Re­konst­ruo­ja­ma ir Mai­ro­nio gat­vė

 

Gat­vių re­konst­ruk­ci­jos dar­bai, pra­dė­ti rug­sė­jo pa­bai­go­je, įsi­bė­gė­jo di­de­liu tem­pu. Kuo dau­giau jų at­lik­ti no­ri­ma iki žie­mos pra­džios. Pra­si­dė­ję nuo Vie­nuo­ly­no gat­vės ir Kęs­tu­čio aikš­tės, ne­se­niai jie per­si­kė­lė ir į Mai­ro­nio gat­vę.

Li­gi­ta JUODVALKIENĖ

Mai­ro­nio gat­vė­je bus pa­keis­ta va­žiuo­ja­mo­sios da­lies dan­ga, abie­jo­se pu­sė­se bus su­klo­ti ša­li­gat­viai. „Iki šiol ša­li­gat­vis bu­vo tik vie­no­je pu­sė­je. Bet ir tas bū­da­vo nuo­lat ap­sem­tas – žmo­nėms tek­da­vo ei­ti ne­sau­giai, va­žiuo­ja­mą­ja ke­lio da­li­mi“, – sa­ko Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės Ūkio sky­riaus vy­riau­sia­sis spe­cia­lis­tas Vy­gin­tas Du­baus­kas.

 

 

Mai­ro­nio gat­vės re­konst­ruk­ci­jos dar­bai at­lie­ka­mi at­kar­po­mis, kad gy­ven­to­jai pa­tir­tų ma­žiau ne­pa­to­gu­mų.
Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr.







Taip pat čia bus kei­čia­mi van­den­tie­kio ir ka­na­li­za­ci­jos bei bui­ti­nių nuo­te­kų tin­klai, ties­ti prieš ge­rą tris­de­šimt­me­tį. Dar­bai pra­dė­ti nuo nau­jo gat­vės ap­švie­ti­mo ir lie­taus bei van­dens nuo­te­kų tin­klų įren­gi­mo. Vie­nuo­ly­no ir Mai­ro­nio gat­vių bei Kęs­tu­čio aikš­tės re­mon­to dar­bai kai­nuos 4,7 mi­li­jo­nus li­tų. Gat­vių re­konst­ruk­ci­ją pra­dė­ti ne pa­čiu eko­no­miš­kai pa­lan­kiau­siu me­tu pa­ska­ti­no tai, kad di­de­lė da­lis lė­šų, rei­ka­lin­gų dar­bams at­lik­ti, ski­ria­ma iš Eu­ro­pos Są­jun­gos fon­dų.

Vie­no ki­lo­met­ro il­gio Mai­ro­nio gat­vės re­mon­tas kai­nuos apie 2,8 mi­li­jo­no li­tų. Eu­ro­pos Są­jun­gos fon­dai Mai­ro­nio gat­vės re­konst­ruk­ci­jai ski­ria 1,9 mi­li­jo­no li­tų. Be­veik 0,25 mi­li­jo­no fi­nan­suo­ja­ma vals­ty­bės bei apie 0,65 mi­li­jo­no sa­vi­val­dy­bės lė­šo­mis. V. Du­baus­ko tei­gi­mu, van­den­tie­kio ir bui­ti­nių nuo­te­kų tin­klų re­konst­ruk­ci­jos dar­bų ES ne­fi­nan­suo­ja. Šiems dar­bams at­lik­ti kiek dau­giau kaip pu­sę mi­li­jo­no li­tų sa­vi­val­dy­bė skirs iš sa­vo biu­dže­to.

Sa­vi­val­dy­bės bei ge­ne­ra­li­nio ran­go­vo AB „Uk­mer­gės ke­liai“ su­tar­tis su­da­ry­ta dve­jiems me­tams, ta­čiau ti­ki­ma­si, kad ją įgy­ven­din­ti pa­vyks kur kas grei­čiau.

„Re­konst­ruk­ci­ja Mai­ro­nio gat­vė­je at­lie­ka­ma at­kar­po­mis. Gy­ven­to­jai tu­ri šio­kių to­kių ne­pa­to­gu­mų dėl at­lie­ka­mų dar­bų, ta­čiau mums ne­si­skun­dė nie­kas. Ma­nau, su­tin­ka pa­ken­tė­ti lai­ki­nus ne­pa­to­gu­mus, kad tik pa­dė­tis pa­ge­rė­tų“, – sa­kė vy­riau­sia­sis spe­cia­lis­tas.

 

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *