Piešti mokysis ne tik vaikai

Ne­tru­kus Me­no mo­kyk­los Dai­lės sky­riu­je vyks pamokos su­au­gu­sie­siems. Tep­tu­ką į ran­kas pa­im­ti jau pa­si­ren­gę per de­šimt uk­mer­giš­kių. Jiems aš­tuo­nios be­veik dvie­jų va­lan­dų pamokos kai­nuos tris­de­šimt pen­kis li­tus per mė­ne­sį.

 Li­gi­ta JUODVALKIENĖ


09-17-2_straipsnio_nuotr

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr. Ukmergiškiai susidomėjo dailės pamokomis.

Uk­mer­gės me­no mo­kyk­los l. e. di­rek­to­riaus pa­va­duo­to­jos pa­rei­gas Bi­ru­tė Ži­lė­nie­nė sa­ko, kad su­au­gu­sių­jų dai­lės stu­di­ja pra­dės veik­ti nuo spa­lio pra­džios. Jau da­bar ant jos sta­lo gu­li vie­nuo­li­ka uk­mer­giš­kių pra­šy­mų.

 

At­si­vė­rė ga­li­my­bė

 

B. Ži­lė­nie­nė sa­ko, kad be­veik prieš pen­kio­li­ka me­tų pa­na­ši gru­pė bu­vo su­kom­plek­tuo­ta. Su­au­gu­sie­ji pamokas lan­kė be­veik me­tus. Nuo to lai­ko mo­kyk­los pe­da­go­gai ne kar­tą gir­dė­jo uk­mer­giš­kių pa­gei­da­vi­mų, kad įvai­rių dai­lės da­ly­kų bū­tų mo­ko­mi ir bran­daus am­žiaus as­me­nys.

„Su­kom­plek­tuo­ti su­au­gu­sių­jų gru­pę ga­li­my­bė at­si­ra­do tik per­si­kė­lus į nau­ją pa­sta­tą. Erd­vios pa­tal­pos, ge­res­nės są­ly­gos ska­ti­no ir mus pa­čius pa­gal­vo­ti apie ug­dy­mo įvai­ro­vę“, – pa­sa­ko­ja pa­šne­ko­vė.

Ko bus mo­ko­mi su­au­gu­sie­ji, į ko­kią veik­lą orien­tuo­sis pe­da­go­gai, pri­klau­sys nuo gru­pės na­rių po­rei­kių. „Pa­si­tar­si­me su su­si­rin­ku­siai­siais ir kar­tu nu­sprę­si­me. Gru­pę su­da­rys skir­tin­go am­žiaus, mar­ga pub­li­ka – ti­ki­mės, kad pa­vyks su­de­rin­ti vi­sų lū­kes­čius“, – ti­ki­si B. Ži­lė­nie­nė.

Ji sa­ko, kad tė­ve­liai nuo­lat tei­rau­da­vo­si apie ga­li­my­bę su dai­lės dis­cip­li­no­mis su­pa­žin­din­ti iki­mo­kyk­li­nio am­žiaus vai­kus. Šie­met 15 ma­žų­jų uk­mer­giš­kių gru­pe­lė ga­lės rink­tis į anks­ty­vo­jo ug­dy­mo dai­lės stu­di­jas „Spal­vų na­me­lis“. Už tai tė­ve­liai per mė­ne­sį tu­rės mo­kė­ti po 24 li­tus. Tiek pat mo­ka ir  Mu­zi­kos sky­riaus anks­ty­vo­jo ug­dy­mo gru­pę lan­kan­čių vai­kų tė­vai.

Dai­lės sky­rių kar­tu su su­au­gu­sių­jų ir anks­ty­vo­jo ug­dy­mo gru­pė­mis šiais me­tais lan­kys apie 190 be­si­mo­kan­čių­jų. Per­nai jų bu­vo ma­žiau – apie 150. Mu­zi­kos sky­riu­je be­si­mo­kan­čių­jų skai­čius šie­met ne­si­keis – jį lan­kys 382 moks­lei­viai.

 

Mo­kes­tis ne­di­dės

 

Uk­mer­gės me­no mo­kyk­los di­rek­to­rius Egi­di­jus Pet­ri­kas sa­ko, kad mo­kes­tis už ne­for­ma­lio­jo ug­dy­mo pa­slau­gas iš­liks pa­na­šus, kaip ir per­nai. „Ga­li­ma sa­ky­ti, kad jis bus skai­čiuo­ja­mas dar lanks­čiau – pa­gal ug­dy­mo pro­gra­mos pa­mo­kų skai­čių, in­di­vi­du­a­lias ar gru­pi­nes pa­mo­kas“, – tei­gia jis. Taip pat di­fe­ren­ci­juo­ja­ma pa­gal anks­ty­vo­jo, pra­di­nio ar pa­grin­di­nio ug­dy­mo ly­gį.

Šiais me­tais su­mo­kė­ti mo­kes­čio už vai­ko ug­dy­mą mo­kyk­los ka­so­je tė­ve­liai ne­be­ga­lės. „Gal ir ne vi­siems pa­si­ro­dys pa­to­gu, ta­čiau vi­si at­si­skai­ty­mai vyks per ban­ką. Mū­sų mo­kyk­lo­je pa­nai­kin­tas ka­si­nin­ko eta­tas“, – pa­aiš­ki­no E. Pet­ri­kas.

Tris­de­šimt de­vy­nių mo­ky­to­jų ko­lek­ty­vas šie­met su­ma­žė­jo vie­nu pe­da­go­gu, ta­čiau į jo vie­tą pri­im­ti nau­jo pe­da­go­go ne­sku­ba­ma. Di­rek­to­rius ti­ki­na, kad iš­si­vers tu­ri­mo­mis jė­go­mis.

Jau pa­skelb­tas kon­kur­sas, ku­ria­me bus ren­ka­mas Uk­mer­gės me­no mo­kyk­los di­rek­to­riaus pa­va­duo­to­jas. Pa­sak di­rek­to­riaus, nors pa­raiš­kos dar ne­pa­tei­kė nė vie­nas pre­ten­den­tas, su­si­do­mė­ji­mas jau­čia­mas.

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *