Po scenos renovacijos – gražinimosi talka

Autorius Ukmergės žinios

Uk­mer­gės kul­tū­ros cen­tre baig­tas di­džio­sios sa­lės sce­nos re­mon­tas. Nuo pir­ma­die­nio kul­tū­ros dar­buo­to­jai plu­ša vi­suo­ti­nė­je tal­ko­je va­ly­da­mi po re­mon­to li­ku­sias dul­kes bei pa­tys siu­va sce­nos už­dan­gas.

 

Vil­ma NEMUNAITIENĖ

 

01-07-2_straipsnio_1_nuotr

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr. Graž­vy­da Tu­šie­nė spė­ja ne tik or­ga­ni­zuo­ti ren­gi­nius, bet siū­ti sce­nos už­dan­gą.

Kul­tū­ros cen­tro ka­bi­ne­tai da­bar la­bai pri­me­na siu­vyk­lą. Ren­gi­nių or­ga­ni­za­to­rei Graž­vy­dai Tu­šie­nei nuo­lat tal­ki­na ir ki­tos kul­tū­ros cen­tro dar­buo­to­jos. Mo­te­rys nuo­lat pa­lin­ku­sios prie siu­vi­mo ma­ši­nų. Sce­nos užuo­lai­dų ap­im­tys įspū­din­gos – joms skir­ta per 500 met­rų au­di­nio.

Kul­tū­ros cen­trui au­di­nį pa­do­va­no­jo UAB „Vil­kma“. Ši siu­vi­mo įmo­nė ap­rū­pi­no ir siū­lais. Kul­tū­ros dar­buo­to­jos pa­sa­ko­jo iš pra­džių ma­niu­sios, kad do­va­no­tą au­di­nį pa­nau­dos te­at­ri­niams ap­da­rams, bet su­ži­no­ju­sios, kiek daug to au­di­nio gaus, ėmė­si pla­nuo­ti ge­ro­kai rim­tes­nį su­ma­ny­mą. Iš na­mų at­si­ne­šu­sios siu­vi­mo ma­ši­nas mo­te­rys nu­ta­rė pa­čios pa­siū­ti sce­nos už­dan­gas.

Se­na­sis sce­nos go­be­le­nas tar­nau­ja jau dau­giau nei 30 me­tų. Jo ne­įma­no­ma nei nor­ma­liai iš­va­ly­ti, nei juo la­biau – iš­skalb­ti. Ne­pai­sant to, „se­nu­ką“, pa­sak mo­te­rų, teks pa­lik­ti, nes nau­jo­sios už­dan­gos per­ne­lyg plo­nos, per jas per­si­švies pro­žek­to­rių švie­sa.

Sa­va­no­riš­kai siu­vė­jo­mis ta­pu­sios kul­tū­ros cen­tro dar­buo­to­jos šią sa­vai­tę kas­dien su­siu­va šim­tus met­rų siū­lių. Ne­pir­ko ir užuo­lai­dų raiš­te­lių – net jiems įsi­gy­ti kul­tū­ros cen­tro lė­šų ne­bū­tų už­te­kę, tad raiš­te­lius mo­te­rys taip pat siu­va pa­čios.

Ne­ban­do spė­lio­ti, kiek tūks­tan­čių kai­nuo­tų, jei to­kias už­dan­gas cen­tras pirk­tų…

 

01-07-2_straipsnio_2_nuotr

Sce­no­je po re­mon­to vyksta va­ly­mo dar­bai.


Už­dan­gos – vie­nas iš ne­dau­ge­lio da­ly­kų, ku­rį pa­ste­bės po per­trau­kos į di­dži­ą­ją sce­ną  įžen­gę žiū­ro­vai. Juk sė­dė­da­mi pa­keis­tų sce­nos grin­dų jie ne­ma­tys. Tie­sa, jaut­res­nie­ji po­ky­čius ga­lės pa­jus­ti –  kul­tū­ros cen­tro dar­buo­to­jai sa­ko, kad ren­gi­nių me­tu pa­ge­rės akus­ti­ka. Po­ky­čių bū­tų ir jei, ne­duok Die­ve, sa­lė­je kil­tų gais­ras. Tuo­met au­to­ma­tiš­kai įsi­jung­tų gais­ro ge­si­ni­mo sis­te­ma.

Pa­čio­je di­džio­jo­je sa­lė­je po re­mon­to jo­kių po­ky­čių ne­ma­ty­ti. Vi­są sa­vai­tę še­pe­čiais, šluo­to­mis, dul­kių siur­bliais, šluos­tė­mis nai­ki­nę re­mon­to pėd­sa­kus kul­tū­ros cen­tro dar­buo­to­jai ne­ap­si­ken­tė tik dėl vie­no da­ly­ko. Pa­tys iš­da­žė ap­gai­lė­ti­nai at­ro­džiu­sias grin­dis. Ir tai ne vi­sas, o tik prie sce­nos esan­čią jų da­lį.

Kol kas ne­aiš­ku, ka­da pra­si­dės ki­tas kul­tū­ros cen­tro re­mon­to eta­pas, ku­rio me­tu pla­nuo­ja­ma re­no­vuo­ti pa­čią sa­lę. Sce­nos re­mon­tui iš vals­ty­bės fon­do bu­vo skir­ta 600 tūkst. li­tų.

Di­džio­jo­je sa­lė­je dėl sce­nos re­mon­to ren­gi­niai ne­vy­ko dau­giau nei ke­tu­ris mė­ne­sius. Da­bar jau su­pla­nuo­tas šių me­tų re­per­tu­a­ras. Žiū­ro­vai šią žie­mą bus kvie­čia­mi į „Amb­ro­zi­jos“, Ra­dži, R. Damb­raus­ko kon­cer­tus, sau­sio mė­ne­sį spek­tak­lį ro­dys „Do­mi­no“ te­at­ras.

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *