Prieš Kalėdas vaišino sriuba

Uk­mer­gės kraš­to ne­įga­lių­jų są­jun­ga ir Ro­ta­ry klu­bas prieš Ka­lė­das sten­gė­si nu­džiu­gin­ti sun­kiai be­si­ver­čian­čius uk­mer­giš­kius. Dvi sa­vai­tes žmo­nės bu­vo kvie­čia­mi vai­šin­tis tirš­ta sriu­ba, o Ka­lė­doms ap­do­va­no­ti mais­to lauk­ne­šė­liais.

 

Vil­ma NEMUNAITIENĖ

 

12-28-2_straipsnio_1_nuotr

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr. Ro­ta­rie­čiams Gin­ta­rui Ka­ce­vi­čiui, Vy­dui Pa­kniui, Rim­vy­dui Ci­vil­kai už pa­ra­mą dė­ko­jo Uk­mer­gės kraš­to ne­įga­lių­jų są­jun­gos pir­mi­nin­kė Lio­nė Alek­sie­nė.

 

Uk­mer­gės kraš­to ne­įga­lių­jų są­jun­gos pir­mi­nin­kė Lio­nė Alek­sie­nė pa­sa­ko­jo, kad to­kia gra­ži ak­ci­ja ren­gia­ma jau daug me­tų. Žmo­nės bent ke­lioms sa­vai­tėms su­kvie­čia­mi pie­tų į or­ga­ni­za­ci­jai pri­klau­san­čią val­gyk­lė­lę. Šie­met po­rą sa­vai­čių kas­dien vi­rė­ja iš­ver­da po 20 lit­rų gar­džios, kas­dien vis ki­to­kios tirš­tos sriu­bos.

Jos pa­val­gy­ti at­ei­na sun­kiai be­si­ver­čian­tys šiai or­ga­ni­za­ci­jai pri­klau­san­tys ir ne­pri­klau­san­tys uk­mer­giš­kiai. Tai tie žmo­nės, ku­rie to­kią pa­ra­mą ver­ti­na, ku­riem ji yra la­bai rei­ka­lin­ga.

Kūčių die­ną, kuo­met ir mes ap­si­lan­kė­me val­gyk­lė­lė­je, sriu­ba bu­vo kiek ki­to­kia nei kas­dien – gry­bie­nė, tin­kan­ti pas­nin­kui. Ir pats pa­si­bu­vi­mas bu­vo ki­toks, ly­di­mas gra­žių žo­džių ir ka­lė­di­nių lauk­ne­šė­lių. Juo­se – deš­ra, sil­kė, duo­na, svies­tas, kūčiu­kai…

L. Alek­sie­nė pa­dė­ko­jo ro­ta­rie­čiams už ma­te­ria­li­nę pa­gal­bą. Lė­šos bu­vo skir­tos tam, kad li­gų bei ne­pri­tek­lių ka­muo­ja­mų žmo­nių šven­ti­nis sta­las tap­tų bent kiek so­tes­niu.

Pa­svei­kin­ti žmo­nių at­ėjo ir pa­tys ge­ra­da­riai – Ro­ta­ry klu­bo pre­zi­den­tas Gin­ta­ras Ka­ce­vi­čius, Vy­das Pa­knys, Rim­vy­das Ci­vil­ka. Jie džiau­gė­si ga­lį pri­si­dė­ti prie pa­ra­mos ir puo­se­lė­jo vil­tį, kad ki­tą­met čia su­si­rin­ku­sie­siems me­tai bus dos­nes­ni.

 

12-28-2_straipsnio_2_nuotr

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *