Surengta pareigūno fotografijų paroda

Įvai­riuo­se nuo­trau­kų kon­kur­suo­se bei pa­ro­do­se ne­re­tai da­ly­vau­ja ir šalies po­li­ci­jos dar­buo­to­jai. Vie­no jų – Ute­nos ap­skri­ties vy­riau­sio­jo po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­to pa­rei­gū­no Ri­mo Le­lec­ko – dar­bai at­ke­lia­vo į Uk­mer­gę.

 

Vai­do­tė ŠANTARIENĖ

 

11-02-5_straipsnio_nuotr

Au­to­rės nuotr. Anot Po­li­ci­jos de­par­ta­men­to fo­to­gra­fo Eu­ge­ni­jaus Onai­čio (de­ši­nė­je), fo­to­gra­fi­ja pa­rei­gū­no dar­bą nu­spal­vi­na ypa­tin­go­mis spal­vo­mis.

Ra­jo­no po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­te eks­po­nuo­ja­mos Ute­nos ap­skri­ties VPK Nu­si­kal­ti­mų ty­ri­mo sky­riaus Eko­no­mi­nių nu­si­kal­ti­mų ty­ri­mo po­sky­rio vir­ši­nin­ko R. Le­lec­ko fo­to­gra­fi­jos. Jo­se – vi­daus rei­ka­lų įstai­gų va­do­vų ir pa­rei­gū­nų kas­die­ny­bė, dar­bas ir lais­va­lai­kis, aki­mir­kos iš ren­gi­nių.

R. Le­lec­kas – pro­fe­sio­na­lus fo­to­gra­fas, pa­ro­dų da­ly­vis, gam­tos fo­to­gra­fus vie­ni­jan­čio klu­bo na­rys. Pa­rei­gū­nas su fo­to­apa­ra­tu ne­si­ski­ria dau­giau kaip tris de­šimt­me­čius. Fo­to­gra­fuo­ja ne tik ko­le­gas: vie­na mėgs­ta­miau­sių jo te­mų – gam­ta. Pa­sa­kiš­kos pei­za­žų, au­ga­lų, gy­vū­nų nuo­trau­kos ne­re­tai gims­ta klai­džio­jant miš­kuo­se, mat au­to­rius – dar ir miš­ki­nin­kas bei me­džio­to­jas.

Pa­rei­gū­no, ku­ris šiuo me­tu gy­do­si, pa­ro­dą ko­mi­sa­ria­te pri­sta­tė Po­li­ci­jos de­par­ta­men­to Ko­mu­ni­ka­ci­jos sky­riaus vy­riau­sio­ji spe­cia­lis­tė Ra­sa Ba­tai­ty­tė ir de­par­ta­men­to fo­to­gra­fas Eu­ge­ni­jus Onai­tis. Sve­čiai su su­si­ti­ki­mo da­ly­viais kal­bė­jo­si apie fo­to­gra­fuo­jan­čių ko­le­gų po­mė­gį, pa­pa­sa­ko­jo apie jiems skir­tą kon­kur­są.

E. Onai­čio su­ma­ny­tą nuo­trau­kų kon­kur­są Po­li­ci­jos de­par­ta­men­tas ren­gia nuo 2010-ųjų. Už­fik­suo­ti Lie­tu­vos po­li­ci­ją to­kią, ko­kia ji yra, kvie­čia­mi ne tik ša­lies pa­rei­gū­nai, bet ir ki­ti po­li­ci­jos įstai­gų dar­buo­to­jai, jų šei­mų na­riai.

Da­ly­vių dar­bus ver­ti­na ko­mi­si­ja. Jos spren­di­mu R. Le­lec­kas bu­vo ne sy­kį pri­pa­žin­tas kon­kur­so lau­re­a­tu. 2011 m. vie­nas iš ko­mi­si­jos įver­ti­ni­mų pa­sie­kė ir Uk­mer­gę. Tarp ge­riau­sių­jų pa­te­ko nuo­trau­ka, ku­rio­je – gė­les do­va­no­jan­tis po­li­ci­nin­kas. Jos au­to­rė – ra­jo­no po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­to Or­ga­ni­za­ci­nio po­sky­rio spe­cia­lis­tė As­ta Kro­ger­tie­nė.

Ak­ty­viau­siai, pa­sak R. Ba­tai­ty­tės, kon­kur­se da­ly­vau­ja kau­nie­čiai bei Pa­ne­vė­žio, Ute­nos pa­rei­gū­nai. Anot vieš­nios, į kon­kur­są ti­ki­ma­si įtrauk­ti kuo dau­giau skir­tin­gų po­li­ci­jos įstai­gų, ypa­tin­gai – iš ma­žes­nių mies­tų.

Fo­to­gra­fi­ja kai ku­riems pa­rei­gū­nams ta­pu­si ko­ne gy­ve­ni­mo bū­du. Ne vie­nas tam ski­ria vi­są lais­va­lai­kį ir net­gi fo­to­gra­fuo­ja pa­gal už­sa­ky­mus.

„Fo­to­gra­fuo­jan­tis pa­rei­gū­nas – ypa­tin­gas pa­rei­gū­nas. Sma­gu tu­rė­ti ko­le­gų, ku­rie da­ro gra­žius da­ly­kus“, – sa­kė sve­čiai. Var­di­jo šio­je veik­lo­je pa­si­žy­mė­ju­sius Pa­ne­vė­žio ap­skri­ties VPK Nu­si­kal­ti­mų ty­ri­mo biu­ro vir­ši­nin­ką Or­lan­dą But­kų, Mo­lė­tų ra­jo­no po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­to Vie­šo­sios po­li­ci­jos sky­riaus spe­cia­lis­tą Al­gi­man­tą Či­žą, kau­nie­tį kri­mi­na­li­nės po­li­ci­jos Ope­ra­ty­vi­nės veik­los tar­ny­bos vy­res­nį­jį spe­cia­lis­tą Ro­ber­tą Ru­ką.

Uk­mer­gės po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­tas ta­po pir­muo­ju, ku­ria­me su­reng­ta R. Le­lec­ko nuo­trau­kų pa­ro­da. Iš čia ji iš­ke­liaus į ki­tų ra­jo­nų įstai­gas.

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *