Rū­pi­na­si mies­to vei­du

Li­gi­ta JUODVALKIENĖ

Ne­se­niai į re­dak­ci­ją pa­skam­bi­nu­si uk­mer­giš­kė Da­lia iš­sa­kė sa­vo pa­ste­bė­ji­mus dėl pra­dė­tų ir ne­pa­baig­tų mies­to žel­di­nius šie­nau­jan­čių įmo­nių dar­bo. Kau­no gat­vė­je gy­ve­nan­ti mo­te­ris tei­gė, jog mies­to pri­žiū­rė­to­jai, šie­na­vę šios gat­vės pa­kraš­čius, pa­li­ko ge­rą ruo­žą ne­šie­nau­tų žo­ly­nų iki mies­to ri­bos.

„Kas­met nu­šie­nau­da­vo iki pat mies­to ri­bos žen­klo. O šie­met kaž­ko­dėl pa­li­ko 5 met­rų il­gio ga­ba­lą. Žo­lė ten vos ne iki pu­siau­jo sie­kia. Prie pat įva­žia­vi­mo į mies­tą – la­bai jau į akis kren­ta“, – apie mies­to rep­re­zen­ta­ci­ją svars­tė pa­šne­ko­vė.

 

Su­ži­no­ju­si apie ne­pa­baig­tą dar­bą, Uk­mer­gės mies­to se­niū­ni­jos lai­ki­nai ei­nan­ti pa­rei­gas se­niū­nė Ja­nė Zim­blie­nė nu­sku­bė­jo į Kau­no gat­vę. Iš­si­aiš­ki­nu­si si­tu­a­ci­ją, ji sa­kė, jog ne­di­de­lis plo­te­lis tik­rai ne­bu­vo pa­mirš­tas.

„Kaip tik bu­vo šie­nau­ja­ma Ger­se­niš­kių gat­vė. Dar­bi­nin­kai, bai­gę dar­bus šio­je vie­to­je, pla­na­vo nu­šie­nau­ti ir mi­nė­tą ruo­že­lį. Jei ko­kią die­ne­lę gy­ven­to­jai bū­tų pa­lau­kę, bū­tų bu­vu­si nu­pjau­ta ir be pa­pil­do­mo pri­mi­ni­mo“, – aiš­ki­no pa­šne­ko­vė.

„Kau­no gat­vė­je vie­no­je vie­to­je vy­ko van­den­tie­kio ir ka­na­li­za­ci­jos dar­bai, bu­vo ka­si­nė­ja­ma. Tai gal pri­ei­ti su žo­liap­jo­vėm ne­la­bai pa­to­gu bu­vo ir ne­nu­pjau­ta žo­lė il­giau už­si­lai­kė“, – pa­sa­ko­ja J. Zim­blie­nė.

Ji sa­ko, kad šie­met oro są­ly­gos to­kios, jog žo­lė au­ga kaip ant mie­lių. Ta­čiau, jos nuo­mo­ne, dėl šie­na­vi­mo di­de­lių pro­ble­mų ne­ky­la – be­veik vi­sur su­spė­ja­ma. Ne­ata­kuo­ja skam­bu­čiais se­niū­ni­jos dėl ne­tvar­kos žel­dy­nuo­se ir gy­ven­to­jai.

Ko­va pa­skelb­ta ne tik žo­lėms, bet ir ag­re­sy­vie­siems Sos­nov­skio barš­čiams. Juos iš­nai­kin­ti la­bai sun­ku. Vie­nas iš bū­dų – sil­pnin­ti au­ga­lą jį nuo­lat nu­pjau­nant. Šių įky­rių ir net aler­gi­ją bei nu­de­gi­mus su­ke­lian­čių mil­ži­nų są­ža­ly­nai nu­ka­po­ti S. Dau­kan­to gat­vė­je, A. Sme­to­nos gat­vės par­ke­ly­je, Vil­kmer­gė­lės bei Šven­to­sios upių pa­kran­tė­je.

Mies­to žel­dy­nų šie­na­vi­mo dar­bus da­li­na­si dvi įmo­nės. Pi­vo­ni­jos mik­ro­ra­jo­ną, Pa­ši­lę, Kau­no gat­vę, mies­to cen­trą bei Pi­vo­ni­jos ši­le esan­čią ge­no­ci­do vie­tą šie­nau­ja UAB „Uk­mer­gės pa­slau­ga“. Ki­tur pjo­vi­mo tech­ni­ka dar­buo­ja­si UAB „Uk­mer­gės ver­smė“.

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *