si­tu­a­ci­jos tik­rai ne­ga­li­ma pa­va­din­ti.

Be to, mo­kyk­lo­se ir be epi­de­mi­jos pa­mo­kos ki­tą sa­vai­tę net tris die­nas ne­vyks – Va­sa­rio 16-oji yra šven­ti­nė die­na, o 17 ir 18 die­no­mis pa­gal ug­dy­mo pla­ną mū­sų ra­jo­no mo­kyk­lo­se yra pa­pil­do­mos žie­mos atos­to­gos.

Už­kre­čia­mų­jų li­gų ir AIDS cen­tro duo­me­ni­mis, pra­ėju­sią sa­vai­tę iš vi­so 23 Lie­tu­vos sa­vi­val­dy­bė­se ser­ga­mu­mas gri­pu ir per­ša­li­mo li­go­mis per­žen­gė epi­de­mi­jos slenks­tį. Šią sa­vai­tę gri­po epi­de­mi­ja pa­skelb­ta Kau­no mies­te, Prie­nų ra­jo­ne, Jo­na­vo­je.

Vil­ma NEMUNAITIENĖ

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *