Mokinius skatina premijomis

Baigiantis mokslo metams, rajono moksleiviams tradiciškai paskirstytos savivaldybės Gabių vaikų ir jaunimo rėmimo fondo lėšos. Daugiau kaip 19 tūkst. litų išdalyta konkursų, olimpiadų laimėtojams bei prizininkams.

2 straipsnio 1 nuotr.06-02

 

Autorės nuotr. Ukmergės meno mokyklos atlikėjos.


 

Meno mokykloje vykusiame gabiausiųjų apdovanojimo renginyje dalyvavo ugdymo įstaigų moksleiviai, klubų atstovai. Pasak savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vyriausiosios specialistės Irenos Lukoševičienės, įsteigtos 72 nominacijos. Keturios jų skirtos kolektyvams, tarp kurių daugiausia – sportininkų.  

Vidiškių pagrindinės mokyklos mergaičių mažojo futbolo komanda įvertinta už antrąją vietą Lietuvos mokinių olimpinio festivalio kaimo vietovių mokyklų mergaičių mažojo futbolo varžybose. Taujėnų vidurinės mokyklos mergaičių kvadrato komanda – už trečiąją vietą šio festivalio kvadrato varžybose. „Šilo“ pagrindinės mokyklos mergaičių mažojo futbolo komandos narės Lietuvos mokinių olimpiniame festivalyje taip pat iškovojo trečiąją vietą.

Pinigine premija pagerbtas ir Ukmergės meno mokyklos merginų vokalinis ansamblis, Respublikiniame jaunųjų choro dirigentų ir vokalinių ansamblių konkurse laimėjęs antrąją vietą.

Veprių vidurinėje mokykloje besimokantys broliai Lukas ir Matas Aliuškevičiai ES jaunųjų mokslininkų konkurse už darbą „Akustinis bičių šeimos diagnostikos prietaisas „Beegnostic“ įvertinti antrąja vieta. Abu – ir Lietuvos mokinių fotografijos konkurso laureatai. Lukas taip pat – Dr. Juozo Petro Kazicko mokinių kompiuterininkų forumo multimedijos ir sukurtų programų konkurso pirmosios vietos nugalėtojas.

Net trys mūsų rajono mokiniai grįžo su prizinių vietų diplomais iš Respublikinės 4–5 klasių mokinių matematikos olimpiados.

Nominantus fondo apdovanojimams, vadovaujantis įstatais, gali siūlyti ir visuomeninės organizacijos. Specialistė pasakojo, jog ir šį kartą nemažai jų pasiūlė sporto klubas „Vilkas“. Jame ugdomi sportininkai Ukmergę garsina mūsų šalyje ir pasaulyje. Ypatingai pasižymėję kikbokso čempionatų dalyviai.

Gabiems vaikams ir jaunimui skirta 19 370 litų. Didžiausia mokiniui tekusi suma – 520, mažiausia – 65 litai. Fondą sudaro ne vien savivaldybės biudžeto, bet ir rėmėjų skirtos lėšos. Nuolatinis pagalbininkas, kasmet prisidedantis pinigine parama skatinant jaunuomenę, – UAB „Likmerė“. Fondą taip pat remia įmonės „Ukmergės keliai“ ir „Narbutas Furniture Company“.

„Šiemet sudarėm sutartį ir su rajono vartotojų kooperatyvo įmone „Ukmergės duona“. Tai – naujas mūsų rėmėjas, kuriam esam labai dėkingi“, – pasakojo I. Lukoševičienė. Viliasi, jog atsiras ir daugiau norinčiųjų prisidėti. 

Pinigai moksleiviams pervedami į asmenines sąskaitas. Komandos premijas išnaudoja savo poreikiams, pavyzdžiui, sportininkai – įsigyti aprangą, susiorganizuoti kelionę.

Autorė: Vaidotė ŠANTARIENĖ

2 straipsnio 2 nuotr.06-02 2 straipsnio 3 nuotr.06-02 2 straipsnio 4 nuotr.06-02 2 straipsnio 5 nuotr.06-02 2 straipsnio 6 nuotr.06-02 2 straipsnio 7 nuotr.06-02 2 straipsnio 8 nuotr.06-02 2 straipsnio 9 nuotr.06-02 2 straipsnio 10 nuotr.06-02 


 

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *