Pradėta naujos parduotuvės statyba

Nuo­lat par­duo­tu­ves mo­der­ni­zuo­jan­čia­me Uk­mer­gės ra­jo­no var­to­to­jų ko­o­pe­ra­ty­ve pra­si­dė­jo sta­ty­bos. Nau­ja par­duo­tu­vė sta­to­ma A. Sme­to­nos gat­vė­je, ne­di­du­ko kios­ke­lio vie­to­je.

 

Li­gi­ta JUODVALKIENĖ

 

05-08-4_straipsnio_nuotr

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr. A. Smetonos gatvėje išdygs nauja parduotuvė.

Uk­mer­gės ra­jo­no var­to­to­jų ko­o­pe­ra­ty­vo di­rek­to­rė An­ge­lė An­dri­ko­nie­nė sa­ko, kad 13 kvad­ra­ti­nių met­rų plo­to kios­kas bu­vo ma­žas tik sa­vo dy­džiu. Skai­čiuo­jant pa­gal vie­no kvad­ra­ti­nio met­ro plo­tą, ja­me vyk­do­ma apy­var­ta bu­vo pa­ti di­džiau­sia iš vi­sų tin­klo par­duo­tu­vių.

Ge­ri re­zul­ta­tai pa­siek­ti ne tik dėl pa­to­gios vie­tos. Di­džiu­lis ir čia dir­ban­čios par­da­vė­jos Li­gi­tos Lu­ko­še­vi­čie­nės nuo­pel­nas. „Jau se­niai čia dir­ban­ti par­da­vė­ja pa­žįs­ta be­veik vi­sus ap­lin­ki­nius gy­ven­to­jus, ži­no jų po­rei­kius ir pre­kes už­sa­ky­da­ma į tai at­si­žvel­gia“, – aiš­ki­na ji.

Spren­di­mas kios­ke­lio vie­to­je sta­ty­ti par­duo­tu­vę bu­vo pri­im­tas pra­ėju­siais me­tais. Pa­ren­gus nau­jo­sios par­duo­tu­vės pro­jek­tą, me­tų pra­džio­je pa­skelb­tą kon­kur­są lai­mė­jo pa­ne­vė­žie­čiai – UAB „Lu­gas“. Pa­sak di­rek­to­rės, ne tik ma­žiau­sią kai­ną pa­siū­liu­si, bet ir prak­tiš­kai ko­o­pe­ra­ty­vo jau iš­ban­dy­ta įmo­nė. Jos pa­slau­go­mis bu­vo nau­do­ja­ma­si re­mon­tuo­jant uni­ver­sa­li­nės par­duo­tu­vės pa­sta­tą.

Pra­ėju­sią sa­vai­tę nu­griau­tas kios­ke­lis, ku­rio vie­to­je bus vyk­do­mi dar­bai. A. An­dri­ko­nie­nė ra­mi­na, kad ap­lin­ki­niai gy­ven­to­jai ne­liks nu­skriaus­ti – ša­li­mais įreng­tas lai­ki­nas pre­ky­bi­nis va­go­nė­lis.

Nau­ją­ją šiuo­lai­kiš­ką, mo­der­nią par­duo­tu­vę pla­nuo­ja­ma pa­sta­ty­ti iki va­sa­ros pa­bai­gos. Ji bus be­veik de­šimt kar­tų di­des­nė už se­ną­ją – 120 kvad­ra­ti­nių met­rų plo­to.

„Pra­plė­si­me ir asor­ti­men­tą. Ša­lia bus įreng­ta au­to­mo­bi­lių sto­vė­ji­mo aikš­te­lė, su­tvar­ky­ta ap­lin­ka“, – sa­ko ko­o­pe­ra­ty­vo va­do­vė. Į sta­ty­bą ko­o­pe­ra­ty­vas in­ves­tuos 300 tūks­tan­čių li­tų.

Re­konst­ruo­ja­mos ir ki­tos var­to­to­jų ko­o­pe­ra­ty­vo par­duo­tu­vės. Šie­met pla­nuo­ja­ma pra­plės­ti Žel­vos par­duo­tu­vės pre­ky­bos sa­lę ir pa­sta­ty­ti san­dė­lį. Taip pat ke­ti­na­ma at­nau­jin­ti „Vai­vo­rykš­tės“ fa­sa­dą.

Ly­gi­nant su anks­tes­niais me­tais, per­nai Uk­mer­gės var­to­to­jų ko­o­pe­ra­ty­vo me­ti­nė apy­var­ta pa­di­dė­jo 4,5 pro­cen­to ir sie­kė 30,2 mi­li­jo­no li­tų.

Šie­met ko­o­pe­ra­ty­vas ga­li di­džiuo­tis pa­te­kęs į ge­riau­siai su tie­kė­jais at­si­skai­tan­čių ša­lies įmo­nių są­ra­šą. To­kios įmo­nės su­da­ro tik 5 pro­cen­tus vi­sų res­pub­li­ko­je re­gist­ruo­tų­jų.

Pa­sak di­rek­to­rės, di­džiau­sią pro­ble­mą ke­lia dar­buo­to­jų sty­gius. Ypač sun­ku pri­si­vi­lio­ti as­me­nis dirb­ti kai­mo vie­to­vė­se.

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *