Karūną pelnė blaivybę propaguojanti abiturientė

Uk­mer­gė jau tu­ri ka­rū­nuo­tą gra­žuo­lę, ku­ri at­sto­vaus mū­sų mies­tui „Mis Aukš­tai­ti­ja“ rin­ki­muo­se. To­kią tei­sę iš­ko­vo­jo Uk­mer­gės tech­no­lo­gi­jų ir ver­slo mo­kyk­los moks­lei­vė Do­man­tė Kel­baus­kai­tė.

 

1 straipsnio 1 nuotr.12-17

 Gedimino Nemunaičio nuotr. Konkurso „Mis Uk­mer­gė 2013“ dalyvės ir organizatorės.


 

Kon­kur­sas „Mis Uk­mer­gė 2013“ vy­ko penk­ta­die­nį kul­tū­ros cen­tre. Jo or­ga­ni­za­to­riai – San­tar­vės fon­do Ma­dos stu­di­jos va­do­vė Ra­sa Ka­zė­nie­nė ir šio fon­do stei­gė­jas Ju­lius Ka­zė­nas.

Kon­kur­se pa­no­ro da­ly­vau­ti 12 mer­gi­nų. Ren­gi­niui jos ruo­šė­si ir re­pe­ta­vo dau­giau nei du mė­ne­sius.

Sce­no­je mer­gi­nos de­monst­ra­vo stiu­ar­de­sių dra­bu­žių ko­lek­ci­ją, bi­ki­nius, va­ka­ri­nius dra­bu­žius, di­zai­ne­rės Eg­lės Ali­šaus­kie­nės suk­ne­les. Iš­ra­din­gai vi­sos pri­sta­tė ir sa­vo po­mė­gius. Vie­nos ža­vė­jo ko­mi­si­ją drą­siais šo­kiais ar dai­no­mis, ki­tos pri­sis­ta­tė kaip mėgs­tan­čios bur­ti kor­to­mis, ben­drau­ti su vai­kais, fo­to­gra­fuo­ti, šei­mi­nin­kau­ti vir­tu­vė­je.

Mer­gi­nas ver­ti­no 11 ko­mi­si­jos na­rių ir 4 fo­to­gra­fai.

Ren­gi­nį ve­dė Ka­ro­li­na Žu­raus­kai­tė ir Lu­kas Ed­lins­kis. Kon­kur­sas tru­ko be­veik pen­kias va­lan­das, tad ne vi­siems žiū­ro­vams už­te­ko kan­try­bės su­lauk­ti, kol bus pa­skelb­ta gra­žiau­sio­ji uk­mer­giš­kė.

R. Ka­zė­nie­nė pa­sa­ko­jo, kad ža­viau­sių­jų uk­mer­giš­kių rin­ki­mai Uk­mer­gė­je or­ga­ni­zuo­ja­mi nuo 2003 me­tų. Ren­gia juos kas dve­jus ar tre­jus me­tus. Tai­gi, ti­tu­luo­tų gra­žuo­lių kol kas tu­ri­me ne tiek ir daug.

Šie­met kon­kur­se da­ly­va­vo 15–19 me­tų mer­gi­nos. Net še­šios iš jų – An­ta­no Sme­to­nos gim­na­zi­jos auk­lė­ti­nės.

Po ko­mi­si­jos ver­ti­ni­mo da­ly­vės pel­nė įvai­rias no­mi­na­ci­jas ir bu­vo ap­do­va­no­tos rė­mė­jų do­va­no­mis.

Mis fo­to ir „Tre­čio­sios vi­ce­mis“ ti­tu­lą pel­nė Ema Vil­kon­čiū­tė, „Mis gra­ci­ja“ – Li­na Cem­no­lons­ky­tė, „Mis ele­gan­ci­ja“ – Ka­mi­lė Va­si­liaus­kai­tė, „Ant­ro­ji vi­ce­mis“ – Lau­ra Že­mai­tu­kai­tė, „Pir­mo­ji vi­ce­mis“ – Do­vi­lė An­to­no­vai­tė.

Pa­grin­di­nį pri­zą – nu­ga­lė­to­jos ka­rū­ną – su­kū­rė Vi­li­ja Ša­bun­kai­tė-Poš­kie­nė. Šia ka­rū­na pa­si­puo­šė Do­man­tė Kel­baus­kai­tė. Ši mer­gi­na su­lau­kė ir di­džiau­sio bal­suo­ti ga­lė­ju­sių žiū­ro­vų pa­lai­ky­mo.

Be šios įspū­din­gos do­va­nos jai ati­te­ko ir ga­li­my­bė at­sto­vau­ti mū­sų kraš­tui kon­kur­se „Mis Aukš­tai­ti­ja“.

„Mis Uk­mer­gė 2013“ D. Kel­baus­kai­tė – Uk­mer­gės tech­no­lo­gi­jų ir ver­slo mo­kyk­los abi­tu­rien­tė. Ne­se­niai jai su­ėjo 18 me­tų. Tė­tis dir­ba Kau­ne, ma­ma – už­sie­ny­je, tad jau yra įpra­tus bū­ti sa­va­ran­kiš­ka.

Mer­gi­na pa­sa­ko­jo prieš ket­ve­rius me­tus lan­kiu­si Ra­sos Ka­zė­nie­nės va­do­vau­ja­mą Ma­dos stu­di­ją. Tuo­met da­ly­va­vo ke­liuo­se stu­di­jos reng­tuo­se kon­kur­suo­se. Ne­sle­pia – šį­kart da­ly­vau­ti ją pa­ska­ti­no bu­vu­si va­do­vė.

Do­man­tei sun­kiau­sia šia­me kon­kur­se bu­vo la­bai stip­rios var­žo­vės – vie­nos jau ra­ga­vu­sios mo­de­lio duo­nos, ki­tos – pui­kios šo­kė­jos, dai­ni­nin­kės. „No­rė­jau pa­ban­dy­ti, bet nuo­šir­džiai sa­kau – apie per­ga­lę tik­rai net ne­sva­jo­jau“, – sa­kė mer­gi­na.

Ka­dan­gi nė­ra nei rim­ta šo­kė­ja, nei dai­ni­nin­kė, pri­sista­ty­da­ma ji pa­sa­ko­jo apie šiais lai­kais ne itin įpras­tą sa­vo veik­lą. Mer­gi­na – vie­na iš or­ga­ni­za­ci­jos OBA įkū­rė­jų, pro­pa­guo­jan­čių or­ga­ni­zuo­tą, blai­vų ir ak­ty­vų jau­ni­mo gy­ve­ni­mą. Or­ga­ni­za­ci­jos na­riai ren­gia blai­vius va­ka­rė­lius, da­ly­vau­ja sa­va­no­riš­ko­je veik­lo­je, do­mi­si jo­ga.

Pri­pa­žįs­ta – gro­žio kon­kur­sas prie šios veik­los vi­sai ne­si­de­ri­na. Ne­la­bai mo­de­lio kar­je­rai ati­tin­ka ir jos duo­me­nys. Iki 1,70 m, rei­ka­lau­ja­mų mo­de­liams, trūks­ta po­ros cen­ti­met­rų.

„Ne­ma­nau, kad šis lai­mė­ji­mas kaip nors nu­lems ma­no at­ei­tį“, – sa­kė uk­mer­giš­kė. Apie sa­vo sie­kius ji kol kas ne­gal­vo­ja. Ta­čiau ka­dan­gi nė­ra ga­lu­ti­nai ap­si­spren­du­si, ko­kia kryp­ti­mi pa­suk­ti, ma­no, kad iš­lai­kiu­si abi­tū­ros eg­za­mi­nus leis sau pa­da­ry­ti me­tų per­trau­ką ir tie­siog ap­gal­vo­ti sa­vo sie­kius.

Autorė: Vil­ma NEMUNAITIENĖ

1 straipsnio 2 nuotr.12-17

 

„Mis Uk­mer­gė 2013“ Domantė Kelbauskaitė.


 

1 straipsnio 3 nuotr.12-17

Ema Vilkončiūtė.


 

1 straipsnio 4 nuotr.12-17

Augustė Grainytė.

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *