Paminėta Gedulo ir vilties diena

3 straipsnio 1 nuotr.06-17

 

Ar­vy­do Pė­ši­nos nuotr. Prie Švč. Tre­jy­bės baž­ny­čios pa­mi­nė­ta Ge­du­lo ir vil­ties die­na.


 

Bir­že­lio 14-oji die­na pa­žen­klin­ta ge­du­lo ir vil­ties žen­klais. Šią die­ną pri­si­me­na­me tuos, ku­rių li­ki­mai bu­vo lau­žo­mi trem­ty­je – GULAG‘o la­ge­riuo­se, ka­lė­ji­muo­se. Kiek­vie­ną ša­lies šei­mą pa­lie­tu­si die­na pa­mi­nė­ta ren­gi­niu prie Švč. Tre­jy­bės baž­ny­čios, fil­mu ir šv. Mi­šio­mis.

Mi­nė­ji­mą prie baž­ny­čios pra­dė­jo kul­tū­ros cen­tro miš­rus cho­ras „Trem­ti­nys“ (vad. Ju­lė Juo­die­nė). Uk­mer­gės ra­jo­no me­ras Vy­das Pa­knys, pri­mi­nęs, kad ne kar­tą įro­dė­me pa­sau­liui sa­vo stip­ry­bę ir ryž­tą, pa­lin­kė­jo ir to­liau kur­ti gra­žią ir gar­bin­gą lais­vų Lie­tu­vos pi­lie­čių is­to­ri­ją.

Lie­tu­vos po­li­ti­nių ka­li­nių ir trem­ti­nių są­jun­gos na­rė Bi­ru­tė Ži­lė­nie­nė pri­si­mi­nė tau­tos ti­kė­ji­mą ir vil­tį, svar­biau­sias žmo­giš­kas ver­ty­bes bei trem­ti­nių ir po­li­ti­nių ka­li­nių in­dė­lį, at­ku­riant ne­pri­klau­so­my­bę. Taip pat ji pri­si­mi­nė trem­ti­nius uk­mer­giš­kius, pri­si­dė­ju­sius prie ša­lies Lais­vės at­kū­ri­mo, ir vi­sus, ku­rių šir­dy­se de­ga Tė­vy­nės Lais­vės ir Ne­pri­klau­so­my­bės dva­sia.

Prie kry­žiaus po­li­ti­nių ka­li­nių ir trem­ti­nių at­mi­ni­mui pa­dė­jus gė­les ir žva­ke­les, su­si­rin­ku­sie­ji Švč. Tre­jy­bės baž­ny­čio­je žiū­rė­jo re­ži­sie­rės Gied­rės Bei­no­riū­tės fil­mą „Gy­ve­no se­ne­lis ir bo­bu­tė“. Pa­si­bai­gus fil­mui bu­vo au­ko­ja­mos šv. Mi­šios.

UŽ inf.

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *