Siūloma keisti Renginių organizavimo taisykles

Kai ku­rios sa­vi­val­dy­bė­je ga­lio­jan­čios tai­syk­lės ir tvar­kos, pa­tvir­tin­tos prieš ge­rą de­šimt­me­tį, yra pa­se­nu­sios, ne­be­ati­tin­kan­čios šian­die­nos rei­ka­la­vi­mų. Vie­nos iš to­kių – Ren­gi­nių or­ga­ni­za­vi­mo Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės vie­šo­sio­se vie­to­se tai­syk­lės.

5 straipsnio nuotr.05-29

 

Gedimino Nemunaičio nuotr. Mieste kasmet surengiama iki pusšimčio įvairių renginių.


 

Nau­ją­jį jų va­rian­tą su­da­rė sa­vi­val­dy­bės Kul­tū­ros ir vie­šų­jų ry­šių sky­riaus spe­cia­lis­tai bei dar­bo gru­pė ir tei­kia tvir­tin­ti ra­jo­no ta­ry­bai. Tai bus svars­to­ma ket­vir­ta­die­nį įvyk­sian­čia­me po­sė­dy­je.

Sa­vi­val­dy­bės Kul­tū­ros ir vie­šų­jų ry­šių sky­riaus ve­dė­ja Lo­li­ta Ge­ruls­kie­nė sa­ko, kad iki šiol ga­lio­jan­čios Ren­gi­nių or­ga­ni­za­vi­mo Uk­mer­gės mies­te tvar­kos tai­syk­lės pa­tvir­tin­tos dar 2002 me­tais, to­dėl jo­se nė­ra ap­spręs­ta daug klau­si­mų, ky­lan­čių or­ga­ni­zuo­jant ren­gi­nius.

Sa­vo pa­sta­bas dėl ren­gi­nių or­ga­ni­za­vi­mo tvar­kos ne kar­tą reiš­kė įvai­rios vals­ty­bi­nės ir sa­vi­val­dy­bės ins­ti­tu­ci­jos.

Skun­dų su­lauk­ta ir iš gy­ven­to­jų – dėl ren­gi­nių or­ga­ni­za­vi­mo vie­tų, jų me­tu ke­lia­mo triukš­mo. Ren­giant nau­ją­sias tai­syk­les, at­si­žvelg­ta į pa­sta­bas.

Pa­sak L. Ge­ruls­kie­nės, at­si­ran­da vis nau­jų ren­gi­nių, ku­rių or­ga­ni­za­vi­mo de­ta­lės ne­bu­vo ap­tar­tos tai­syk­lė­se. Tai – ir pas­ta­ruo­sius ke­le­tą me­tų į Uk­mer­gę už­su­kan­tis per ša­lį ke­liau­jan­tis Ka­lė­di­nis ka­ra­va­nas, įvai­rios au­to­mo­bi­lių var­žy­bos, bai­ke­rių or­ga­ni­zuo­ja­mos šven­tės, dvi­ra­ti­nin­kų žy­giai, įvai­rios re­kla­mi­nės ak­ci­jos.

Per de­šimt­me­tį pa­si­kei­tė ne tik ren­gi­nių po­bū­dis, bet ir jų skai­čius. Jei prieš ke­le­tą me­tų sa­vi­val­dy­bė gau­da­vo po 4–5 pra­šy­mus leis­ti or­ga­ni­zuo­ti ren­gi­nį, tai da­bar jų su­lau­kia­ma net de­šimt kar­tų dau­giau.

L. Ge­ruls­kie­nė aiš­ki­na, jog nau­jų tai­syk­lių pri­rei­kė ir to­dėl, kad, at­si­žvel­giant į pa­si­kei­tu­sį ren­gi­nių po­bū­dį, at­si­ran­da nau­jos są­vo­kos.

Nau­jo­sio­se ne­be­iš­si­ver­čia­ma be to­kių, kaip ko­mer­ci­nis, ne­ko­mer­ci­nis, re­kla­mi­nis, ne­rek­la­mi­nis. At­si­ra­do ir ne­su­dė­tin­go ren­gi­nio są­vo­ka. Ja­me nu­ma­to­ma iki 150 žiū­ro­vų.

Pa­gal se­ną­ją tvar­ką ren­gi­niams, vyks­tan­tiems pri­va­čio­je te­ri­to­ri­jo­je, ne­rei­kė­jo sa­vi­val­dy­bės lei­di­mo. Jei ta­ry­ba pri­tars nau­jam va­rian­tui, or­ga­ni­za­to­riai tu­rės su­de­rin­ti juos su sa­vi­val­dy­be ne­pri­klau­so­mai nuo vie­tos.

Kaip lai­ko­ma­si tai­syk­lė­se nu­ro­dy­tų rei­ka­la­vi­mų, kon­tro­liuos sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos spe­cia­lis­tai bei po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­to pa­rei­gū­nai. Už pa­žei­di­mus teks at­sa­ky­ti ša­lies įsta­ty­mų nu­ma­ty­ta tvar­ka.

UŽ inf.

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *