Džiaugiasi dovanotomis knygomis

Lie­tu­vos Res­pub­li­kos Pre­zi­den­tės Da­lios Gry­baus­kai­tės ini­ci­juo­ta ak­ci­ja „Kny­gų Ka­lė­dos“ ap­ke­lia­vo Lie­tu­vą ir pa­dė­jo su­rink­ti 40 tūkst. nau­jų kny­gų ša­lies bib­lio­te­koms. Ket­vir­tą kar­tą su­reng­ta ak­ci­ja kvie­tė do­va­no­ti lie­tu­vių au­to­rių kny­gas ša­lies vie­šo­sioms ir mo­kyk­lų bib­lio­te­koms.

2015-01-16-2 straipsnio 1 nuotr

 

Lai­čių kai­mo pa­da­li­nio bib­lio­te­ki­nin­kė Van­da Vinc­kie­nė bi­čiu­liams dė­kin­ga už do­va­nas.


 

 

Nau­jos kny­gos bu­vo skir­tos ir lie­tu­vių mo­kyk­loms Bal­ta­ru­si­jo­je, Len­ki­jo­je, Lat­vi­jo­je ir Ka­li­ning­ra­do sri­ty­je.

Pa­sak Lie­tu­vos bib­lio­te­ki­nin­kų drau­gi­jos pir­mi­nin­kės Ali­nos Jas­kū­nie­nės, ša­lies bib­lio­te­kos iš­ra­din­gai da­ly­va­vo ak­ci­jo­je. Su­reng­ta dau­giau nei 1000 ren­gi­nių skai­ty­to­jams, o Na­cio­na­li­nės biblio­te­kos dar­buo­to­jai or­ga­ni­za­vo auk­cio­ną, ku­rio me­tu su­rink­tos lė­šos skir­tos kny­goms Šal­či­nin­kų bib­lio­te­kai pirk­ti.

Ak­ty­viai į ak­ci­ją įsi­trau­kė ir Vla­do Šlai­to vie­šo­sios bib­lio­te­kos ben­druo­me­nė. Šven­tu­pės kai­mo pa­da­li­nio vy­res­nio­ji bib­lio­te­ki­nin­kė Ge­nė Vait­kū­nie­nė pa­sa­ko­jo, jog gy­ven­to­jai au­ko­jo pi­ni­gė­lių kny­goms įsi­gy­ti, do­va­no­jo kny­gų.

Kar­tu su kul­tū­ros dar­buo­to­jais su­reng­ta po­pie­tė „Ne­būk vie­ni­šas su kny­ga“. Su­si­rin­ku­siuo­sius pa­svei­ki­no Vi­diš­kių se­niū­nas Vir­gi­li­jus Šta­ras. Ren­gi­nio da­ly­viai nuo sti­li­zuo­to kny­gų me­de­lio „sky­nė“ la­pe­lius su min­ti­mis apie kny­gą. Pri­sta­ty­ta bib­lio­te­ko­je vei­kian­ti pa­ro­da–i­ni­cia­ty­va „Šiuo­lai­ki­nės lie­tu­vių au­to­rių kny­gos – at­rask ir di­džiuo­kis“, ska­ti­nan­ti do­mė­tis lie­tu­vių au­to­rių kū­ri­niais. Su­si­rin­ku­sie­ji klau­sė­si Dai­vos ir Ka­zi­mie­ro Šer­mukš­nių at­lie­ka­mų kū­ri­nių, vai­ši­no­si ar­ba­ta.

Sa­vo šven­tę bib­lio­te­ko­je su­ren­gė ir po­ezi­jos mė­gė­jų klu­bo „Į ki­tą kran­tą“ na­riai. Dis­ku­tuo­ta apie kny­gas, svars­ty­ta ga­li­my­bė iš­leis­ti šven­tu­pie­čių kū­ry­bi­nių ban­dy­mų kny­ge­lę.

Sie­si­kų kai­mo pa­da­li­nio vy­res­nio­ji bib­lio­te­ki­nin­kė Ri­ma Vil­čins­kie­nė Pre­zi­den­tės ini­ci­juo­tą ak­ci­ją kar­tu su jau­nai­siais skai­ty­to­jais nu­ta­rė reng­ti… miš­ke. Ži­no­ma – sim­bo­li­nia­me.

„Klai­džio­jant po miš­ką, ga­li gro­žė­tis ne tik ap­sni­gu­siais me­džiais, šerkš­nu spin­din­čio­mis su­ša­lu­sio­mis uo­go­mis ant krū­mo ar ne­ži­no­mo gi­rios gy­ven­to­jo pė­du­tė­mis pus­ny­je. Aki­nan­čio­je ty­lo­je ga­li ne­ti­kė­tai iš­girs­ti su­kly­kiant paukš­tį ar mie­lą au­siai ka­le­ni­mą į uok­są… Taip – ir Kny­gų Ka­lė­dų miš­ke­ly­je. Ga­li gro­žė­tis iliust­ra­ci­jų spal­vo­mis, dai­li­nin­ko fan­ta­zi­ja, au­to­riaus iš­min­ti­mi“, – pa­sa­ko­jo ji.

Šį­syk ak­ci­ja bu­vo skir­ta lie­tu­vių au­to­rių kny­goms, to­dėl kal­bė­ta­si apie mū­sų tau­tos ra­šy­to­jus, ku­rian­čius vai­kams, po­pu­lia­riau­sias jų kny­gas. Jau­nie­ji skai­ty­to­jai, ke­liau­da­mi snai­gių nu­ber­tu ta­ku per miš­ką, smal­siai dai­rė­si į me­džius, ku­rių ša­ko­se slė­pė­si kny­gu­tės, kvies­da­mos jas su­ras­ti, at­vers­ti ir pa­skai­ty­ti. O suž­var­bu­sių ar nu­var­gu­sių lau­kė spal­vin­gas na­me­lis, ku­ria­me bu­vo ga­li­ma ne tik li­te­ra­tū­ros nau­jie­nas su­ži­no­ti, bet ir puo­de­lį karš­tos ar­ba­tos iš­ger­ti…

Van­dai Vinc­kie­nei, Lai­čių kai­mo pa­da­li­nio vy­res­nia­jai bib­lio­te­ki­nin­kei, bu­vo ge­ra ste­bė­ti, kaip vai­kai lau­kia ste­buk­lo. Jie džiau­gė­si ir mo­kė­si da­ly­tis, o Lai­čių pra­di­nio ug­dy­mo sky­riaus pir­mo­kai pa­do­va­no­jo bib­lio­te­kai dvi ra­šy­to­jos Li­nos Žu­tau­tės kny­gas.

„Ant­rus me­tus su­lau­kė­me do­va­nų iš Bu­zų kai­mo gy­ven­to­jo An­ta­no Gir­dziuš­kos. Jis pa­do­va­no­jo Lai­čių bib­lio­te­kai net 22 kny­gas. Nuo­šir­džiai dė­ko­ja­me bib­lio­te­kos bi­čiu­liams“, – sa­ko ji. 

2015-01-16-2 straipsnio 2 nuotr 2015-01-16-2 straipsnio 3 nuotr


 

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *