Po dva­ro skliau­tais pri­mi­nė: „ne­delsk…“

 

Uk­mer­gės se­niū­ni­jos šie­met bu­vo pa­kvies­tos da­ly­vau­ti kon­kur­se „Ne­delsk“. Pra­ėju­sią sa­vai­tę Tau­jė­nų dva­re vy­ko šio kon­kur­so Tau­jė­nų se­niū­ni­jos bai­gia­ma­sis eta­pas.

Vil­ma NEMUNAITIENĖ

Pro­jek­to „Ne­delsk“, sklei­džian­čio ži­nias apie krū­ties vė­žį, kon­kur­se se­niū­ni­jų mo­te­ris pa­kvie­tė da­ly­vau­ti Mo­te­rų cen­tro „Ga­ja“ pir­mi­nin­kė Va­len­ti­na Vai­čiū­nie­nė. Sa­kė la­bai no­rė­ju­si, kad ži­nios apie krū­ties vė­žį pa­siek­tų kuo ato­kes­nių ra­jo­no vie­to­vių mo­te­ris.

 

 

Tau­jė­nų dva­ro me­nė­se skam­bė­jo kvie­ti­mas ne­dels­ti.

 

Ro­ži­nės spal­vos dra­bu­žiai – ko­vos prieš krū­ties vė­žį ak­cen­tas.
Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr.







Kon­kur­so „Ne­delsk dėl sa­vęs ir tų, ku­rie ta­ve my­li“ su­ma­ny­to­ja džiau­gia­si, kad į idė­ją ne­bu­vo nu­mo­ta – kon­kur­se da­ly­vau­ja pen­kių ra­jo­no se­niū­ni­jų mo­te­rys. Tau­jė­nai – pir­mo­ji se­niū­ni­ja, pri­sta­čiu­si vi­suo­me­nei per ke­lis mė­ne­sius nu­veik­tus dar­bus.

Tau­jė­nų se­niū­nė El­vy­ra Tu­lu­šie­nė pa­sa­ko­jo, kad ne­dve­jo­da­ma at­si­lie­pė į ra­gi­ni­mą da­ly­vau­ti kon­kur­se. Šią ini­cia­ty­vą pa­lai­kė gru­pė ak­ty­vių se­niū­ni­jos mo­te­rų. Bu­vo skai­to­mos pa­skai­tos apie krū­ties vė­žį, se­niū­ni­jos mo­te­rys vy­ko pa­si­tik­rin­ti į On­ko­lo­gi­jos cen­trą, Tau­jė­nų vi­du­ri­nės mo­kyk­los moks­lei­vėms bu­vo su­reng­tas su­si­ti­ki­mas su mū­sų li­go­ni­nės me­di­kė­mis, ku­rios su­tei­kė daug in­for­ma­ci­jos apie krū­ties vė­žį ir ga­li­my­bę šią li­gą nu­sta­ty­ti pir­mo­se jos sta­di­jo­se.

So­cia­li­nė dar­buo­to­ja In­drė Ki­žie­nė pa­sa­ko­jo apie ki­tus vy­ku­sius ren­gi­nius: se­niū­ni­jo­je taip pat vy­ko šei­mos šven­tė, ku­rio­je kal­bė­ta apie svei­ka­tą ir li­gas. Svei­kas ir be­si­šyp­san­čias sa­vo ma­my­tes pie­šė vai­kai. Jų pie­ši­niai pa­puo­šė se­niū­ni­jos pa­tal­pas. Apie li­gą bu­vo pa­sa­ko­ta so­cia­li­nės ri­zi­kos šei­mo­se. Drau­ge su­si­rin­ku­sios pro­jek­to da­ly­vės sa­vo lais­va­lai­kį pa­į­vai­ri­no kū­ry­ba – de­ku­pa­žo bū­du puo­šė įvai­rius in­dus. Ben­dra veik­la mo­te­ris su­jun­gė ir taip gi­mė min­tis su­bur­ti ak­ty­vių Tau­jė­nų mo­te­rų klu­bą, ku­rio pre­zi­den­te iš­rink­ta ver­sli­nin­kė Ri­ma Pi­vo­rie­nė.

Kon­kur­so da­ly­ves pa­svei­ki­no Tau­jė­nų kle­bo­nas Dai­nius Lu­ko­nai­tis. Jis džiau­gė­si pro­jek­tu, ku­ris nė­ra tik stal­čiuo­se, su­tei­kia stip­ry­bės ser­gan­čioms mo­te­rims ir ra­gi­na bū­ti bud­rio­mis svei­ką­sias.

Pa­dė­kos raš­tais bu­vo ap­do­va­no­ti vi­si kon­kur­so bi­čiu­liai ir rė­mė­jai. Ren­gi­nio vieš­nias sa­vo dai­no­mis šil­dė tau­jė­niš­kė Ri­ma Žu­kie­nė ir jau­no­sios so­lis­tės Rad­vi­lė ir Auš­ri­nė.

Pa­svei­kin­ti mo­te­rų at­vy­ko nuo pat pir­mos die­nos 2003 m. jį pa­lai­kan­tis pro­jek­to „Ne­delsk“ su­ma­ny­to­jos Ag­nės Zuo­kie­nės vy­ras Ar­tū­ras Zuo­kas. Pa­ti pro­jek­to, pel­niu­sio tarp­tau­ti­nį įver­ti­ni­mą, su­ma­ny­to­ja šven­tė­je da­ly­vau­ti ne­ga­lė­jo.

Pa­dė­ko­jęs mo­te­rims už pui­kias idė­jas sve­čias pa­tei­kė siur­pri­zą: pa­skel­bė, kad šie­met Lie­tu­vo­je vy­ku­sio „Ne­delsk“ pro­jek­to fo­to­gra­fi­jų kon­kur­se „Te­žy­di ma­no mies­tas“ nu­ga­lė­to­ja ta­po uk­mer­giš­kė. A. Zuo­kas ap­do­va­no­jo ori­gi­na­liai pa­puoš­tą sa­vo bu­to pa­lan­gę nu­fo­tog­ra­fa­vu­sią ir kon­kur­so lau­re­a­te ta­pu­sią tau­to­dai­li­nin­kę Ja­ni­ną Kup­rie­nę.

 












 

Ar­tū­ras Zuo­kas ap­do­va­no­jo fo­to­gra­fi­jų kon­kur­so nu­ga­lė­to­ją Ja­ni­ną Kup­rie­nę.

 

















Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *