Į Ukmergę kvies muzikos įžymybes

Ukmergės, kaip didžiausios Lietuvos kryžkelės, geografinę padėtį entuziastai nutarė išnaudoti muzikoje. Čia ketinama kviesti trumpam stabtelti Europoje gastroliuojančius garsius muzikantus.

2 straipsnio nuotr.03-03

 

Boris Savoldelli iš Italijos Ukmergėje stabtels grįždamas iš turo po Rusiją.


 

Tikimasi, kad koncertuose dalyvaus ne tik ukmergiškiai, bet ir miesto svečiai. Bilietai į garsenybių pasirodymus kainuos neįtikėtinai pigiai – vos keliolika litų.

Renginio organizatoriai Andrej Sokolov, Benas Terekas pristato pirmąją muzikinės stotelės Ukmergėje žvaigždę – italą Boris Savoldelli.

A. Sokolov sako, kad lankantis perkusijos ir teatro festivaliuose Ukmergėje pajuto, kad menas ir muzika čia vertinami, todėl gimė idėja atvežti daugiau geros muzikos.

B. Terekas antrina visada norėjęs savo mieste surengti koncertą ar net festivalį. Tikisi, kad šis bandymas bus sėkmingas.

Koncertus entuziastai organizuos talkinant „MuzEnergo“. Tai projektas, kurio pagrindinė veikla ir yra koncertų ir festivalių organizavimas. Tuo jie užsiima jau 15 metų.

Beje, skelbiama: Ukmergė – vienintelis Lietuvos miestas, į kurį atvažiuos garsieji artistai.

Pirmasis atlikėjas – Boris Savoldelli iš Italijos Ukmergėje stabtels grįždamas iš turo po Rusiją. Sakoma, jog šis muzikantas stilistiškai primena pasaulinio garsumo atlikėjus Bobby McFerrin ar Al Jarreau.

Vienas garsiausių Argentinos muzikos kritikų ir prodiuserių Arnaldo DeSouteiro 2008 metais jo albumą „Insanology“ įtraukė į savo „Metų geriausių džiazo albumų dešimtuką“.

Muzikanto talentas garsus ne tik gimtojoje Italijoje, Argentinoje, bet ir džiazo muzikos gimtinėje JAV, taip pat Europoje ir Rusijoje. Jis stebina savo atlikimo technika ir yra labai patrauklus ne tik dėl balso ar muzikinių idėjų.

B. Salvodelli koncertas Ukmergės kultūros centre vyks kovo 21 dieną, bilietų kaina simboliška – tik 12 litų suaugusiems bei 6 litai – vaikams ir senjorams.

Kovo mėnesį Ukmergėje žadamas ir grupės „Vein“ (Šveicarija) koncertas. Balandį planuojama pakviesti kolektyvus iš Brazilijos bei Serbijos.

„Svarbiausia, kad pirmi koncertai pavyktų, tada juos rengsime dažniau“, – savo projekto sėkme tiki renginio organizatoriai.

UŽ inf.

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *