Pirmokų laivai „plauks“ į Vokietiją

Už­upio vi­du­ri­nės mo­kyk­los sa­lė trum­pam bu­vo pa­vir­tu­si į tik­rų tik­riau­sią uos­tą. Čia vy­ko ren­gi­nys „Plauk, lai­ve­li“, ku­rio me­tu pa­tys ma­žiau­si moks­lei­viai kar­tu su sa­vo tė­ve­liais ga­mi­no lai­vus. Ori­gi­na­liau­si iš jų bus pri­sta­ty­ti Vo­kie­ti­jo­je, į ku­rią mo­kyk­los at­sto­vai vyks kaip tarp­tau­ti­nio pro­jek­to da­ly­viai.

 

Vai­do­tė GRIŠKEVIČIŪTĖ

 

03-22-3_straipsnio_1_nuotr

Au­to­rės nuotr. Sa­lė­je vi­rė kruopš­tus dar­bas.

Lai­ve­lių šven­tė­je da­ly­va­vo pe­da­go­gės Dei­man­tės Ma­se­vi­čie­nės mo­ko­mi pir­mo­kė­liai. Vai­kai ir jų ma­mos, o kai ku­rių – ir tė­ve­liai tą va­ka­rą pri­mi­nė ko­ne ar­chi­tek­tus ir lai­vų sta­ty­to­jus. Vi­si kar­tu, ap­si­kro­vę įvai­riau­sio­mis me­džia­go­mis ir de­ta­lė­mis, kruopš­čiai mon­ta­vo, kom­po­na­vo, tvir­ti­no, kli­ja­vo ir da­žė sa­vo dir­bi­nius.

Ren­gi­nio da­ly­viai ap­žiū­rė­jo ir įver­ti­no kiek­vie­ną kū­ri­nį. Tarp jų – ir gė­lė­tas lai­ve­lis iš plas­ti­li­no, ir „sprog­me­nų“ pil­nas pi­ra­tų lai­vas, ir vi­sas ka­ta­ma­ra­nas su Lie­tu­vos vė­lia­va.

D. Ma­se­vi­čie­nė už da­ly­va­vi­mą šven­tė­je įtei­kė pa­dė­kas vai­kams ir tė­ve­liams. Kai ku­rie jų, džiaug­da­mie­si su­grį­žę į vai­kys­tę, pri­si­pa­ži­no nie­ka­da ne­ban­dę ga­min­ti lai­vo. O kad ge­ra nuo­tai­ka ne­pra­ding­tų vi­so va­ka­ro me­tu, šo­kių mo­ky­to­ja Ra­mu­nė Bo­lot­ni­ko­vie­nė šei­mas pa­kvie­tė links­mai pa­pra­mo­gau­ti sce­no­je.

Vė­liau vi­si vai­ši­no­si di­džiu­liu mo­ky­to­jos Dei­man­tės pa­ga­min­tu tor­tu bei py­ra­gu, ku­rį iš­ke­pė pir­mo­ko Ne­ri­jaus Mil­ke­vi­čiaus ma­ma Ne­rin­ga.

Nors vi­si lai­ve­liai gra­žūs ir įdo­mūs, teks at­rink­ti ke­le­tą pa­čių ne­įpras­čiau­sių. Jie ge­gu­žės pa­bai­go­je bus nu­vež­ti į Vo­kie­ti­ją. Čia be užu­pie­čių at­vyks ir ki­tų ša­lių moks­lei­vių, ku­rių mo­kyk­los da­ly­vau­ja tarp­tau­ti­nia­me pro­jek­te „Žais­ti ar ne­žais­ti su van­de­niu“. Jie taip pat at­si­veš sa­vo dir­bi­nių, ku­riuos bū­tų ga­li­ma pluk­dy­ti van­de­niu. Šis pro­jek­tas pa­reng­tas vyk­dant dau­gia­ša­lio mo­kyk­lų part­ne­rys­tės pro­jek­to Co­me­nius veik­lą.

 

03-22-3_straipsnio_2_nuotr

Užupio vidurinę mokyklą papuošė laivai.


Mo­kyk­lų part­ne­rių at­sto­vai su­si­tiks Ken­zin­ge­no mies­te. Į jį vyks pro­jek­tą Už­upio mo­kyk­lo­je ku­ruo­jan­čios an­glų kal­bos mo­ky­to­jos Ni­jo­lė Min­ke­vi­čie­nė ir Rus­nė Za­vadz­kė bei ke­tu­ri 7–8 kla­sių mo­ki­niai.

Į Vo­kie­ti­ją taip pat iš­ke­liaus apie dvi de­šim­tys už­upie­čių pie­ši­nių, su­kur­tų vyk­dant pir­mą­jį pro­jek­to eta­pą. Juos, pieš­da­mi van­dens te­ma, kū­rė 7–10 kla­sių moks­lei­viai, pa­de­da­mi dai­lės mo­ky­to­jos Aud­ro­nės Vai­naus­kie­nės. Bu­vo at­rink­ti įdo­miau­si dar­bai – šiuo me­tu mo­kyk­lo­je eks­po­nuo­ja­ma jų pa­ro­da. Be to, kaip pa­vyz­dį pa­si­tel­kus ge­riau­sius pie­ši­nius, Vo­kie­ti­jo­je bus pa­ga­min­ti moks­lei­vių at­vi­ru­kai.

Pa­gal pro­jek­tą dar pri­va­lu iš­siųs­ti po­rą nuo­trau­kų, ku­rio­se pa­vaiz­duo­ti fon­ta­nai. Jos at­si­durs ben­dra­me ša­lių part­ne­rių ka­len­do­riu­je. Čia moks­lei­viams pa­gel­bės mo­ky­to­ja Ni­jo­lė Pa­škaus­kie­nė. Pa­de­da­mi D. Ma­se­vi­čie­nės, vai­kai taip pat kurs ko­lia­žus van­dens te­ma.

 

03-22-3_straipsnio_3_nuotr

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *