Prieš aplinkos apsaugos pareigūną – kirviu

Ko­vo 14 d. apie 16 val. Vil­niaus re­gio­no ap­lin­kos ap­sau­gos de­par­ta­men­to Uk­mer­gės ra­jo­no agen­tū­ros pa­rei­gū­nas su ne­eta­ti­niu ap­lin­kos ap­sau­gos ins­pek­to­riu­mi su­ren­gė rei­dą Del­tu­vos se­niū­ni­jo­je  Žal­gi­rių kai­me. No­rė­ta pa­tik­rin­ti, ar nė­ra bra­ko­nie­riau­jan­čiųjų Žal­gi­rių eže­re. Ap­lin­ko­sau­gi­nin­kai ap­ti­ko po le­du pa­sta­ty­tus tin­klus. Nuo tos vie­tos pėd­sa­kai ve­dė ne­to­lie­se esan­čios so­dy­bos link.

Šio­je so­dy­bo­je įsi­kū­ręs jau ne kar­tą už ne­tei­sė­tą žve­jy­bą baus­tas vie­tos gy­ven­to­jas. Jis iš­ėjo iš na­mo, pa­ma­tęs į kie­mą įsu­ku­sį ap­lin­kos ap­sau­gos ski­ria­mai­siais žen­klais pa­žy­mė­tą tar­ny­bi­nį au­to­mo­bi­lį.

Uni­for­mą vil­kin­tis ap­lin­kos ap­sau­gos ins­pek­to­rius pri­sis­ta­tė ir pa­pra­šė kar­tu nu­si­leis­ti prie eže­ro, kur pa­sta­ty­ti tin­klai. Pa­čio­je so­dy­bo­je, ant tvar­to sie­nų, taip pat bu­vo ma­ty­ti iš­džiaus­ty­ti žve­jy­bi­niai tin­klai.

So­dy­bos šei­mi­nin­kas grį­žo į na­mą ir ne­tru­kus iš jo iš­lė­kė ne­ši­nas kir­viu. Vy­riš­kis bu­vo ne­blai­vus. Lai­dy­da­mas gra­si­ni­mus jis pir­miau­sia puo­lė ka­po­ti ap­lin­ko­sau­gi­nin­kų au­to­mo­bi­lio lan­gą, o po to me­tė­si ir prie jų pa­čių. Pa­ma­tęs, kad ins­pek­to­rius iš­si­trau­kė tar­ny­bi­nį gin­klą,  su­sto­jo, bet ne­si­lio­vė gra­si­nęs.

Ag­re­si­jos pro­trū­kį su­stab­dė tik ope­ra­ty­viai at­vy­kę iš­kvies­ti po­li­ci­jos pa­rei­gū­nai. Pa­žei­dė­jas bu­vo su­lai­ky­tas, jam nu­sta­ty­tas 2,17 prom. gir­tu­mas.

Po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­te pra­dė­ti iki­teis­mi­niai ty­ri­mai pa­gal Bau­džia­mo­jo ko­dek­so straips­nius dėl tur­to su­ga­di­ni­mo bei pa­si­prie­ši­ni­mo vals­ty­bės tar­nau­to­jui.

UŽ inf.

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *