So­duo­se že­lia… miš­kai

Li­gi­ta JUODVALKIENĖ

 

Ne­se­niai į „Uk­mer­gės ži­nių“ re­dak­ci­ją pa­skam­bi­nu­si pri­sis­ta­ty­ti ne­pa­no­ru­si mo­te­ris pa­sa­ko­jo so­dų ben­dri­jų pro­ble­mas. Ji tu­rin­ti so­do skly­pą „Ar­mo­nos“ so­dų ben­dri­jo­je ir ma­nan­ti, kad di­džiau­sia so­di­nin­kų rykš­tė yra ap­leis­ti, šei­mi­nin­ko ran­kos il­gai ne­ma­tę so­dai.

Kai ku­rie so­dų skly­pe­liai taip brūz­gy­nais apė­ję, kad jau la­biau ne į so­dus, o į miš­ke­lius pa­na­šūs.

Uk­mer­gės ra­jo­no so­di­nin­kų su­si­vie­ni­ji­mo „So­dai“ pir­mi­nin­kas An­ta­nas Pe­red­nis pri­pa­žįs­ta, jog tik­rai be­ne di­džiau­sia rykš­tė yra ne­pri­žiū­ri­mi, pik­tžo­lė­ti so­dai. Tai tik­ros pik­tžo­lių „vei­syk­los“.

Jis sa­ko, kad iš 3000 ra­jo­ne esan­čių so­dų – ap­leis­ti tik­rai ne vie­nas šim­tas. Dau­giau­sia jų „Ar­mo­nos“, „Le­li­jų“, „Li­no“, „Vie­ny­bės“, „Drau­gys­tės“ so­duo­se.

Anot pir­mi­nin­ko, ši pro­ble­ma ne tik „uk­mer­gie­tiš­ka“ – li­ki­mo va­liai pa­lik­tų so­dų yra vi­so­je ša­ly­je.

„Dau­ge­lis se­nų­jų so­dų sa­vi­nin­kų ar­ba mi­rę, ar­ba ne­be­pa­jė­gūs že­mę dirb­ti. O vai­kai ir į už­sie­nį, ir į ki­tus mies­tus gy­ven­ti iš­vy­kę – so­do dar­bai dau­ge­liui nė ne­rū­pi“, – pa­dė­tį aiš­ki­na pa­šne­ko­vas.

Par­duo­ti to­kių pa­tiems ne­rei­ka­lin­gų so­dų skly­pų ne­sku­ba­ma – ne­kil­no­ja­ma­sis tur­tas vis­gi.

Jis siū­lo su šiuo reiš­ki­niu ko­vo­ti pa­tiems so­di­nin­kams – iš­si­aiš­ki­nus sa­vi­nin­ką pa­ra­gin­ti jį tvar­ky­tis ar­ba par­duo­ti so­dą.

„Tech­ni­kos“ so­di­nin­kų ben­dri­ja be­ne tvar­kin­giau­sia – ja­me nė­ra nė vie­no ap­leis­to so­do. Pa­vyz­di­nės ir „Vy­tu­rio“, „Pu­šy­nė­lio“ so­dų ben­dri­jos.

A. Pe­red­nis sa­ko, kad be­lie­ka pa­si­džiaug­ti, jog ap­leis­tų so­dų ra­jo­ne ma­žė­ja: „La­bai mums pade­da ir že­mėt­var­ki­nin­kai – jie po so­dus va­ži­nė­ja, ap­leis­tus fik­suo­ja, fo­to­gra­fuo­ja. Jau ne vie­nam ne­rū­pes­tin­gam šei­mi­nin­kui te­ko 500 li­tų bau­dą su­si­mo­kė­ti.“

Pa­vyz­džiui, „Pa­ši­lės“ so­duo­se dar ne­se­niai bū­ta apie 50 pik­tžo­lė­tų so­dų. Šiuo me­tu šei­mi­nin­kų „pa­mirš­ti“ yra du.

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *