Savivaldybei kabina milijonines skolas

Li­gi­ta JUODVALKIENĖ

 

Vos prieš mė­ne­sį Aukš­čiau­sia­sis Teis­mas pa­skel­bė, kad UAB „Mies­to ener­gi­ja“ su­tar­tį, su­da­ry­tą su Uk­mer­gės sa­vi­val­dy­be, pa­žei­dė šiurkš­čiai ir sa­vi­val­dy­bė ją nu­trau­kė tei­sė­tai. Ta­čiau pa­na­šu, kad ši­lu­mos ūkio lau­ke ka­ras tarp šių sub­jek­tų dar ne­si­bai­gė. Ne­se­niai sa­vi­val­dy­bė ga­vo pre­ten­zi­ją iš „Mies­to ener­gi­jos“, ku­rio­je tei­gia­ma, kad yra sko­lin­ga šiai įmo­nei 13 mi­li­jo­nų li­tų.

Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės Tei­sės ir ci­vi­li­nės met­ri­ka­ci­jos sky­riaus ve­dė­jas Ri­mas Jur­gi­lai­tis sa­ko, jog šio iš „Mies­to ener­gi­jos“ gau­to raš­to „nė pre­ten­zi­ja va­din­ti ne­ga­li – pa­pras­čiau­sias  Stra­vins­ko (UAB „Mies­to ener­gi­ja“ ge­ne­ra­li­nis di­rek­to­rius Ar­tū­ras Stra­vins­kas – aut. past.) pa­si­ra­šy­tas lais­vos for­mos raš­te­lis ir dar su klai­do­mis“.

Sa­vi­val­dy­bės ju­ris­tas tei­gia, jog į sa­vi­val­dy­bei nu­ro­dy­tą 13 mi­li­jo­nų li­tų sko­lą rim­tai žiū­rė­ti ne­ke­ti­na­ma, nes sa­vi­val­dy­bė prie pa­na­šių „Mies­to ener­gi­jos“ veiks­mų yra pri­pra­tu­si: „Tai ne pir­mas kar­tas, kai tei­kia vi­so­kias mi­li­jo­ni­nes pre­ten­zi­jas.“

R. Jur­gi­lai­tis tei­gia, jog ši sa­vi­val­dy­bei nu­ro­dy­ta su­ma ne­pa­rem­ta jo­kiu kon­kre­čiu tur­to, ku­rį ne­va sko­lin­ga sa­vi­val­dy­bė, iš­var­di­ji­mu.

„Jie į sko­lą įtrau­kė ir at­ly­gi­ni­mus, ku­riuos mo­kė­jo sa­vo dar­buo­to­jams dve­jus me­tus. Nie­kas jų ne­ver­tė lai­ky­ti dar­buo­to­jus ir mo­kė­ti jiems al­gas. Sa­vi­val­dy­bė siū­lė įmo­nė­je dir­ban­tiems žmo­nėms dar­bą sa­vo įmo­nė­je, ta­čiau ma­nau, kad „Mies­to ener­gi­jos“ ad­mi­nist­ra­ci­ja juos klai­di­no“, – sa­ko pa­šne­ko­vas.

Šiuo me­tu yra pe­ri­ma­mas ši­lu­mos ūkio tur­tas. Tai at­li­kus, bus su­skai­čiuo­ta jo ver­tė. R. Jur­gi­lai­tis abe­jo­ja, ar vi­są tur­tą bus ga­li­ma įver­tin­ti 13 mi­li­jo­nų li­tų su­ma: „Pa­gal įsta­ty­mus grą­žin­tas tur­tas ne­ga­li bū­ti ma­žes­nės ver­tės nei bu­vo iš­nuo­mo­tas. Klau­si­mas dar – kas kam sko­lin­gi.“

Ban­dy­mas su­ži­no­ti UAB „Mies­to ener­gi­ja“ va­do­vo A. Stra­vins­ko nuo­mo­nę ne­pa­vy­ko – ket­vir­ta­die­nio ry­te su­si­siek­ti su juo ne­pa­vy­ko.

 

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *