Primena vairuotojams

Su­si­sie­ki­mo mi­nis­te­ri­ja pri­me­na vai­ruo­to­jams, kad nuo lap­kri­čio 10 d. ša­lies ke­liuo­se drau­džia­ma va­žiuo­ti su va­sa­ri­nė­mis pa­dan­go­mis, o au­to­ma­gist­ra­lė­se rei­kia su­ma­žin­ti grei­tį. Dau­giau dė­me­sio sau­gu­mui tu­rė­tų skir­ti ir dvi­ra­ti­nin­kai bei pės­tie­ji.

Ke­lių eis­mo tai­syk­lės skel­bia, kad va­žiuo­ti su va­sa­ri­nė­mis pa­dan­go­mis ša­lies ke­liuo­se drau­džia­ma nuo lap­kri­čio 10 d. iki ba­lan­džio 1 d. Dyg­liuo­tas pa­dan­gas lei­džia­ma nau­do­ti nuo lap­kri­čio 1 d. Nau­do­jant to­kias pa­dan­gas, ant au­to­mo­bi­lio bū­ti­na pri­sik­li­juo­ti ski­ria­mą­jį žen­klą.

Sau­gaus eis­mo spe­cia­lis­tų tei­gi­mu, net ir ne­di­de­lė ava­ri­ja pa­pras­tai pri­da­ro dau­giau nuos­to­lių, nei kai­nuo­ja kom­plek­tas žie­mi­nių pa­dan­gų. Vai­ruo­to­jai tu­rė­tų pa­si­rū­pin­ti sa­vo ir sa­vo ar­ti­mų­jų sau­gu­mu, nes eis­mo są­ly­gos da­bar žy­miai su­dė­tin­ges­nės nei va­sa­rą. Leng­vų­jų au­to­mo­bi­lių žie­mi­nių pa­dan­gų pro­tek­to­riaus gy­lis tu­ri bū­ti ne ma­žes­nis kaip 3 mm. Pa­ta­ria­ma veng­ti įsi­gy­ti nau­do­tas ir res­tau­ruo­tas pa­dan­gas, nors kar­tais jos bū­na ge­ro­kai pi­ges­nės.

Pės­tie­siems pri­me­na­ma, kad ei­nant ne­ap­švies­tu kel­kraš­čiu ar­ba va­žiuo­ja­mo­sios da­lies kraš­tu tam­siuo­ju pa­ros me­tu bū­ti­na pri­si­seg­ti at­švai­tą ar­ba vil­kė­ti ryš­kias­pal­vę lie­me­nę su švie­są at­spin­din­čiais ele­men­tais. Tam­so­je va­žiuo­jant dvi­ra­čiu, jo prie­ky­je tu­ri deg­ti bal­tos švie­sos ži­bin­tas, o ga­le – rau­do­nos švie­sos ži­bin­tas. Dvi­ra­ti­nin­kas pri­va­lo dė­vė­ti švie­są at­spin­din­čią lie­me­nę ar­ba bū­ti pri­si­se­gęs švie­są at­spin­din­čius ele­men­tus.

Per de­šimt šių me­tų mė­ne­sių Lie­tu­vos ke­liuo­se jau žu­vo 240 žmo­nių.

UŽ inf.

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *