Prekybos centre imitavo gaisrą

Li­gi­ta JUODVALKIENĖ

 

Tre­čia­die­nio ry­tą net sep­ty­ni ug­nia­ge­sių eki­pa­žai, įsi­jun­gę gar­si­nius sig­na­lus ir švy­tu­rė­lius, lė­kė link pre­ky­bos cen­tro „Bau­hof“. Lai­mė, gais­ri­nin­kai sku­bė­jo ne į tik­rą gais­rą, bet į ke­lis­kart per me­tus ren­gia­mas spe­cia­lias pra­ty­bas. Bu­vo imi­tuo­ja­ma, kad de­ga pre­ky­bos cen­tro „Bau­hof“ san­dė­lys.

 

06-08-2_straipsnio_nuotr

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr. Mo­ko­ma­sis gais­ras vy­ko pre­ky­bos cen­tre „Bau­hof“.

 

Uk­mer­gės prieš­gais­ri­nės gel­bė­ji­mo tar­ny­bos vir­ši­nin­kas Rim­vy­das Lu­ko­šius sa­ko, kad toks skai­čius eki­pa­žų bū­na siun­čia­mi tuo­met, kai de­ga di­de­li ob­jek­tai ar ky­la pa­vo­jus, kad gais­ras ga­li iš­plis­ti.

Pre­ky­bos cen­tre pra­ty­bos vy­ko pir­mą kar­tą.

Šis pra­ty­boms pa­si­rink­tas ob­jek­tas gais­ri­nin­kų pri­ski­ria­mas C ka­te­go­ri­jai. San­dė­ly­je yra che­mi­nių me­džia­gų, grei­tai už­si­de­gan­čių pre­kių. „Ge­sin­ti“ jį im­ta­si per pa­grin­di­nį ir šo­ni­nį įė­ji­mus, van­dens žar­nos nu­ves­tos ir ant sto­go. Iš pa­tal­pų iš­neš­tas ir ta­ria­mai nu­ken­tė­jęs žmo­gus – ma­ne­ke­nas.

Pa­gal rei­ka­la­vi­mus per me­tus tu­ri bū­ti su­reng­tos ket­ve­rios to­kio po­bū­džio pra­ty­bos. Šie­met jos ren­gia­mos pir­mą kar­tą.

Vir­ši­nin­kas sa­ko, kad to­kio di­de­lio skai­čiaus eki­pa­žų, kaip da­ly­va­vo mo­ko­ma­ja­me gais­re, į tik­rą­jį siųs­ti daž­nai tik­rai ne­ten­ka. Jis pri­si­mi­nė per­nai Vi­diš­kių mies­te­ly­je gy­ve­na­ma­ja­me na­me įsi­plies­ku­sį gais­rą. Tą ry­tą siau­tė­jęs stip­rus vė­jas de­gan­čias na­mo at­plai­šas ne­šio­jo be­veik po vi­są gat­vę. Į Vi­diš­kius tuo­met iš­sku­bė­jo aš­tuo­nios gais­ri­nės ma­ši­nos.

Di­džių­jų pre­ky­bos cen­trų uk­mer­giš­kiams iš tik­rų­jų ge­sin­ti ne­te­ko – jie įreng­ti mo­der­niai, šiuo­lai­kiš­kos prieš­gais­ri­nės prie­mo­nės efek­ty­vios. R. Lu­ko­šius tei­gia, kad kur kas di­des­nis pa­vo­jus sly­pi smul­kio­se, pri­va­čio­se pre­ky­bos vie­to­se.

Tik kar­tą prieš­gais­ri­nė sig­na­li­za­ci­ja bu­vo su­re­a­ga­vu­si pre­ky­bos cen­tre „Se­nu­kai“, ta­čiau nu­sku­bė­jus gais­ri­nin­kams pa­aiš­kė­jo, jog sis­te­ma su­vei­kė dėl ki­tos prie­žas­ties.

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *