Apie profesinę karjerą pasakojo ir studentai

Kasmet Taujėnų gimnazijos moksleiviai kartu su auklėtojais ir mokytoja Laima Kraujelyte dalyvauja renginiuose, kur įgyjama žinių apie profesijos ir studijų pasirinkimą. „Profesinės karjeros diena“ gimnazijoje vyko ir šiais metais. Pradinių klasių ir 5–8 klasių mokiniai vyko susipažinti su profesijomis į pasirinktus objektus…

3 straipsnio nuotr.04-14

 

 

Su profesijomis moksleiviai susipažįsta nekasdieniškai.


 

 

…o I–IV gimnazijos klasių mokiniai atliko savęs pažinimo testus, bendravo su buvusiais mokiniais, studijuojančiais universitetuose ir kolegijose. Simona Dalinkevičiūtė ir Jomantė Buzytė papasakojo apie studijas VU, pasidalino įspūdžiais apie studentų gyvenimą, laisvalaikį, mokymosi sunkumus.

Simona Šnipaitytė antrus metus studijuoja Šiaulių kolegijoje, todėl galėjo daug papasakoti apie šias studijas. Jos bendraklasis Tomas Kaziūnas pristatė savo pasirinktą profesiją ir studijas VGTU.

Aistė Mesonytė ir Vaiva Norkūnaitė baigė studijas TTVM kolegijoje, dabar dirba, todėl visiems buvo naudinga ir ši patirtis.

Gimnazistai taip pat klausėsi nuotaikingos LCC tarptautinio universiteto studentų koordinatoriaus Emo Griciaus paskaitos.

Mokytoja Laima Kraujelytė įsitikinusi, kad gimnazijoje gauta informacija apie studijas padeda, kuomet ateina metas rinktis profesiją ir priimti galutinį sprendimą.

UŽ inf.

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *